BORF 30.08.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Prosiłambym też o namiary na dobrą firmę okienną, producenta rolet oraz drzwi i bram garażowych. My mamy okna: Oknoplast Kraków profil Avans Drzwi zewnętrzne: CAL Drzwi wewnętrzne: DRE Brama garażowa: Krispol montowana przez firmę Jacker Witam co do mapy to Panieńszczyzna - Dom w Prymulkach Naniesione. Ponawiam prośbę o namiary na ekipę do studni chłonnej i oczyszczalni. Oczyszczalnię robiłam w JPR a studnię we własnym zakresie - nie polecę, bo studniarz pijaczek i do dziś nie wszystko jest rozliczone. Ale oczyswzczalnia działa i studzienki pod rynnami też. Co z tym drewnem do kominków? Nikt już pobudowany tu nie zagląda? Jutro żona wybierze się do JPR i porozmawia. Thx. Jakbyś namierzyła drewno to chętnie się podłączymy pod zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 30.08.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Vaclav,ja brałam z solbetu na paletach i foliowane, w jakim sa stanie nie wiem bo oczekują jeszcze ale tak przez folijke wydaje sie ze wszystko z nimi ok. Za palety jedynie zapłaciłam kaucję w sumie 572zł. Nasze z solbetu na paletach były ok. A nawet jak coś będzie pęknięte to zawsze potrzebne są też połówki. pozatym nie wyobrażam sobie rozładunku bez tej maszyny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 30.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Vaclav,ja brałam z solbetu na paletach i foliowane, w jakim sa stanie nie wiem bo oczekują jeszcze ale tak przez folijke wydaje sie ze wszystko z nimi ok. Za palety jedynie zapłaciłam kaucję w sumie 572zł. Nasze z solbetu na paletach były ok. A nawet jak coś będzie pęknięte to zawsze potrzebne są też połówki. pozatym nie wyobrażam sobie rozładunku bez tej maszyny. Pozdrawiam My mielismy pustaki z Solbet Lubartow foliowane na paletach. Zaden nie byl uszkodzony. Pod koniec sezonu kupilem palte 12-tek z Niemiec. Maja duzo wiecej cementu i sa zimniejsze (bynajmniej od tych co mamy zbudowane sciany zewnetrzne). Rozladunek HDSem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 30.08.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Wielkie dzęiki Martiiii i Kasiula. A może ktoś jeszcze doradzi czy warto dopłacać i zamiast belitu brać Porotherm (lub cos w tym stylu z ceramiki poryzowanej). Wychodzi trochę drożej, a czy dużo lepiej? Wiem, że pewnie jak kto woli, ale gdyby ktoś miał swoje przemyślenia w tej kwestii i zechciał się podzielić to byłbym wdzięczny. Ja zdecydowałam się na ceramikę poryzowaną. Taki wybór pociąga za sobą kolejne koszty np. ocieplenie wełną, tynk silikatowy no i w moim przypadku nieco wyższe koszty wykonania instalacji- ale decyzji nie żałuję Co do okien to po odwiedzeniu chyba z 10 producentów i poznaniu większości dostępnych profilii PCV wybrałam Okno Dom Salamander 3D, kolor orzech. Drzwi zamówiłam w Urzędowskim DZ 419. Brama garażowa Wiśniowki- mają już w ofercie okleinę orzeszkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 30.08.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Wielkie dzięki wszystkim za informacje w sprawie belitu. Sporo mi to rozjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 30.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja zdecydowałam się na ceramikę poryzowaną. Taki wybór pociąga za sobą kolejne koszty np. ocieplenie wełną, tynk silikatowy no i w moim przypadku nieco wyższe koszty wykonania instalacji- ale decyzji nie żałuję Możesz powiedzieć jakie dokładnie widzisz korzyści z Porothermu, że nie żałujesz tych dodatkowych nakładów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 30.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 O zaletach i wadach wszystkich materiałów jest tyle informacji na tym forum, że możnaby trylogie napisać. Ja poczytałam w zimowe wieczory i na wiosne zdecydowalam- Porotherm i już! Z tego co widze większość wybiera beton i pewnie też mają racje. A jak mówi mój kolega racja jest jak du..- każdy ma swoją Na dachu też mam ceramike i nie żaluję- jest piękny. A na oszczędności przyjdzie jeszcze czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 31.08.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź Ewa7506. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 31.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Kady materiał na ściany jest dobry. Każdy ma swoje plusy i minusy. Poprostu co kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 31.08.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Kady materiał na ściany jest dobry. Każdy ma swoje plusy i minusy. Poprostu co kto woli. No właśnie każdy ma plusy dodatnie i plusy ujemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 31.08.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Potrzebuje solidnego parkieciarza z rozsądntmi cenami i ekipe od kostki brukowej o podobnych "parametrach"- może ktoś poznał...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 31.08.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 BORF, nas możesz umieścić na mapie - Nowy Krępiec, zresztą jest gdzieś na starej mapie (długość i szerokość na maps.google.com: 51.208154, 22.748576) Zrobione Haj BORF!!! da radę jeszcze? 51.205542, 22.639888 Fenks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 31.08.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Czas pomyśleć o drewienku do kominka ... Poproszę o sprawdzone i niedrogie namiary Może ktoś z Was orientował się w kwestii wykończenia betonowego tarasu i dołu elewacji z piaskowca lub materiałów podobnych??? Może ktoś gdzieś widział rolety do okien z łukami ??? /b] Heloł, może ktoś mi pomoże w ww. kwestiach? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 02.09.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 BORF, nas możesz umieścić na mapie - Nowy Krępiec, zresztą jest gdzieś na starej mapie (długość i szerokość na maps.google.com) Zrobione Haj BORF!!! da radę jeszcze? Fenks Niektórzy z Was sugerowali, że taka mapa może służyć złym celom. Usunąłem ją. Za zamieszanie przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 02.09.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Ponawiam pytanie o podbitkę dachową z pcv. Czy orientujecie się gdzie można ją niedrogo kupić? I gdzie w Lublinie, tudzież okolicach można ją dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 02.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Ponawiam pytanie o podbitkę dachową z pcv. Czy orientujecie się gdzie można ją niedrogo kupić? I gdzie w Lublinie, tudzież okolicach można ją dostać? Też jestem na etapie podbitki. Jak narazie oglądalem gamrat za 32zl/m2. Jak znajde cos innego to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 03.09.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witajcie, czy przyjmiecie mnie do swego grona?. Ja buduję dom "Alabaster", Jeżeli ktoś buduje taki sam, chętnie wymienię się doświadczeniami z budowy, ale mam innego rodzaju pytanie, otóż mam dylemat z izolacja zewnętrzną pionową. Jedni radzą mi, abym przed zasypaniem, bezpośrednio na styropian położył folię bąbelkową i tyle, a inni mówią, abym na styropian położył siatkę i zapaćkał ją preparatem "dysperbit" chyba. Co Wy na to? Prosze o pomoc bo chcę niedługo zasypaćen niewygodny dół wokół domu. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 03.09.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 W inwestorze po 38zl m kw. podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 03.09.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A możecie sie pochwalic gdzie kupowaliście swoje drzwi zewnętrzne do domu? Braliście drewniane czy stalowe????? Chcę jak najszybciej zamówic drzwi, bo czas oczekiwania to około 8 tyg. Interesują mnie drzwi do około 2,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 03.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Elais też jestem na etapie drzwidrewniane zdecydowanie bardziej mi odpowiadająceny buutak do 2500zł to w Kolorze - Agmaru mająFabryczna - obsługa wiecznie zajętaRusalka - mily pan podobają mi sie te z ROKO - Rusałka cena ok 3100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts