wojciaszek 14.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 dziękuję za odpowiedzi wybór dokonany - brama normstahl a od jutra 5% drożej,co to się dzieje i tak ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 14.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 aga , z tym asfaltem nie ma się czym chwalić , pieniądze europejskie a wykonanie (niechlujnie, wstyd przyznać) po polsku. Ale zawsze lepiej jak bylo ( od 2002r. dwa razy urwałem amortyzator). PS> gdzie dokladnie masz dzialkę? pozdrawiam agamon hhee he no ale jednak lepiej sie jeździ poki co nasz domek w Zemborzycach przez Prawiedniki rzadko ale jednak jeździmy prośbę mam ktoś mi opisze całą historię z elektrownią ? jak wygląda droga do uzyskania prądu? tzn tej całej skrzynki na działce? projekty?plany/?zezwolenia? geodeta? my pokrywamy koszty a potem elektrownia odkupuje za 80% ceny? kto mi to zbierze w całość? co dzien inne wieści zbieramy z mężem i ten czas - okrutnie długi - 6 m-cy? 2 lata? a bez prądu nic nie możemy zacząć dom - stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 14.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 aga , z tym asfaltem nie ma się czym chwalić , pieniądze europejskie a wykonanie (niechlujnie, wstyd przyznać) po polsku. Ale zawsze lepiej jak bylo ( od 2002r. dwa razy urwałem amortyzator). PS> gdzie dokladnie masz dzialkę? pozdrawiam agamon hhee he no ale jednak lepiej sie jeździ poki co nasz domek w Zemborzycach przez Prawiedniki rzadko ale jednak jeździmy prośbę mam ktoś mi opisze całą historię z elektrownią ? jak wygląda droga do uzyskania prądu? tzn tej całej skrzynki na działce? projekty?plany/?zezwolenia? geodeta? my pokrywamy koszty a potem elektrownia odkupuje za 80% ceny? kto mi to zbierze w całość? co dzien inne wieści zbieramy z mężem i ten czas - okrutnie długi - 6 m-cy? 2 lata? a bez prądu nic nie możemy zacząć dom - stan surowy co do prądu... warunki jkaie określa zakład energetyczny tzn skąd ma być rozpoczęta linia podciągająca prądzik na działkę daje jak pewnie wiecie sam zakład energetyczny...jeśli juz je określi to są dwie możliwości 1.wykonanie przyłącza przez sam ZE...co trwa znacznie dłużej 2.wykonanie przyłącza we własnym zakresie , które to przyłącze zostanie skosztorysoawane na podstawie warunków w/w przez ZE i za tyleż odkupione od inwestora... ja tak robię właśnie i firma której zleciłem dokumentację projektową oraz wykonanie samego przyłącza określiła iz wycena ZE jest oki i jej tyle kasy wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 15.02.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 kozik dzieki za słówka warunki z elektrowni dostaliśmy + projekt umowy umowę z ZE mamy podpisać projekt przyłączy ma nam zrobić biuro jakieśczekamy teraz na mapkę od geodety i "cośtam" z UGminypewno zgody sasiadów potrzebne jeszcze a dlaczego mówią że to ma trwać ok pół roku?od czego to jest zależne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 15.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 kozik dzieki za słówka warunki z elektrowni dostaliśmy + projekt umowy umowę z ZE mamy podpisać projekt przyłączy ma nam zrobić biuro jakieś czekamy teraz na mapkę od geodety i "cośtam" z UGminy pewno zgody sasiadów potrzebne jeszcze a dlaczego mówią że to ma trwać ok pół roku? od czego to jest zależne? bo tak to mniej więcej trwa...w ZE, gdyż oni są w świetle własnych przepisów zobowiązani do ogłoszenia przetargu na wykonanie waszego przyłącza... jeśli chcecie szybciej to niech wam to zrobi niezależna od ZE firma, zresztą ja kzapyatcie w ZE na długiej to miły pan wszystko wam wytłumaczy na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 16.02.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jeżeli chodzi o przyłącze energetyczne ja podpisałam umowę z ZE że oni to zrobią. Oczywiscie jak będą sie ociągać to odsprzedam projekt i ktoś inny to zrobi. Mam tylko pytanko: projekt przyłącza zrobił mi architekt, który adoptował cały projekt domu. Powiedział, że dopiero mogę sie z tym zgłosić do ZE jak dostanę prawomocne pozwolenie na budowe, a to będzie dopiero gdzieś za miesiąc. Czy on ma razję? Czy nie można tego jakoś przyśpiezyć, np. pokazać ZE projektu bez pozwolenia, żeby juz cała ta procedura trwała. Planuje rozpocząć budowę w czerwcu, wiec nie wiem jak sie wyrobię z tymi przyłączami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 16.02.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 [/b]agaaa- na zgodę od sąsiadów trzeba dać sobie trochę czasu. Mozna też trafić na mur nie do pokonania- sa ludzie, którzy nie podpisza takiej zgody żeby nie wiem co- nawet kasa do nich nie przemawia- wtedy musisz prosić o zmianę warunków. I znowu zbierasz zgody od sąsiadów To wszystko moze potrwac. Najlepiej spróbować dotrzeć do właścicieli sasiednich działek już po otzrymaniu warunków z elektrowni, ale jeszcze przed podpisaniu z elektrownią umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 16.02.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No i wydało sie- nie umiem "pogrubiac tekstu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 16.02.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Mrovvka tak też ładnie mąż podpisał dzis umowę z ZE kosztorys zrobili mu na 6800zł ciekawe jak biuro projektowe - mam nadzieje ze podobnie sąsiedzi? zobaczymy dwóch ich jest jedni "świeżo" wybudowani mam nadzieje ze problemu robić nie będą a drudzy? pusta działka narazie też mam nadzieję ze sie zgodzą bo potem oni będą od nas ciagnąć tak jest w warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 16.02.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 a jeżeli chodzi o pozwolenie to my póki co też bez pozwolenia na budowę które byłoby na nas przepisujemy cały czas to które jest na poprzedniego właściciela ze schodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 16.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Mrovvka tak też ładnie mąż podpisał dzis umowę z ZE kosztorys zrobili mu na 6800zł ciekawe jak biuro projektowe - mam nadzieje ze podobnie sąsiedzi? zobaczymy dwóch ich jest jedni "świeżo" wybudowani mam nadzieje ze problemu robić nie będą a drudzy? pusta działka narazie też mam nadzieję ze sie zgodzą bo potem oni będą od nas ciagnąć tak jest w warunkach Wogole tej calej procedury z ZE nie moge zrozumiec. Jaki kosztorys dostalas na az 6800 bo ja mam na umowie ze mam wplacic 2200 i co to oznacza ze ponad 2 razy wiecej bedzie jakis kosztow dodatkowych??Zaczynam dostawac swira z tymi wszystkimi procedurami bleeee Pozdrawiam, Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 16.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 hihi czyli nie jestem sama w tym nierozumieniu my na umowie też mamy 2200zł rozumiem że jeżeli by ZE robiła przyłącze to nie byloby tej kwoty 6800zł a jeżeli ktoś inny to robi na nasze zlecenie (a chcemy kogoś innego żeby było szybciej) to potem ZE to odkupuje od nas no i wycenili na 6800 ten wykup ale wstępnie my będziemy musieli to zapłacić temu kto faktycznie nam to przyłącze wykona myślę i myślę dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 16.02.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 hihi czyli nie jestem sama w tym nierozumieniu my na umowie też mamy 2200zł rozumiem że jeżeli by ZE robiła przyłącze to nie byloby tej kwoty 6800zł a jeżeli ktoś inny to robi na nasze zlecenie (a chcemy kogoś innego żeby było szybciej) to potem ZE to odkupuje od nas no i wycenili na 6800 ten wykup ale wstępnie my będziemy musieli to zapłacić temu kto faktycznie nam to przyłącze wykona myślę i myślę dobrze myślę? dokładnie tak ... więc szukajcie firmy która wam to zrobi za tą kasę... i będzie oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 16.02.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Zanim my dojdziemy do bram to troszke czasu minie. Mam pytanie gdzie kupowaliście kable YDYp do instalacji elektrycznej? Generalnie to gdzie popadło a najczęściej (kolejność przypadkowa) w Elkablu na Zemborzyckiej, Elektromaxie na Łęczyńskiej, Eltransie na Rusałce i w Obi (nie słuchaj bajek w hurtowniach jakoby te kable były cieńsze albo z plasteliny). Za każdym razem jak dokupowałem parę rolek to wstępowałem właśnie do Obi sprawdzałem czy nie ma jakiejś promocji z i z tą ceną za telefon i gdzie dali niższą cenę tam ewentualnie kupowałem Dzięki za namiary, muszę się rozejrzeć, bo troszkę tych roleczek pojdzie Potem wybiore sklep rzeczywisty czy wirualny. thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 17.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 dzięki KOZIK poczytałam wczoraj tę umowę z ZE oj trochę dokumentów trzeba zebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Może ktoś z Was chce się wybrać i wiedzę pogłębić http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=57478505 Organizacja Monarchistów Polskich oraz Redakcja miesięcznika "Goniec Lubelski" serdecznie zapraszają na wykład prof.dr hab. Macieja Giertycha "Wątpliwości wokół teorii ewolucji". Wykład odbędzie się 22 lutego (czwartek) o godz.18.00 w sali konferencyjnej Hotelu Mercure Unia Lublin przy al.Racławickich 12 Wstęp wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 17.02.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Może ktoś z Was chce się wybrać i wiedzę pogłębić http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=57478505 Organizacja Monarchistów Polskich oraz Redakcja miesięcznika "Goniec Lubelski" serdecznie zapraszają na wykład prof.dr hab. Macieja Giertycha "Wątpliwości wokół teorii ewolucji". Wykład odbędzie się 22 lutego (czwartek) o godz.18.00 w sali konferencyjnej Hotelu Mercure Unia Lublin przy al.Racławickich 12 Wstęp wolny myślisz, że uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie...?? szczerze wątpię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Może ktoś z Was chce się wybrać i wiedzę pogłębić http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=57478505 Organizacja Monarchistów Polskich oraz Redakcja miesięcznika "Goniec Lubelski" serdecznie zapraszają na wykład prof.dr hab. Macieja Giertycha "Wątpliwości wokół teorii ewolucji". Wykład odbędzie się 22 lutego (czwartek) o godz.18.00 w sali konferencyjnej Hotelu Mercure Unia Lublin przy al.Racławickich 12 Wstęp wolny myślisz, że uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie...?? szczerze wątpię.... Taaki kabaret? Za darmo? Tylko obciach towarzyski jakby ktoś zobaczył i od skina w łeb można dostać za zbyt mało poważny wyraz twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 18.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 W jaki sposób macie po domu rozprowadzoną wodę: plastik czy stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 18.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam Mam doslownie dosc, przez ostatni tydzien mam w domu szpital, starszy syn chory, mlodszy tez, ja ledwo zyje. No ale naszczescie budowa idzie w miare sprawnie , -ogrzewanie odpalone i nawet dziala -podlogi sie ukladaja -drzwi wewnetrzne zamowione -meble kuchenne zamowione Zostaly jeszcze parapety, lazienka, no i malowanie, ale caly czas powoli do przodu. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts