Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Docart - ja wprowadziłęm się z dwójką dzieci. 6 lat i 2,5 roku. Obyło się bez krwi i bez podglądania ;)

U nas Kuba już zaczyna pilnować prywatności i nie lubi być w toalecie podglądany... Na szczęście w momencie przeprowadzki jeszcze nie był tak drażliwy na tym punkcie albo nie myślał o takich drobiazgach. Bo oczywiście maluchy skrzętnie korzystały z możliwości dawanych przez zasłonkę ;)

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich po dłuższej przerwie

mój mały już wyzdrowiał ,ale też go długo trzymało

u nas na budowie zastój ,szykujemy się do następnego sezonu

szukanie wykonawców i uzgadnianie terminów oraz płatności

co do wykonawców to namiary na stolarza do mebli też się by przydały

jeżeli można to daj fizyk na priva

dzięki

Kochani Krajanie!

Czy cena 55zl/m2 za dach nad moją stodołką to normal w naszym regionie? :o Bo ja tak liczyłam bliżej 40zł. A dach jest prościutki. Dodam, że nad garażem będzie obniżony i jednospadowy. A projekt wygląda tak http://www.wybieramydom.pl/projekty.php?r=1&id=98_oliwka_-_hb_studio

Może ktoś z Was jest w stanie z czystym sumieniem polecić jakąś solidną ekipę w nieco rozsądniejszej cenie.

Z góry dzięki...

Witam

Ewa7506, cena nie jest wcale wygorowana, jesli oczywiscie jest to cena na gotowo tj. wiezba, folia, dachowka, obrobka kominow, rynny. Okna dachowe najczesciej liczy sie oddzielnie. Powierzchnie dachu masz zblizona do mojej ,,235m2,, z ta roznica ze ja mam dach czterospadowy, szescio polaciowy i w zeszlym roku placilam 50zl/m2, I uwazam ze sa to jedne z lepiej wydanych pieniedzy, dach mam zrobiony super, co zreszta potwierdzily ostatnie anomalia pogodowe, nic nieodpadlo, nic sie niezerwalo, a nie mam jeszcze podbitki wiec wiatr na poddaszu hulal niezle. Twoj dach jest co prawda dwu spadowy ale za to osmio polaciowy, masz tez dwa kominy do obrobki.Jesli jest to sprawdzona ekipa to chyba niema sensu szukac dalej, ale sprobuj jeszcze troche ponegocjowac cene np niech w tej cenie obsadza ci okna dachowe.

Poz

Ps moja ekipa byla polecana na forum, a dach robili 10 dni

Cena jak najbardziej normalna, my placiliśmy w listopadzie 51 zł/m2 brutto. Wieźba, folia, dachówka (210 m2), obróbka kominów (3), okna dachowego (1), wyłazu(1), rynien w cenie. Wygląd dachu po lewej :) Oczywiście tylko robocizna :D

A jak kształtują się ceny położenia instalacji elektrycznej?

Borf w zeszlym roku w lipcu placilam 15zl za punkt + 100zl za rozdzielnie.

Poz

No a ja jeszcze niewybralam drzwi wewnetrznych i mebli do kuchni, i mam totalny metlik w glowie, sama niewiem co mam wybrac. :(

W dodatku juz od tygodnia przesladuje mnie straszny pech, :-? a finalem bylo zepsucie sie w piatek samochodu :evil: i to tak pozadnie poszedl mi wal w silniku, w piecioletnim Mitsubishi zgroza :evil:

Na szczescie mam autocasco, tylko niewiem czy polisa obejmuje taka awarie.

A bylo to tak:

Jechalam sobie spokojnie droga, nagle za zakretem zobaczylam lezaca galaz na szosie, ostro zachamowalam, no i juz dalej niepojechalam :evil:

Poz

Witam po przerwie

Umówiliśmy się na termin z wasza ekipa od tynków gipsowych byli obejrzeć ściany

i zgodzili sie na 20 zł za metr.

Jeżeli można to proszę na priva o numerek telefonu bo mam pytanko

Pozdrawiam

Ja jestem obecnie na etapie robienia elektryki.

Kanalizacja już zrobiona.

Witam po przerwie

Umówiliśmy się na termin z wasza ekipa od tynków gipsowych byli obejrzeć ściany

i zgodzili sie na 20 zł za metr.

Jeżeli można to proszę na priva o numerek telefonu bo mam pytanko

Pozdrawiam

Ja jestem obecnie na etapie robienia elektryki.

Kanalizacja już zrobiona.

Od kogo chcesz ten telefon? :lol:

Lontrel - zagadanij Pawsona. On montował i ma namiary na firmę (a jak go znam, to pewnie wynalazł tanią i solidną) :wink: .

Aik - nie jestem pewien, czy dostaniesz wypłatę za taką szkodę. NIe jest wykluczone, że tak. Ale ja bym, niezależnie od tego, próbował się targować z podmiotem odpowiedizalnym za stan dróg. Bo ktoś nie uprzątnął gałęzi. Podobnie jak z wjechaniem do dziury i urwaniem koła :wink: . Dowiedz się kto jest właścicielem drogi (gmina, czy miasto) i załatw świadka i skąłdaj kwity. Bo w innym wypadku stracisz zniżki z AC. Jutro się dowiem, jak by to u nas wyglądało.