patrycjuszm 12.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj, napisz gdzie dokładnie budujesz. Co do gazu to odległość o której piszesz jest niewielka. Przy takich odcinkach gazownia robi przyłącza na własny koszt, a Ciebie skasuje wg przyjętej taryfy(ok.2000PLN netto). Ja mam 2 dalej i maja mi w tym roku doprowadzić wg stawek o których napisałem Pozdrawiam Buduje w Snopkowie. Gaz owszem jest w zasiegu ale powiedzieli ze przynajmniej 5 osob musi byc. Na razie przy drodze buduje jeden sasiad i kolejny bedzie stawial obok mnie. Nie wiem jak to jest z projrktowaniem ogrzewania - czy we wniosku o pozwolenie musi byc podany rodzaj pieca-ogrzewania ? Mam tez jeszce jedno pytanie. Czy myslicie ze moga zakwetionowac w starostwie jesli " skrece dom o jakies 10-15 stopni w stosunku do lini drogi - mam taki uklad stron swiata ze aby taras byl na zachodzie musze to zrobic. Z gory dzieki !!! a oto i moj przyszly domek : http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy2/komfortowy2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 12.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Cześć Somsiad. Wiedziałem że w końcu tu dotrzesz A tak w temacie: nasz sąsiad ("Kocyk") wpisał piec na paliwo stałe i luzika arodzaj ogrzewania musi być w projekcie.... gaz możesz doprojektowac później (np dzwoniąc do mnie ) albo teraz: nikt Ci nie zabroni mieć tej instalacji w domu, tylko potem kwestia podłaczenia pod skrzynke co do skręcenia domu: popatrz na domy w dalszej linii zabudowy od nas: jedne równolegle do drogi, inne pod róznymi kątami.....wazne żebyś sie zmieścił w pasie zabudowy i odległosciach od.... sąsiadów napisz na priv co Ci sie udało załatwić w gminie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 13.03.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ...projektanta ogrodów... Poszło na priv a i ja mogę? Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 13.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 skrece dom o jakies 10-15 stopni w stosunku do lini drogi - mam taki uklad stron swiata ze aby taras byl na zachodzie musze to zrobic. Z gory dzieki !!! a oto i moj przyszly domek : http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy2/komfortowy2.html Fajny projekcik, tylko nie rozumiem po co chcesz go skręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admoskal 13.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 witam wszystkich lubliniakow! dawno mnie tu nie bylo. wiosna juz prawie zagoscila, wiec trzeba wziasc sie do roboty. mam pytanie odnosnie ocieplenia. a dokladnie kosztow. czy 26zl/m2 za robocizne to duzo? Obecnie na rynku robocizna kształtuje się na poziomie 30 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 13.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Fajny projekcik, tylko nie rozumiem po co chcesz go skręcać. Chce skrecic domek bo mam taki plan zeby ogladac przy piwku zachod slonca z tarasu a w lecie zachod jest nie calkiem na wprost stad ten pomysl;poza tym w czasie dnia slonce lepiej doswietli salon; zapomnialem dodac ze wybralem odbicie lustrzane tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 13.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 MONIKA B - dzięki w temacie gazowni powiedzieli ze w miesiac od podłączenia gazu trzeba korzystać z niego w przeciwnym razie naliczają karę tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 13.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ... zeby ogladac przy piwku zachod slonca z tarasu ... Powód dobry jak każdy inny Nas też się pytali, dlaczego salon od północy a nie od południa. Trwaj przy swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 14.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam u nas ciagle do przodu, sciany Sniezka gruntujaca pomalowane,parapety zamontowane w przyszlym tygodniu przyjezdzaja mebelki kuchenne i drzwi wewnetrzne i bedzie sie robic w koncu lazienka.Jestem w tej chwili na etapie wyboru styropianu na ocieplenie zewnetrzne, powiedzcie jaka jest roznica miedzy Styropianem Dalmatynczyk a takim zwyklym, czy jest sens przeplacac 35 zeta za m3, a jakim styropianem macie wy ocieplone domki, moze ktos mi cos doradziPoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witajcie - poszukuję blaszaka - takiego używanego (2,1 wys x 3 szer x 3,5-4 dł) Kureczka blada, teraz wszyscy szukają, a jak przed wichurą chciałam się mojego pozbyć, to nie było chętnych - teraz można zbierać pogięte blachy z sąsiednich pól . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.03.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Hello. U mnie się tynkuje i dzisiaj negocjuję kosteczkę Witaj Ellu, co tam słychać? Dawno się nie pojawiałaś Czy dostałas fakturę z Bioeko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 14.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witajcie - poszukuję blaszaka - takiego używanego (2,1 wys x 3 szer x 3,5-4 dł) Kureczka blada, teraz wszyscy szukają, a jak przed wichurą chciałam się mojego pozbyć, to nie było chętnych - teraz można zbierać pogięte blachy z sąsiednich pól . Ella witaj w klubie Ja swój zebrałem, zaniosłem do salonu i może go wyklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witajcie - poszukuję blaszaka - takiego używanego (2,1 wys x 3 szer x 3,5-4 dł) Kureczka blada, teraz wszyscy szukają, a jak przed wichurą chciałam się mojego pozbyć, to nie było chętnych - teraz można zbierać pogięte blachy z sąsiednich pól . Ella witaj w klubie Ja swój zebrałem, zaniosłem do salonu i może go wyklepie U mnie chyba nie ma co zbierać . To znaczy jest, ale wątpię, czy ktoś się podejmie wyklepania blachy, która wygląda jak kartka papieru zmięta w kulkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witaj Ellu, co tam słychać? Dawno się nie pojawiałaś Czy dostałas fakturę z Bioeko? Nie pojawiam się, bo ścigam się nieprzytomnie z czasem, żeby zdążyć z finiszem doktoratu - bimbało się przez tyle lat, a teraz trzeba to napisać w dwa miesiące . Nie mam pojęcia, czy dostałam fakturę . Sprawy budowlane oddaliły się bardzo ostatnio z mojej świadomości, ale zapytam Współinwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 15.03.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Hello. U mnie się tynkuje i dzisiaj negocjuję kosteczkę Witaj Ellu, co tam słychać? Dawno się nie pojawiałaś Czy dostałas fakturę z Bioeko? Daj znać jaką kupujesz i ile wynegocjowałeś. Ja właśnie 2 tyg.temu dokonałem zakupu kostki w Bruk Becie, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 15.03.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Daj znać jaką kupujesz i ile wynegocjowałeś. Ja właśnie 2 tyg.temu dokonałem zakupu kostki w Bruk Becie, Pozdrawiam Ja tez przymierzalam się w zeszlym roku do Bruk betu, moze latem wrocę do tematu - jak wygląda tam sytuacja cenowa w porownaniu z innymi firmami? Pamietam, ze w zeszlym roku Bruk bet byl sporo drozszy od Jadaru - ale niestety tylko w Bruk becie znalazlam akceptowalny typ kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 15.03.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Ponawiam pytanie odnosnie styropianu, czy ten dalmatynczyk jest faktycznie taki dobry i czy jest sens placic za niego 30 zeta wiecej, Forumowicze a jaki wy kupowaliscie styropian, pomozcie niezdecydowanej kobiecie poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 15.03.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Ponawiam pytanie odnosnie styropianu, czy ten dalmatynczyk jest faktycznie taki dobry i czy jest sens placic za niego 30 zeta wiecej, Forumowicze a jaki wy kupowaliscie styropian, pomozcie niezdecydowanej kobiecie poz Na pewno nie warto pakować się w te najtańsze styropiany bo to nawet na oko (a raczej na wyczucie ręką) widać że są kiepskie...Dalmatyńczyk (Organika) czy Austrotherm to faktycznie najwyższa półka ale czy warto dopłacać ...też miałem taki dylemat i zdecydowałem się na kompromisowe rozwiązanie kupując styropian Genderki, który ma dobry stosunek ceny do jakość. Moi wykonawcy pierwszy raz robili na tym styropianie ale mówili że jest dobry więc na razie jestem zadowolony, zobaczymy co będzie za 10 lat wtedy może powiem coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 15.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Czy ktoś z forumowiczów ma u siebie lub znajomi maja okna GORANA.Jeśli tak to jakie wrażenia. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 16.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam , u nas ocieplenie robiłem sam , a że był deficyt w hurtowniach , to przywozili mi co mieli - i w ten oto sposób miałem styropian od 3 różnych producentów . Fakt , że dalmatyńczyk wydaje się trochę twardszy , ale krzywy jak każdy inny , więc chyba nie warto... A co do okien gorana to mogę powiedzie ,że są ok . Montowane były 2 lata temu ale myte dopiero ubiegłej jesieni i żona zauważyła rysę między szybami - wymienili bez problemów - firma super !!! czego niestety powiedzieć nie mogę o porta drzwi - odradzam !!!! Tynki gipsowe agregatem tynkarskim wykonuje 504 190 502 Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts