Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z was moze ma namiary na jakąś cegielnię lub skład budowlany gdzie kupię cegłę na podpiwniczenie lub przynajmniej zrobię zamówienie. Jestem przerażona, nigdzie nie ma, a ja w czerwcu planuje rozpocząć budowę... jak tak będzie dalej będę musiałą wstrzymac pracę :-( :-( :-(

Siemka - zarzuć "szukaj " na lubelskim. pisaliśmy kilka razy o namiarach na "siatkarzy" ;)

ja słupki robiłem sam (słupki + wmurowywanie)

siatka z drutu górniczego z Niedrzwicy.

:cry: rzuciłem "szukaj".....ale szukajka muratora jest bardzo "zgrubna" i wyskakuje mi 167 stron do przegladnięcia.....a ja zalatany za papierami mam czasami tylko 10 min wieczorem na czytanie nim " dosłownie padne ze zmęczenia"......wybaczcie ale po prostu nie mam czasu i siły na szukanie :cry:

A ja znalazłem;

cyt (mój zresztą):

Gościu, któy robi siatki z drutu "kopalnianego" to Mirosław Kowal. Dzisiaj ( z pomocą weynroba) go namierzyłem. Zakład ma w Niedrzwicy Dużej k/Lublina nR 0-81 517 51 20. Facet liczy za średnicę 2,8 mm 8 zł/mb. Drut sprzedaje tej samej jakości. Produkcja idzie na bieżąco. Zastanawiam się czy brać tę jego czy ocynk powlekany. RAfałku co Ty na to???

Ja wziąłem. Ale co się narobiłęm w ubirgłoroczne lipcowe upały - to moje ;) siatkę polecam.

Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina.

Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata.

Pozdrawiam

Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina.

Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata.

Pozdrawiam

Witaj, napisz gdzie dokładnie budujesz.

Co do gazu to odległość o której piszesz jest niewielka. Przy takich odcinkach gazownia robi przyłącza na własny koszt, a Ciebie skasuje wg przyjętej taryfy(ok.2000PLN netto). Ja mam 2 dalej i maja mi w tym roku doprowadzić wg stawek o których napisałem

Pozdrawiam