Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie, u nas skończona studnia, jako że było wczesniej kilka pytań o fachowca do tego a jestem bardzo zadowolony, gość robi szybko, niedrogo i rzetelnie, podaję namiary

Pan Mydlak, tel.696789640

Pozdrawiam

Czy ten pan robi też studnie chłonne takie do oczyszczalni ścieków?

Fizyk z tego co pamiętam Ty masz chłonną, kto i ją robił?

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

oj rety

ale ja jestem zielona we wszystkich tematach budowlanych

MAriucha a to studnia bita tak?

u nas woda ponoć głęboko 30-40m aż

dokumenatcja jakaś pewno potrzebna

:roll: :roll:

To u Ciebie jest płytko, u mnie kopał 56 mb :o

Studnia bita, czy chłonne robi nie wiem.

Co do dokumentacji nie wiem, ja miałem studnię od razu w projekcie.

Pozdrawiam

u nas w projekcie jest przydomowa oczyszczalnia

no cóż musimy sie umówic z kierownikiem budowy

obgadać sprawy

głównie tego nieszczęsnego przeniesienia pozwolenia na budowę

elektrownia przysłała nam warunki przyłącza i wzór umowy

coś z tym dalej trzeba zrobić

dokumentację projektową? mamy starą - pewno trzeba uaktualniać

może kier. bud. nas trochę oświeci :lol: :lol:

u nas w projekcie jest przydomowa oczyszczalnia

no cóż musimy sie umówic z kierownikiem budowy

obgadać sprawy

głównie tego nieszczęsnego przeniesienia pozwolenia na budowę

elektrownia przysłała nam warunki przyłącza i wzór umowy

coś z tym dalej trzeba zrobić

dokumentację projektową? mamy starą - pewno trzeba uaktualniać

może kier. bud. nas trochę oświeci :lol: :lol:

A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła.

A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła.

póki co to chyba za mało wiemy wogóle

po zakupie domu złożylismy wniosek o przeniesienie pozwolenia

i do elektrowni

a dalej :-? nie bardzo wiemy

co i gdzie trzeba zgłaszać i uaktualniać

powoli będziemy sie rozpoznawać w tematach

póki co to chyba za mało wiemy wogóle

po zakupie domu złożylismy wniosek o przeniesienie pozwolenia

i do elektrowni

a dalej :-? nie bardzo wiemy

co i gdzie trzeba zgłaszać i uaktualniać

powoli będziemy sie rozpoznawać w tematach

Jak złozyliście wniosek to pewnie dostaniecie odpowiedź i informację co dalej. My jak załatwialiśmy pozwolenie, to przy każdym kroku w urzędzie (starostwo powiatowe Lublin) informowano nas co dalej. Też nic nie wiedzieliśmy, ale sprawnie przebrneliśmy przez formalności. I mamy już surowy otwarty :)

Borf - rzeczywiście ja mam studnię chłonną. Robił mi ją ... sąsiad z Dąvrowicy (robił mi całą zewnętrzną kanalizację + orynnowanie podziemne - odprowadzenie wody + kształtowanie terenu). Taka złota rączka :wink: . Jestem zadowolony. FAcet z wykształcenia jest melioratorem i pracował w zawodzie pare ładnych lat. Teraz obskakuje okoliczne budowy. Chyba Ella tez robiłą u niego studnie (raczej on u niej ;) ).

NAmiar - Józef Kowalczyk. Nr tel. 0-81 502 02 05.

Inny namiar ma Pawson. Jego gościo jest bardziej profesjonalny. Ale mój raczej tańszy. Ale ceny Ci nie powiem, bo już nie pamietam. Zresztą u mnie to było połączone z innymi pracami ;) No i ja sąsiadem jestem ;)

Pawson gdzie Ty się chłopie podziewasz??? Że Cię nie ma ???

Co do zdjęć - mebli - obiecuję, ze umieszczę, jak mi skończy wszystkie mebelki. W przyszłym tygodniu (w zasadzie to w tym tygodniu), powinno być wszystko pokończone. :)

A ja, już w przyszłym rozpoczynam dalsze rozmowy. Mam namiary od Baby B. Ale inni mi nie przesłali!!! Więc powtórzę . Proszę o namiary na dobrych (oczywiście rozsądnych cenowo) fachowców od elewacji i kostki!!!

Borf - rzeczywiście ja mam studnię chłonną. Robił mi ją ... sąsiad z Dąvrowicy (robił mi całą zewnętrzną kanalizację + orynnowanie podziemne - odprowadzenie wody + kształtowanie terenu). Taka złota rączka :wink: . Jestem zadowolony. FAcet z wykształcenia jest melioratorem i pracował w zawodzie pare ładnych lat. Teraz obskakuje okoliczne budowy. Chyba Ella tez robiłą u niego studnie (raczej on u niej ;) ).

NAmiar - Józef Kowalczyk. Nr tel. 0-81 502 02 05.

Inny namiar ma Pawson. Jego gościo jest bardziej profesjonalny. Ale mój raczej tańszy. Ale ceny Ci nie powiem, bo już nie pamietam. Zresztą u mnie to było połączone z innymi pracami ;) No i ja sąsiadem jestem ;)

Pawson gdzie Ty się chłopie podziewasz??? Że Cię nie ma ???

Co do zdjęć - mebli - obiecuję, ze umieszczę, jak mi skończy wszystkie mebelki. W przyszłym tygodniu (w zasadzie to w tym tygodniu), powinno być wszystko pokończone. :)

A ja, już w przyszłym rozpoczynam dalsze rozmowy. Mam namiary od Baby B. Ale inni mi nie przesłali!!! Więc powtórzę . Proszę o namiary na dobrych (oczywiście rozsądnych cenowo) fachowców od elewacji i kostki!!!

"Moi" pewnie się zrobili nierozsądni cenowo ;)

Mam jeszcze jedno pytanie hi hi Jaki jest orientacyjny koszt budowy stanu surowego z dachem. Domek 120m2, dach dwuspadowy, garaz :) Dodam ze dzialeczke mam w gminie Biała Podlaska. P.s moze ktos mi da namiary na dobra ekipe budowlana ;) Pozdrawiam

[...]

"Moi" pewnie się zrobili nierozsądni cenowo ;)

Czy taka studnię chłonną musi ktoś odebrać? Tzn, czy ktoś się musi pod nią podpisać? Jakie instalkacje wymagają podpisów osób uprawnionych przed odbiorem?

Mam jeszcze jedno pytanie hi hi Jaki jest orientacyjny koszt budowy stanu surowego z dachem. Domek 120m2, dach dwuspadowy, garaz :) Dodam ze dzialeczke mam w gminie Biała Podlaska. P.s moze ktos mi da namiary na dobra ekipe budowlana ;) Pozdrawiam

Takie pytania na forum najczęściej pozostają bez odpowiedzi. Wszysto zależy od wkładu własnej pracy i zasobu kieszeni.

Hejka.

A snieg sypie i sypie, czasem deszczem poleje i zima w pełni :D

I mi przyszło do głowy coby teraz zacząć sie martwić o utwardzenie dojazdu do działki i pytanie:

poszukuje płyt betonowych, takich jak sa wyłożone place manewrowe itp. Ktoś wie gdzie takowe z demobilu można zakupić i w jakich cenach to u nas jest?

Potrzeba na zrobienie 400m drogi (zbierzemy sie w 10 właścicieli do pokrycia kosztów)

Pozdrawki