Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam prośbę o namiary na geologa takiego co szybko i taniuśko glebę mi zbada :wink: Dzisiaj zapytałam architekta czy nie potrzebuje przypadkiem takich informacji i okazało się, że i owszem. Co ja bym bez tego foruma zrobiła. Katastrofa i tyle!

A po co mu takie informacje?

Kurcze nasz czegoś takiego nie chciał

Sądzę, że powinien zaadoptować fundamenty do podłoża w jakim mają spoczywać... No i jeszcze takie badania przydadzą się do przydomowej oczyszczalni. Geologa już mam a polecać zacznę jak spełni swą powinność z wyjątkową starannością i w terminie- czyli za tydzień.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ostatnio mialem okazje jechać z Głuska przez Abramowice Prywatne do Zamościa. Zanim dojechałem do Męczenników Majdanka, po prawej stronie zobaczyłem domek. Miał duże ubytki w dachówce. Orietujecie się, czy to wiaterek mu zerwał, czy dopiero układa?

Hej,

dach jest do poprawki. Ktoś chyba zaczął rozbierać i się poddał.

M

Okien nie polecę z lubartowa, fatalna obsługa. Nazywają się bodajże Fakro :evil:

ferno ... ta firma to ferno ... dobrze tą nazwę zpamiętam bo jeszcze nie zakończyłem boju z nimi. Tzn nie dokładnie z nimi tylko już ze sprzedawcą bo sama część firmy produkująca okna pcv - ferno plast już nie istnieje (produkcję mieli w hali byłego monteksu co już nie wróżyło dobrze). Najpierw zafundowali nam ponad 3 miesiące poślizgu w montażu a teraz czekamy już 4 miesiące na wymiane pakietów szybowych. Drugie w moim prywatnym ranlkingu były okna z ... nazwy firmy nie pamiętam na początku łęczyńskiej, z profilu salamander. Teraz pewnie wziąłbym te ... chociaż kto wie :)

Ostatnio mialem okazje jechać z Głuska przez Abramowice Prywatne do Zamościa. Zanim dojechałem do Męczenników Majdanka, po prawej stronie zobaczyłem domek. Miał duże ubytki w dachówce. Orietujecie się, czy to wiaterek mu zerwał, czy dopiero układa?

Hej,

dach jest do poprawki. Ktoś chyba zaczął rozbierać i się poddał.

A taki ładny dach.

Okien nie polecę z lubartowa, fatalna obsługa. Nazywają się bodajże Fakro :evil:

Ja jestem z Lubartowa :) Okna dachowe mamy Fakro :) /nie Ferno/

A co do pozostałych okien, to nie podjeliśmy jeszcze decyzji, więc jakby ktoś się wypowiadał w sprawie bieżącej sytuacji, to skorzystamy.

Witam, witam

Ja okna zamawialam w Oknodomie na Lenczynskiej, profil Salamander w okleinie zloty dab. Okna super, obsluga tez, bardzo terminowo i fachowo, moge ich polecic z czystym sumieniem.

Mam tez dobrego hydraulika, u mnie robil cala instalacje i ukladal 60m podlogowki, bardzo fachowa robota.

A teraz pochwale sie co u nas :D

- sufity podwieszane skonczone :D

- w technicznym glazura i terakota polozona

- Kominek gotowy :D

- Gres do salonu, przedpokoju i kuchni kupiony

- piec centralnego podlonczony

- Meble kuchenne wybrane

- Drzwi wewnetrzne zamowione.

W przyszlym tygodniu dalsza czesc centralnego, zalozenie licznika gazowego i ODPALENIE :wink: centralnego. No i oczywiscie cala reszta :( , o jejku ile tego jeszcze :o

Poz

Ps potrzebuje dobrego glazurnika

No tak jakos powoli do przodu :wink:

Hydraulik z Swidnika, namiary moge podac na priwa.

Od wiezby jakiegos oddzielnego stolarza nie bralam, caly dach robil mi pan Sienkiewiczy, na tym forum goraco polecany i uwazam ze zasluzenie.

Tynki robil mi Rokicki a wylewki Kanczugowski, tez polecani na forum, do obydwu nie mam zadnych zastrzezen.

Jesli potrzebuje ktos tez kogos do wykonania szamba to mam niedroga i dobra ekipe, mi zrobili szambo jednokomorowe z podlonczeniem do budynku za 2100zl robocizna + material.

Poz

Hydraulik z Swidnika, namiary moge podac na priwa.

Od wiezby jakiegos oddzielnego stolarza nie bralam, caly dach robil mi pan Sienkiewiczy, na tym forum goraco polecany i uwazam ze zasluzenie.

Tynki robil mi Rokicki a wylewki Kanczugowski, tez polecani na forum, do obydwu nie mam zadnych zastrzezen.

Jesli potrzebuje ktos tez kogos do wykonania szamba to mam niedroga i dobra ekipe, mi zrobili szambo jednokomorowe z podlonczeniem do budynku za 2100zl robocizna + material.

Poz

bardzo proszę o namiary na hydraulika, Panów Sienkiewiczy, Rokickiego i Kanczugowskiego oraz ekipę od szamba

macie na dachu dachówkę czy inne pokrycie ?

bardzo proszę o podpowiedź gdzie zamówić drewno na więźbę

[email protected]

To już uzupełniam.

Znajomek jest za granicą i na stare lata chce do korzeni.

Pewnie myśli, że z Wrocka przy dobrej widoczności to Was widać :D

Ale próbuję pomóc i coś przewentylować.

No i tak dostałem oferty jakieś:

np. gm. Głusk, miejscowość Majdan Mętowski, dziełka coś 0,5 ha

inną też widziałem z Mętowa - o ile pamiętam 0,3 ha.

Jak zbiorę kilka ofert to pojadę obejrzeć. Tylko czy jest co oglądać, bo nazwy miejscowości nic zupełnie mi nie mówią i kwoty też.

Czy ok. 50 PLN m2 to dużo?

We Wrocku to jestem w miarę na bieżąco, a wiadomo, najgorzej to być doradcą w temacie, o którym niewiele się wie :oops:

Gmina Głusk to również Prawiedniki - zwroć na nie uwagę - jest tam PIĘKNIE, blisko las, łąki, rzeka, Zalew Zemborzycki, a przy tym dobry i szybki dojazd do Lublina.