Gość 20.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Docart - ja wprowadziłęm się z dwójką dzieci. 6 lat i 2,5 roku. Obyło się bez krwi i bez podglądania U nas Kuba już zaczyna pilnować prywatności i nie lubi być w toalecie podglądany... Na szczęście w momencie przeprowadzki jeszcze nie był tak drażliwy na tym punkcie albo nie myślał o takich drobiazgach. Bo oczywiście maluchy skrzętnie korzystały z możliwości dawanych przez zasłonkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 20.01.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Witajcie, poniżej aktualny stan naszej budowli z zewnatrzhttp://img253.imageshack.us/img253/6889/stycze3240132mv.jpg W środku niedługo koniec kominka, czekam na fachowca do wykończenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 20.01.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 witam wszystkich po dłuższej przerwiemój mały już wyzdrowiał ,ale też go długo trzymało u nas na budowie zastój ,szykujemy się do następnego sezonu szukanie wykonawców i uzgadnianie terminów oraz płatności co do wykonawców to namiary na stolarza do mebli też się by przydały jeżeli można to daj fizyk na privadzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 20.01.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 mariucha ładny masz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 20.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Kochani Krajanie! Czy cena 55zl/m2 za dach nad moją stodołką to normal w naszym regionie? Bo ja tak liczyłam bliżej 40zł. A dach jest prościutki. Dodam, że nad garażem będzie obniżony i jednospadowy. A projekt wygląda tak http://www.wybieramydom.pl/projekty.php?r=1&id=98_oliwka_-_hb_studio Może ktoś z Was jest w stanie z czystym sumieniem polecić jakąś solidną ekipę w nieco rozsądniejszej cenie. Z góry dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 20.01.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 WitamEwa7506, cena nie jest wcale wygorowana, jesli oczywiscie jest to cena na gotowo tj. wiezba, folia, dachowka, obrobka kominow, rynny. Okna dachowe najczesciej liczy sie oddzielnie. Powierzchnie dachu masz zblizona do mojej ,,235m2,, z ta roznica ze ja mam dach czterospadowy, szescio polaciowy i w zeszlym roku placilam 50zl/m2, I uwazam ze sa to jedne z lepiej wydanych pieniedzy, dach mam zrobiony super, co zreszta potwierdzily ostatnie anomalia pogodowe, nic nieodpadlo, nic sie niezerwalo, a nie mam jeszcze podbitki wiec wiatr na poddaszu hulal niezle. Twoj dach jest co prawda dwu spadowy ale za to osmio polaciowy, masz tez dwa kominy do obrobki.Jesli jest to sprawdzona ekipa to chyba niema sensu szukac dalej, ale sprobuj jeszcze troche ponegocjowac cene np niech w tej cenie obsadza ci okna dachowe.PozPs moja ekipa byla polecana na forum, a dach robili 10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 20.01.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Aik dzięki za info. A czy byłabyś tak miła i przesłała mi na priw. namiary na twoich ekspertów dachowych. Pewnie gdzieś na forum są ale żeby to wszystko przeczytać to chyba zajęcie do emeryturki a ja mam nadzieję w tym wieku rozgrzewać zbolałe kości przy własnym, prywatnym kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 21.01.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 mariucha ładny masz dom Wielkie dzięki, teraz musimy zabrać się za środek, na zewnatrz została tylko strukrura. Co do ceny za dach to na chwilę obecną chyba normalna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ewa7506 poszlo na priwaPoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 21.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Cena jak najbardziej normalna, my placiliśmy w listopadzie 51 zł/m2 brutto. Wieźba, folia, dachówka (210 m2), obróbka kominów (3), okna dachowego (1), wyłazu(1), rynien w cenie. Wygląd dachu po lewej Oczywiście tylko robocizna A jak kształtują się ceny położenia instalacji elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.01.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Borf w zeszlym roku w lipcu placilam 15zl za punkt + 100zl za rozdzielnie. Poz No a ja jeszcze niewybralam drzwi wewnetrznych i mebli do kuchni, i mam totalny metlik w glowie, sama niewiem co mam wybrac. W dodatku juz od tygodnia przesladuje mnie straszny pech, a finalem bylo zepsucie sie w piatek samochodu i to tak pozadnie poszedl mi wal w silniku, w piecioletnim Mitsubishi zgroza Na szczescie mam autocasco, tylko niewiem czy polisa obejmuje taka awarie. A bylo to tak: Jechalam sobie spokojnie droga, nagle za zakretem zobaczylam lezaca galaz na szosie, ostro zachamowalam, no i juz dalej niepojechalam Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 21.01.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 To i tak niezła marka. Ja mam Opla i po 3 latach jestem stałym bywalcem na serwisie. A przez 10 lat tłukłam BMW i nie miałam takich problemów. Ach te staruskie autka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 21.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Borf w zeszlym roku w lipcu placilam 15zl za punkt + 100zl za rozdzielnie. A co to jest rozdzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 21.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam po przerwie Umówiliśmy się na termin z wasza ekipa od tynków gipsowych byli obejrzeć ścianyi zgodzili sie na 20 zł za metr.Jeżeli można to proszę na priva o numerek telefonu bo mam pytankoPozdrawiam Ja jestem obecnie na etapie robienia elektryki.Kanalizacja już zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Borf Rozdzielnia sorki literowka, chyba wiesz co to jest :wink jesli nie, to wyjasniam W garazu mam skrzynke z glownymi bezpiecznikami, roznicowka itd. z tamtad prowadza przewody do rozdzielni w przedsionku, i dalej do poszczegolnych gniazdek i kontaktow. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam po przerwie Umówiliśmy się na termin z wasza ekipa od tynków gipsowych byli obejrzeć ściany i zgodzili sie na 20 zł za metr. Jeżeli można to proszę na priva o numerek telefonu bo mam pytanko Pozdrawiam Ja jestem obecnie na etapie robienia elektryki. Kanalizacja już zrobiona. Od kogo chcesz ten telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 21.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Borf Rozdzielnia sorki literowka, chyba wiesz co to jest :wink jesli nie, to wyjasniam W garazu mam skrzynke z glownymi bezpiecznikami, roznicowka itd. z tamtad prowadza przewody do rozdzielni w przedsionku, i dalej do poszczegolnych gniazdek i kontaktow. Poz Dzięki za wyjasnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 21.01.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Czy może znacie adresy firm w Lublinie które wykonuja centralne odkurzacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 21.01.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Czy może znacie adresy firm w Lublinie które wykonuja centralne odkurzacze Widziałem szyld na Lubartowej, jadąc od Lubartowa w dół po lewej, obok speedcara. Nie inteesowałem sie tym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Lontrel - zagadanij Pawsona. On montował i ma namiary na firmę (a jak go znam, to pewnie wynalazł tanią i solidną) . Aik - nie jestem pewien, czy dostaniesz wypłatę za taką szkodę. NIe jest wykluczone, że tak. Ale ja bym, niezależnie od tego, próbował się targować z podmiotem odpowiedizalnym za stan dróg. Bo ktoś nie uprzątnął gałęzi. Podobnie jak z wjechaniem do dziury i urwaniem koła . Dowiedz się kto jest właścicielem drogi (gmina, czy miasto) i załatw świadka i skąłdaj kwity. Bo w innym wypadku stracisz zniżki z AC. Jutro się dowiem, jak by to u nas wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts