Ella 29.04.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 I jeszcze pytanko do kogo z grupy mam blisko budujac sie przy Janowskiej w Lublinie ?? Najbliżej pewnie do mnie i do dahlinka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 29.04.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Witam Dzięki Waldeken i Witol za informacje.Ella , podany przez Ciebie adres przestał chodzić, więc nie mogę sprawdzić czy też jestem. Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 29.04.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Witam!!..mam pytanie: ile płaciliście za wykonanie kanalizacji stanu zero i wyjscia wodociagowego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 29.04.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 waldeken - ja placilem mojemu wykonawcy za calosc - wod-kan - 1200zl (robocizna) ale wydaje mi sie, ze kanalizacje do stanu 0 mozesz zrobic sam pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.04.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 A propos mapy, zajrzyjcie do wątku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=26041 i zapiszcie się w wątku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4991 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 29.04.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Dzięki Ella za wyczerpujace informacje, już pospieszyłem sie zapisać do mapki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 30.04.2004 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 quit, dzieki za informacje, rozumiem, ze 1200 zl to robocizna calosci instalacji wod-kan w Twoim domu:)....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.04.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Elle: dzieki - juz sie zapisalem :) AGGGRRRHHHH!!! Po dwoch miesiacach czekania na WZ dostalem pismo ze rozpoczeli procedure wydawania WZ dla mnie - czyli zostalo wszystko rozeslane do wszystkich sluzb i sasiadow i teraz urząd czeka na sprzeciwy (nie wiecie ile ma trwac to czekanie??) Wg mnie oznacza to ze jeszcze kolo miesiaca do otrzymania tego p... papierku - to stawia pod wielkim znakiem zapytania moje plany na rozpoczecie w tym roku ...:( Co do tempa pracy urzedowego to rozpatrywany jest 1 (slownie: jeden) wniosek dziennie - JEZZZZUUU !!! MAMY XXI wiek - kapitalizm, nowoczesne metody zarzadzania personelem, efektywnosc - szkoda ze nie wszedzie. Przeciez gdybym ja tak pracowal to od jutra szukalbym nowej pracy i pewnie bym nigdy nie znalazl ... To tyle - ide sie powiesic [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.04.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 waldeken - tak - za calosc;) pawel - od momentu podpisania zwrotki przez sasiada jest dwa tygodnie na zgloszenie ewentualnych sprzeciwow (uprawomocnienie sie wydanych warunkow) czyli po otrzymaniu ostatniej "zwrotki" kwitek lezy jeszcze 2 tyg. ... ja, zeby przyspieszyc sprawe, wzialem z gminy zwrotki i sam polatalem po sasiadach - dzieki temu zalatwilem wszystko w 1 dzien a z poczta to roznie bywa... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 30.04.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 PPawluk - chyba ja jestem najblizej ciebie z budowa- KOl. Prawiedniki w kier. na Bychawe za zalewem w lewo na Metów - za Rurgazem 1km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.04.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 No proszę, Agamon, a ja byłam przekonana, że budujesz gdzieś za Abramowicami... W takim razie dzielą nas tylko łąki i prawiednicko - krężnicki las... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 30.04.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Witam lubelskich budowlańców byłem tu dawno i krótko, ruch na forum był wtedy niewielki, a teraz cóż widzę - zrobiło się tłoczno na placach budów w lubelskiem a i kontakty towarzyskie się pojawiły w styczniu 2003 dopiero zastanawiałem się nad tym, czy budować czy nie ale teraz już mogę napisać : Właśnie rozpocząłem budowę, tym samym dołączjąc do grona masochistów mam nadzieję, że uda mi się częściej tu bywać i skorzystać z doświadczeń bardziej zaawansowanych w budowaniu z budowlanym pozdrowieniem Yareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.05.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Pozdrawiamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 02.05.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Witam wszystkich po mojej długiej , ale bardzo owocnej nieobecności . Widze , że sezon budowlany powoli się zaczyna . Guit , wydaje mi sie , że spotkanie u ciebie miało być bardziej praktyczne , a tu widzę , że wszyscy na galowo ? My po świętach nie traciliśmy czasu i zabraliśmy się ostro do roboty. Gorączkę zakupów materiałów budowlanych z 7 % Vat-em odczułem niestety i ja . Zona zajmowała się zaopatrzeniem , a ja wykonastwem... Ojjj nie było łatwo ; . 1.Jako pierwsze zabraliśmy się do podłączenia wody ( 35mb wykopu , ułożenie węza PE , wcinka i pierwszy wytrysk własnej wody). 2.Potem można było zasypać wykop i zacząc ubijać piach wewnątrz domu (dwa dni jeżdżenia ubijarką ) 3.Położenie rur kanalizacyjnych i wyprowadzenie na zewnątrz. 4.i zaczynamy wiązać zbrojenie do głównej płyty... 5.no i trzeba było rozgarnąc te 19 m3 betonu 6.w oczekiwaniu na belix podlewałem płytę , "skonstruowałem" altankę i miejsce na ognisko (do lata powinno ładnie obrosnąc winogronem ) to może się i u nas jakieś spotkanie zorganizuje ? 7.belix przywozili mi na 3 kursy i w dodatku trzeba ręcznie rozładowywać (ale czego się nie robi aby dopiąc swego ) 8. najbardziej zawalił mi elektryk , dopiero jak postawił skrzynkę poszedł zgłosić to do elektrowni , a u nich wszystko musi swoje odlezeć , i dopiero tydzień po świętach przyjechali podpiąc kable do słupa... Na dzień dzisiejszy wszystkie sciany zewnętrzne wymurowane już do wieńca . Jeszcze nadproża (będą robione bo z kupnem gotowych był problem ) , kominy , reszta ścianek działowych i znowu postój bo strop teriva dopiero po 15 maja Dekarzy już mam umówionych, drewno i dachówka zapłacone Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to do lipca przykryję dachem. Przyjmę ziemię z okolic Franciszkowa....[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 03.05.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 hej yareq - wytrwalosci! urko - no prosze - posunales sie bardzo z pracami jesli chcesz namiar na ziemie daj znac (tyle, ze niestety odplatnie, ale za to b.ladna, sam kupuje) to kiedy u Ciebie imprezka? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 03.05.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Guit , po ile płaciłeś za tą ziemie ? Jeśli potrzebujesz dużo tak jak ja to na początek i taka z wykopów jest dobra , a dopiero na sam koniec posypać wszystko humusem . Ja zwiozłem już 12 ciężarówek ziemi i 4 ciężarówy kamieni (siwaki ) i jak na razie płaciłem tylko za 2 po 20 zł . Nie śmiem tego teraz rozgarniać bo mi potem nic na działkę nie wjedzie , ale duużżoo jeszcze tego potrzebuję więc podeślij mi ten namiar . A co do imprezki u mnie to bliżej lata jak wszystko trochę podrośnie ( i dom i roślinki co to żonka nasadziła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.05.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 hej place za ladna ziemie (odkrywkowa z kopalni) po 20zl przyczepa (+transport) juz mam u siebie 2 przyczepy - dzisiaj, jutro reszta pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 04.05.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Guit , a ile transport ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 04.05.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 witam ! quit - dzięki, wytrwałości u mnie dostatek widzę, że potrzebujecie ziemi, a ja właśnie dzisiaj wywiozłem z działki 10 wywrotek szkoda ale nic to, ważne, że coś się dzieje jeśli ekipa poradzi sobie z kamieniem i zrobi wreszcie wykop pod ławy, to może jeszcze w tym tygodniu je zaleję oby tylko pogoda nie spłatała figla, to może nadrobię stracony czas i dogonię sąsiadów, bo 4 domy w mojej okolicy wyszły już z ziemi z budowlanym pozdrowieniem Yareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 05.05.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 urko - ja place 20zl za transport - czyli w sumie 40 gdzie jest Twoja budowa, bo nawet przed chwila jechalem przez Franciszkow i widzialem pare po drodze... yareq - to ja sie od paru tygodni dre, ze ziemi potrzebuje, a Ty mi mowisz, ze miales ponad norme? :| ale - niech sie mury pna do gory! pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts