Witol 12.05.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Aha, i mam pytanie: jak pozbyć się czarnych owadów muchopodobnych zamieszkujących na gałęziach drzew owocowych? Na moich drzewkach zaplęgło się to to i w tym roku wyjątkowo rozpleniło Drzewka od 4 lat nie były niczym pryskane, może więc dlatego znalazły znakomite warunki rozwoju. A teraz nawet nie można sobie spokojnie trawki wykosić, bo z drzew i źdźbeł zlatują te paskudztwa Czym to pryskać i kiedy, żeby można było potem zjeść własne owocki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 12.05.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Witol - dzieki od dluzszego czasu domek mam ocieplony i zagruntowany na calosci pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 13.05.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Zbyszek - to kiedy ogladamy Twoja budowe ?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.05.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 z frzew i źdźbeł zlatują te paskudztwa Witol, a co to są frzewa ? ( zemsta jest słodka ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 13.05.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Czy "frzewa" rosnie wieksze od bialej konczyny ???? - moze bym zasadzil u siebie pare ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 13.05.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Och wy prześmiewcy Ale już się zrobiły drzewa A co do białej koniczyny - jakoś u mnie się nie przyjęła Gdzieniegdzie są kępy koniczyny, a gdzie indziej chwaściory Ale ileż to frajdy w koszeniu kosą - nawet tylko spalinową Kosiarki be, kosy rulez! Choć mam nadzieję posiać kiedyś jakąś ładną, szlachetną trawkę... fu, trawę i wypróbować kosiarkę bębnową A czy u kogoś z Was też są jakieś owadzie paskudztwa, które Wam strasznie dokuczają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.05.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Kosiarki be, kosy rulez! A ja bym polemizowała, majac doświadczenia z jednym i drugim. Dobra kosiarka (np. moja aktualna ) może zdziałać więcej niż kosa, nawet w starciu z chwastami i nierównością terenu. A kontakt z nią jest zdecydowanie przyjemniejszy i mniej urazowy ( kosą można niechcący skasować drzewko albo czyjąś nogę ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 14.05.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Co do konczynki bialej to ja dopiero jutro jade zobaczyc jak sie przyjela tak wiec moze sie okazac ze bez LUPY jej nie znajde :) a wtedy beda "chwasty forever" :) No i moze sie okazac ze przysypane i karczowane spychaczem krzaczki starych porzeczek sa super twardzielami i przezyly wtedy tez beda "chwasty (porzeczkowe) forever" :) PS. Jestem w fazie zbierania na cyfrowke tak wiec jesli ktos chce zobaczyc zdjecia mojej dzialki na kompie to prosze o dobrowolne wplaty na moje konto ...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 14.05.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Ella: Jedna z niewatpliwych zalet kosy w porownaniu z kosiarka jest fakt ze mozesz nia "niechcacy" zachaczyc nielubianego sasiada, a kosiarka sie nie da .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 16.05.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 a wtedy beda "chwasty forever" :) Pocieszę Cię - niektórzy gotowi są słono zapłacić za chwasty (chwasty są ostatnio bardzo trendy ) : http://www.luczaj.com/chwasty.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 16.05.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Ella: Jedna z niewatpliwych zalet kosy w porownaniu z kosiarka jest fakt ze mozesz nia "niechcacy" zahaczyc nielubianego sasiada, a kosiarka sie nie da .... Ale tu może zadziałać prawo vendetty ... I co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 16.05.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Mam pytanie i prośbę wielką ! Czy ktoś z Was mógłby wypożyczyć mi na cztery dni BETONIARKĘ na 220V?Korzystam aktualnie z pożyczonej od krewnych, ale będzie im potrzebna od przyszłego wtorku (25.05) do piątku (28.05).A u mnie w tej chwili rusza budowa pełną parą i bez betoniarki ani rusz... BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 17.05.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 uff - 3 dni rycia...ale do rzeczy: 1. wukan - dzieki za ziemie 2. moze uda mi sie zakonczyc wykop i instalacje POSa w tym tygodniu - wtedy rownanie i sadzenie trawki 3. przylacze gazowe juz jest 4. dzisiaj wchodzi glazurnik! 5. termin na spotkanie do omowienia ale przyjezdzacie z grabkami pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 17.05.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 a co do betoniarki - jakby ktos chcial to bede mial do odsprzedania - w swietnym stanie (nie ma roku) 150l na 380V pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 17.05.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 JA kce spotkania - ja kce spotkania ...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 17.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 a grabki masz? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 17.05.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 nie mam - ale za to woze saperke w bagażniku i gumiaki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 17.05.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Ella: dostałaś priva odnośnie pytania - w razie czego piszę tutaj jakby nie doszło pozdra. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.05.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Ella: dostałaś priva odnośnie pytania - w razie czego piszę tutaj jakby nie doszło pozdra. Marcin Dahlinek, dzięki , doszło, odpisałam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.05.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Ponawiam pytanie o BETONIARKĘ - jestem uzależniona od 220V, ponieważ nie mam jeszcze prądu i wszystko pracuje na agregacie... PRRRRRRROOOOSZĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts