BORF 28.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witajcie, u nas skończona studnia, jako że było wczesniej kilka pytań o fachowca do tego a jestem bardzo zadowolony, gość robi szybko, niedrogo i rzetelnie, podaję namiary Pan Mydlak, tel.696789640 Pozdrawiam Czy ten pan robi też studnie chłonne takie do oczyszczalni ścieków? Fizyk z tego co pamiętam Ty masz chłonną, kto i ją robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.01.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 oj rety ale ja jestem zielona we wszystkich tematach budowlanych MAriucha a to studnia bita tak? u nas woda ponoć głęboko 30-40m aż dokumenatcja jakaś pewno potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 28.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 oj rety ale ja jestem zielona we wszystkich tematach budowlanych MAriucha a to studnia bita tak? u nas woda ponoć głęboko 30-40m aż dokumenatcja jakaś pewno potrzebna To u Ciebie jest płytko, u mnie kopał 56 mb Studnia bita, czy chłonne robi nie wiem. Co do dokumentacji nie wiem, ja miałem studnię od razu w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.01.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 u nas w projekcie jest przydomowa oczyszczalnia no cóż musimy sie umówic z kierownikiem budowy obgadać sprawy głównie tego nieszczęsnego przeniesienia pozwolenia na budowę elektrownia przysłała nam warunki przyłącza i wzór umowy coś z tym dalej trzeba zrobić dokumentację projektową? mamy starą - pewno trzeba uaktualniać może kier. bud. nas trochę oświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.01.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 u nas w projekcie jest przydomowa oczyszczalnia no cóż musimy sie umówic z kierownikiem budowy obgadać sprawy głównie tego nieszczęsnego przeniesienia pozwolenia na budowę elektrownia przysłała nam warunki przyłącza i wzór umowy coś z tym dalej trzeba zrobić dokumentację projektową? mamy starą - pewno trzeba uaktualniać może kier. bud. nas trochę oświeci A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opelx 28.01.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam! ma m do was gorącą prośbę, czy mógłby mi ktoś z was dać namiary na stolarza z okolic lublina, do obłożenia schodów w drewnie. Szukałem w necie ale jakoś z marnym skutkiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.01.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam! ma m do was gorącą prośbę, czy mógłby mi ktoś z was dać namiary na stolarza z okolic lublina, do obłożenia schodów w drewnie. Szukałem w necie ale jakoś z marnym skutkiem. pozdrawiam Nam schody robiła firma Drewnomax z Zemborzyc http://www.stolarka.lublin.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 28.01.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 ulica abramowicka ,za salonem renault po lewej stronie stoi reklama -stolarnia.A ja prosiłbym Was o namiar na dobrego niedrogiego gościa od kominków.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.01.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła. póki co to chyba za mało wiemy wogóle po zakupie domu złożylismy wniosek o przeniesienie pozwolenia i do elektrowni a dalej nie bardzo wiemy co i gdzie trzeba zgłaszać i uaktualniać powoli będziemy sie rozpoznawać w tematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła. póki co to chyba za mało wiemy wogóle po zakupie domu złożylismy wniosek o przeniesienie pozwolenia i do elektrowni a dalej nie bardzo wiemy co i gdzie trzeba zgłaszać i uaktualniać powoli będziemy sie rozpoznawać w tematach Jak złozyliście wniosek to pewnie dostaniecie odpowiedź i informację co dalej. My jak załatwialiśmy pozwolenie, to przy każdym kroku w urzędzie (starostwo powiatowe Lublin) informowano nas co dalej. Też nic nie wiedzieliśmy, ale sprawnie przebrneliśmy przez formalności. I mamy już surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 28.01.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Borf - rzeczywiście ja mam studnię chłonną. Robił mi ją ... sąsiad z Dąvrowicy (robił mi całą zewnętrzną kanalizację + orynnowanie podziemne - odprowadzenie wody + kształtowanie terenu). Taka złota rączka . Jestem zadowolony. FAcet z wykształcenia jest melioratorem i pracował w zawodzie pare ładnych lat. Teraz obskakuje okoliczne budowy. Chyba Ella tez robiłą u niego studnie (raczej on u niej ). NAmiar - Józef Kowalczyk. Nr tel. 0-81 502 02 05. Inny namiar ma Pawson. Jego gościo jest bardziej profesjonalny. Ale mój raczej tańszy. Ale ceny Ci nie powiem, bo już nie pamietam. Zresztą u mnie to było połączone z innymi pracami No i ja sąsiadem jestem Pawson gdzie Ty się chłopie podziewasz??? Że Cię nie ma ??? Co do zdjęć - mebli - obiecuję, ze umieszczę, jak mi skończy wszystkie mebelki. W przyszłym tygodniu (w zasadzie to w tym tygodniu), powinno być wszystko pokończone. A ja, już w przyszłym rozpoczynam dalsze rozmowy. Mam namiary od Baby B. Ale inni mi nie przesłali!!! Więc powtórzę . Proszę o namiary na dobrych (oczywiście rozsądnych cenowo) fachowców od elewacji i kostki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 29.01.2007 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 [...] orynnowanie podziemne - odprowadzenie wody [..] tzn, że woda z rynienek idzie u Ciebie do studnii chłonnej, czy masz inny zbiornik? Dzięki za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti-marzycielka 29.01.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszyskich Czy ktos juz budowal lub ma zamiar budowac Agatke z garazem z HB studio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 29.01.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszyskich Czy ktos juz budowal lub ma zamiar budowac Agatke z garazem z HB studio ? Wejdz sobie na ta strone bo tam znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie odnosnie Agatki. http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=2141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Borf - rzeczywiście ja mam studnię chłonną. Robił mi ją ... sąsiad z Dąvrowicy (robił mi całą zewnętrzną kanalizację + orynnowanie podziemne - odprowadzenie wody + kształtowanie terenu). Taka złota rączka . Jestem zadowolony. FAcet z wykształcenia jest melioratorem i pracował w zawodzie pare ładnych lat. Teraz obskakuje okoliczne budowy. Chyba Ella tez robiłą u niego studnie (raczej on u niej ). NAmiar - Józef Kowalczyk. Nr tel. 0-81 502 02 05. Inny namiar ma Pawson. Jego gościo jest bardziej profesjonalny. Ale mój raczej tańszy. Ale ceny Ci nie powiem, bo już nie pamietam. Zresztą u mnie to było połączone z innymi pracami No i ja sąsiadem jestem Pawson gdzie Ty się chłopie podziewasz??? Że Cię nie ma ??? Co do zdjęć - mebli - obiecuję, ze umieszczę, jak mi skończy wszystkie mebelki. W przyszłym tygodniu (w zasadzie to w tym tygodniu), powinno być wszystko pokończone. A ja, już w przyszłym rozpoczynam dalsze rozmowy. Mam namiary od Baby B. Ale inni mi nie przesłali!!! Więc powtórzę . Proszę o namiary na dobrych (oczywiście rozsądnych cenowo) fachowców od elewacji i kostki!!! "Moi" pewnie się zrobili nierozsądni cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti-marzycielka 29.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Mam jeszcze jedno pytanie hi hi Jaki jest orientacyjny koszt budowy stanu surowego z dachem. Domek 120m2, dach dwuspadowy, garaz Dodam ze dzialeczke mam w gminie Biała Podlaska. P.s moze ktos mi da namiary na dobra ekipe budowlana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 29.01.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 [...] "Moi" pewnie się zrobili nierozsądni cenowo Czy taka studnię chłonną musi ktoś odebrać? Tzn, czy ktoś się musi pod nią podpisać? Jakie instalkacje wymagają podpisów osób uprawnionych przed odbiorem? Mam jeszcze jedno pytanie hi hi Jaki jest orientacyjny koszt budowy stanu surowego z dachem. Domek 120m2, dach dwuspadowy, garaz Dodam ze dzialeczke mam w gminie Biała Podlaska. P.s moze ktos mi da namiary na dobra ekipe budowlana Pozdrawiam Takie pytania na forum najczęściej pozostają bez odpowiedzi. Wszysto zależy od wkładu własnej pracy i zasobu kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 29.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 MAriucha mąż dzis dzwonił do pana studniarza (tego twojego)powiedział ze 50zł za metr i terminy ma wolneteraz robi w Mętowie tylko ze u nas bez prądu to ... musimy czekaćale rozpoznanie robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.01.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Monika - nie !!! Po prostu chciałem mieć przegląd rynku. Ale nic z tego. Jutro podzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 31.01.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Hejka. A snieg sypie i sypie, czasem deszczem poleje i zima w pełni I mi przyszło do głowy coby teraz zacząć sie martwić o utwardzenie dojazdu do działki i pytanie: poszukuje płyt betonowych, takich jak sa wyłożone place manewrowe itp. Ktoś wie gdzie takowe z demobilu można zakupić i w jakich cenach to u nas jest? Potrzeba na zrobienie 400m drogi (zbierzemy sie w 10 właścicieli do pokrycia kosztów) Pozdrawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts