ewcik1 26.02.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzieki Czyli moja koncepcja domku z brazowym dachem i brazowymi oknami pozostaje. pozdrawiam A rynienk, elewacja w jakim kolorze? Orynnowanie braz a elewacja jakas taka blado bezowa,zoltawa cos w tym stylu. Mam zdjecie przykladowego domku ale nie umiem je tutaj umiescic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 26.02.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Cześć wszystkimu nas planujemy okna od zewnątrz złoty dąb, a od wewnątrz białe. PCV, ale na firmę jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 26.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? BORF rury PE-X potocznie zwane pexem sa to rury warstwowa z wkładką aluminiową w środku i montuje się je poprzez zacisk lub system skręcany (w środku oring) , a zgrzewany jest PP czyli polipropylen. O rurach PE-X możesz poczytać tu http://www.wavin.pl (Tigris Alupex- zakładka) lub http://www.kan.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? BORF rury PE-X potocznie zwane pexem sa to rury warstwowa z wkładką aluminiową w środku i montuje się je poprzez zacisk lub system skręcany (w środku oring) , a zgrzewany jest PP czyli polipropylen. O rurach PE-X możesz poczytać tu http://www.wavin.pl (Tigris Alupex- zakładka) lub http://www.kan.com.pl Widze, ze bede musial sie przejsc do sklepu i kupic po 1mb i sie zdecydowac. Ty które masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 27.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mam pytanko do osob ktore w tym roku lub tamtym zatrudnialy kierownika budowy-ile taki"luksus" kosztuje?Bo mam namiary na roznych gosci ale nie mam zielonego pojecia jaka kwota moze byc akceptowalna.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 27.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? BORF rury PE-X potocznie zwane pexem sa to rury warstwowa z wkładką aluminiową w środku i montuje się je poprzez zacisk lub system skręcany (w środku oring) , a zgrzewany jest PP czyli polipropylen. O rurach PE-X możesz poczytać tu http://www.wavin.pl (Tigris Alupex- zakładka) lub http://www.kan.com.pl Widze, ze bede musial sie przejsc do sklepu i kupic po 1mb i sie zdecydowac. Ty które masz? BORF ja mam i te i te, bo je sprzedaję , ale do siebie do domu do gazowego kotła ułoży mój mąż PE-X i łącznie z podłogówką, bo mam pewność i opinie użytkowników, że jest to rura bardzo dobrej jakośći (oczywiście mówię tu o tych w/w dwóch producentach - bo niestety rura rurze nierówna i można kupić taką rurkę po 2 zł /mb firmy "no name" i to jest dopiero prawdziwa tandeta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 27.02.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 My za kierownika zaplacilismy za calos 1500 PLN ale swojego nie polecam. Tyle tylko ze dawal podpisy i na koniec zalatwil odbior budynku bez ogladania. Choc nie wiem czy to jest zasluga.Wolalabym takiego bardziej nowoczesnego, ktory moglby cos doradzic... a on niby na pytania odpowiadal ale nic to nie wnosilo do sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Jak jak Evevet. Tylko płaciłam 1000, za to ścigaliśmy go żeby coś zrobił Jeśli ktoś potrzebuje solidnego wykonawcę do drobnych ale niedużych robót, mogę polecić kolegę, który u mnie skończył (malowanie, glazura, gładź). Jest bardzo dokładny, choć pracuje nie bardzo szybko. Czeka teraz na cynk z Londynu i może podjąć się niewielkich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 27.02.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 witammoj studniarz zlama reke i znowu odwleka termin...moze macie jakies namiary na rozsadnwego studniarza z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.02.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 BORF ja mam i te i te, bo je sprzedaję , ale do siebie do domu do gazowego kotła ułoży mój mąż PE-X i łącznie z podłogówką, bo mam pewność i opinie użytkowników, że jest to rura bardzo dobrej jakośći (oczywiście mówię tu o tych w/w dwóch producentach - bo niestety rura rurze nierówna i można kupić taką rurkę po 2 zł /mb firmy "no name" i to jest dopiero prawdziwa tandeta). Widzisz, to moze co polecisz?, podasz jakis cennieczek na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 27.02.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam A my jutro zamawiamy drewniane w goranie z meranti w kolorze orzech. Dlaczego drewniane?? Ponieważ wyszły taniej, mamy kilka okien z łukami a dokładnie to dwa , i drewniane wychodziły 500 zl taniej na sztuce pozatym drzwi na taras 3 metry szerokie bedą przesuwne i tutaj wyszło taniej o ok 2 tys w drewnie. Oczywiście porownywalismy pvc oklejane z dwoch stron z drewnem. Białe wychodzą duzooooooo taniej. pozdrawiam Piotrek ps Proszę o namiary na dobrego tynkarza od tynkow gipsowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 28.02.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czajni_K- nie mam namiarów na żadnego tynkarza- ani dobrego , ani złego- jesli można poproszę Ciebie o namairy na okna. To nadzwyczajne, że udało Ci sie znaleźć drewniane w tak rewelacyjnej cenie. Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.02.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 my też robimy rozpoznanie okienne byliśmy dziś na Smoluchowskiego firma BAS drewniane ale póki co to wiem że nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 01.03.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Polecam okna w profilu salamander,po pierwsze producent i wyrób to extraliga w oknach w skali kraju.Po drugie moja kochana małżonka chciała koniecznie drewniane i wchodząc na Targi Budowlane krzyknąła " właśnie o takich oknach drewnianych marzyłam" pokazując okno pcv salamander ,co zadecydowało o zakupie salamandra( osobiście uważam że nie ma ładniejszego profilu choć nie jest najtańszy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 01.03.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 BORF ja mam i te i te, bo je sprzedaję , ale do siebie do domu do gazowego kotła ułoży mój mąż PE-X i łącznie z podłogówką, bo mam pewność i opinie użytkowników, że jest to rura bardzo dobrej jakośći (oczywiście mówię tu o tych w/w dwóch producentach - bo niestety rura rurze nierówna i można kupić taką rurkę po 2 zł /mb firmy "no name" i to jest dopiero prawdziwa tandeta). Widzisz, to moze co polecisz?, podasz jakis cennieczek na priva Oj przeoczyłam Twój post - cennik wyślę na priva oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 01.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Polecam okna w profilu salamander,po pierwsze producent i wyrób to extraliga w oknach w skali kraju.Po drugie moja kochana małżonka chciała koniecznie drewniane i wchodząc na Targi Budowlane krzyknąła " właśnie o takich oknach drewnianych marzyłam" pokazując okno pcv salamander ,co zadecydowało o zakupie salamandra( osobiście uważam że nie ma ładniejszego profilu choć nie jest najtańszy) pozdrawiam a gdzie zamawialiście? w Oknodomie na Łęczyńskiej? nam zrobili dziś kosztorys w BAS drewnianych kuchenne 1500 + vat + montaż 14zł za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 A jaki macie czas oczekiwania od zamówienia okienek do montażu? Oj przeoczyłam Twój post - cennik wyślę na priva oczywiście Pozdrawiam thx z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 01.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 zamawialiśmy w oknodomie,ceny nie pamiętam,oglądałem prawie wszystkie okna te dla mnie są poza konkurencją, ale to moja opinia.czas 6tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 01.03.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 dzięki za słówkopoślę meża po szczegóły do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 01.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Czy ktoś orientuje się może czy warunki dotyczące przyłączy do sieci wodociągowej czy elektrycznej będą ważne w przypadku sprzedaży działki innej osobie?Mamy wydane warunki z zakładu energetycznego i wodociągów ale zrezygnowaliśmy z budowy na tej działce. Warunki są wydane oczywiście imiennie osobie, która o nie wnioskowała czyli na mnie. Zdecydowaliśmy się na sprzedaż tej działki. Czy nowy właściciel będzie mógł skorzystać z tych warunków czy będzie musiał wystąpić o nowe?Przecież w związku ze zmianą właściciela nieruchomości nic się więcej nie zmieniło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts