kuband 11.09.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Polecę tartak w Horodyszczu k Chełma. Ja tam brałem drewno na dach. Właściciel kompetentny, doradzi, podpowie no i ceny ma przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 11.09.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Może ktoś mi podpowie gdzie mogę kupić cegłę klinkierową na kominy, poradźcie również jaką sobie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 11.09.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Czy mogłabym prosić o namiary na tego przedstawiciela JPR? No i jaka była cena. Mi podano ok.6200 O kurcze !!! to ja zapłaciłam 7000 i to bez fa, bo z.. 7500. Może kopania u mnie więcej.........pocieszyć się trzeba. Jak jeszcze chcesz, to wyślę Ci nr na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 11.09.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 tylko goły beton bo mi się podoba, ale fachowcy odradzają i nie chcą robić ...........pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!! mają rację ale garaż jest przecież nie ogrzewany. Wiem, że wszelkie poradniki tak mówią, ale może jednak coś się da. Taras jest zadaszony. Poza tym, płytki odpadają, no chyba, że te na żwirku.........A beton jest modny!!! i ładny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 11.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Czy mogłabym prosić o namiary na tego przedstawiciela JPR? No i jaka była cena. Mi podano ok.6200 O kurcze !!! to ja zapłaciłam 7000 i to bez fa, bo z.. 7500. Może kopania u mnie więcej.........pocieszyć się trzeba. Jak jeszcze chcesz, to wyślę Ci nr na priv Ale mi tyle krzykneli za samą oczyszczalnie- z monterem musialabym się dogadać... Poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 12.09.2007 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Mam pytanie, gdzie w Lublinie jest najbardziej zaopatrzony sklep z farbami. Szukam farby gumowej do izloacji, cos w rodzaju tej z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 12.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Polecę tartak w Horodyszczu k Chełma. Ja tam brałem drewno na dach. Właściciel kompetentny, doradzi, podpowie no i ceny ma przystępne. A mógłbym prosić o dokładniejsze namiary na ten tartak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 12.09.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Mam pytanie, gdzie w Lublinie jest najbardziej zaopatrzony sklep z farbami. Szukam farby gumowej do izloacji, cos w rodzaju tej z allegro Raczej nigdzie taniej nie kupisz (nawet po doliczeniu kosztów przesyłki) a natracisz kasy na paliwo i czasu na szukanie. A tak: farba przychodzi poczta i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 12.09.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A czy może ktoś wie, skąd najlepiej brać ziemię do wysypania na działce (torf +gruby piasek ...chyba czy coś w tym rodzaju). W anonsach dużo ogłoszeń, ale wolę sprawdzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 12.09.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ale mi tyle krzykneli za samą oczyszczalnie- z monterem musialabym się dogadać... Poproszę o namiary coś wysłałam, ale komp mi wariował, nie wiem czy doleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 13.09.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 A czy może ktoś wie, skąd najlepiej brać ziemię do wysypania na działce (torf +gruby piasek ...chyba czy coś w tym rodzaju). W anonsach dużo ogłoszeń, ale wolę sprawdzoną. Też jestem szczerze zainteresowa namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 13.09.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ale mi tyle krzykneli za samą oczyszczalnie- z monterem musialabym się dogadać... Poproszę o namiary coś wysłałam, ale komp mi wariował, nie wiem czy doleciało No to komp zwariował bo nic nie dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 14.09.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jeśli mozna- też chciałabym dostać te namiary na "sprawdzoną" ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 15.09.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Mam pytanie, gdzie w Lublinie jest najbardziej zaopatrzony sklep z farbami. Szukam farby gumowej do izloacji, cos w rodzaju tej z allegro Raczej nigdzie taniej nie kupisz (nawet po doliczeniu kosztów przesyłki) a natracisz kasy na paliwo i czasu na szukanie. A tak: farba przychodzi poczta i już Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 16.09.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu obserwuję to forum, jednak nie wiedziałem że tak licznie jest tu reprezentowana grupa lubelska Mam pewien problem, i mam nadzieję że pomożecie mi go rozwiązać. Chcę budować dom Klasyka: http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=288 . Mój problem polega na tym, że dom jest przewidziany na działkę o szer.18,10 m. a moja ma szer ok. 17,50 m. I teraz zastanawiam się co zrobić. Czy zwęzić go te 60 cm., czy po prostu zastosować podobne rozwiązanie jak w domu o zabudowie szeregowej: http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=289 Tzn. od strony garażu zlikwidować okna (ewentualnie wstawić luksfery), a dodać po jednym oknie połaciowym. Nie wiem, czy wtedy nie będzie za ciemno w tych pokojach na poddaszu . Chcę również podnieść ścianę kolankową o 2 pustaki. I też nie wiem jaki to będzie miało wpływ na ogólny wygląd domu. Proszę o rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 16.09.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 ...Tzn. od strony garażu zlikwidować okna (ewentualnie wstawić luksfery),.... Chcę również podnieść ścianę kolankową o 2 pustaki. I też nie wiem jaki to będzie miało wpływ na ogólny wygląd domu.... My tak mamy w naszym - Jaskółka - Charkiewicza. Okna, zamienione na luxfery w adaptacji. Od garażu, żadna strata - na górze - połaciówki rozwiążą problem ... ale, warto zamiast luxferów wstawić np. styropian i zasłonić te otwory - w oczekiwaniu na lepsze czasy (odbiór) lub też dokupić pasek obok- potem można spokojnie wstawić tam okna. Co do dodatkowych pustaków podnoszących kolanko to nie doradzam takiego rozwiązania gdyż elewacje dosyć mocno sie zmieniają z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 17.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Chcę również podnieść ścianę kolankową o 2 pustaki. I też nie wiem jaki to będzie miało wpływ na ogólny wygląd domu. Proszę o rady i sugestie. Nie czuję się ekspertem, ale podobnie jak anatebo wydaj mi się, że podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki wyraźnie zmienia proporcje w zewnętrznym wyglądzie budynku. Prawdopodobnie mocniej niż modyfikowanie otworów. A tak w ogóle to jaka tam jest wysokość tej ścianki kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 17.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Mam pytanie z innej beczki. Dostałam wycenę od hydraulika na instalację wod-kan i co na 3750zł, cena robocizny. Dom 130m2+70m podpiwniczenie (3 kondygnacje) Około 10 punktów hydraulicznych, podłogówka w dwóch łazienkach i kuchni, obsadzenie 10 grzejników i zrobienie kotłowni z rozpaleniem pieca jednogunkcyjnego. To drogo, czy może być? Proszę powiedzcie mi, bo nie wiem czy sie decydować. Podoba mi się tom że mi konkretnie powiedział, ile to bedzie kosztowało, inni powiedzieli ceny poszczególnych elementów, nawet nie chciało im sie wszystkiego podliczyć, a nie lubię nie jasnych sytuacji. Ile wy płaciliście za robociznę tych instalacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 17.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam. elais piec jednofunkcyjny to jest tylko na ciepło wodę albo tylko na C.O.,chyba,że wstawi jeszcze zasobnik na ciepło wodę Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 17.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 wiem, będę miała piec jednofunkcyjny na gaz ziemny (wiszący) + odzielnie zasobnik około 100-120 litrowy stojący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts