kalbo 20.09.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 a ja proszę o namiary na ziemię torfową!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 20.09.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 i jeszcze na ekipę co robi ogrodzenie z siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 20.09.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 60 zł w granicach miasta to dzisiaj podejrzanie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 bo to jest cena wywoławcza, a nie ostateczna. dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.09.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Muszę się pochwalić. Dziś ruszyła nasza budowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 21.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Muszę się pochwalić. Dziś ruszyła nasza budowa!!! http://www.wsp.krakow.pl/zsp/pages/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dzięki Ella,Mam nadzieję, że niedługo wypisjemy tę butelkę siedząc w naszym ogródku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szady 21.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Poradźcie kochani. Nakryłem domek w sierpniu... belit, tradycyjnie murowany. Tynkować teraz czy czekać do wiosny... Mówią o sezonowaniu dużo, a ja nie wiem. No i jaki tynk robicie - cem-wap czy gisp i dlaczego:) wiem że to klasyczne pytania ale ciężko z decyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 21.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 My nie będziemy sezonować. Instalacje elektryczne zrobione od poniedziałku ruszamy z ociepleniem, potem tynki tradycyjne, hydraulika i cała reszta... jak ma pękać to będzie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 22.09.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 wiem, będę miała piec jednofunkcyjny na gaz ziemny (wiszący) + odzielnie zasobnik około 100-120 litrowy stojący. Też się przymierzam. Jakiej firmy planujesz kupić? Słuchajcie, mam pytanie - czy 60 zł za 1 mkw działki na obrzeżach Lublina to dużo, średnio czy mało. Aha, mediów nie ma, ale po podziale gruntów jest presja żeby ciągnąć. Wyjechałam w Lublina dużo przed galopadą cen i kompletnie nie mam rozeznania. Rodzina pyta, a ja kompletnie nie potrafię doradzić! Wg mnie mało. Cena 1m2 w 5km od Lublina w gminie Niemce to ~100zł. Co prawda okazje się zdarzają. Kolega z pracy kupił 20arów po 50zł/1m2 200m od granic miasta, gmina Wólka Lubelska. SZUKAM EKIPY DO WYKONANIA STUDNI CHŁONNEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.09.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Borf ja myślę o piec jednofunkcyjnym z zasobnikiem Viessmana. Taniej kosztuje niż np. Vailanta. Np. na targach facet powiedział, że taki piec z zasobnikiem 120l też Viesmana to 4700netto+7 % vat, i powiedział że możemy jeszcze dosta 25% rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 23.09.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Borf ja myślę o piec jednofunkcyjnym z zasobnikiem Viessmana. Taniej kosztuje niż np. Vailanta. Np. na targach facet powiedział, że taki piec z zasobnikiem 120l też Viesmana to 4700netto+7 % vat, i powiedział że możemy jeszcze dosta 25% rabatu. A jaki to piec? kondecsacyjny, czy z otwartą komorą spalania? My byliśmy dziś na targach, marniutki były w porównaniu z poprzednimi. Większość czasu spędziliśmy przy dwóch żółtych koparkach (kto ma małe dzieci, ten wie o co chodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 24.09.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Mnie też targi niczym nie zachwyciły. Mało było stoisk. Ten piec to Viessmann Vitopend 100-W z otwartą komorą spalania. http://www.ceneo.pl/796146, chyba taki. Czy ktoś taki użytkuje, czy jesteście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 24.09.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Chcę również podnieść ścianę kolankową o 2 pustaki. I też nie wiem jaki to będzie miało wpływ na ogólny wygląd domu. Proszę o rady i sugestie. Nie czuję się ekspertem, ale podobnie jak anatebo wydaj mi się, że podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki wyraźnie zmienia proporcje w zewnętrznym wyglądzie budynku. Prawdopodobnie mocniej niż modyfikowanie otworów. A tak w ogóle to jaka tam jest wysokość tej ścianki kolankowej? Od strony frontu ściana kolankowa ma 95 cm. wysokości, a z drugiej strony nie ma jej wogóle . Boję się, że jak podniosę je o 2 pustaki, to dom już nie będzie miał takiego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 24.09.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Mnie też targi niczym nie zachwyciły. Mało było stoisk. Ten piec to Viessmann Vitopend 100-W z otwartą komorą spalania. http://www.ceneo.pl/796146, chyba taki. Czy ktoś taki użytkuje, czy jesteście zadowoleni? My raczej zdecydujemy się na kondensacyjny Vaillanta. Jest oszczędniejszy i licząc różnica w cenie powinna się zwrócić po 5 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 24.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Przymierzam się do kupna dachówki, ale jakoś nie bardzo wiem gdzie w Lublinie są dobre składy z pokryciem dachowym (oprócz Omegi w Głusku i Stalmetu na Krzemionki, skąd mam już wstępne wyceny). Będę wdzięczny za informację, gdzie kupowliście i który skład jest ewentualnie godny polecenia. Ja brałem ceramikę w woodcote przy Zemborzyckiej 53. Pytałem sie w kilku składach m.in w Stalmecie i Omedze i tam było zdecydowanie najkorzystniej. Kupiłem dachówkę Rupp ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 24.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Polecę tartak w Horodyszczu k Chełma. Ja tam brałem drewno na dach. Właściciel kompetentny, doradzi, podpowie no i ceny ma przystępne. A mógłbym prosić o dokładniejsze namiary na ten tartak. Vaclav - sorry, że tak późno Ci odpowiadam, ale nie było mnie w necie jakiś czas. Otóż tartak w Horodyszczu. Teraz drewno jest po 700 zł bez imregnacji i transportu. transport w moim przypadku do Świdnika 300 zł. Właściciel załatwił mi Tira. tel. 0825690538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 24.09.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Dzięki Kuband,Późno nie późno, ale informacje konkretne. Ani więźby, ani dachówki jeszcze nie kupiłem, więc bardzo się przyda. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 24.09.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Od strony frontu ściana kolankowa ma 95 cm. wysokości, a z drugiej strony nie ma jej wogóle . Boję się, że jak podniosę je o 2 pustaki, to dom już nie będzie miał takiego wyglądu. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Czy to znaczy, że dach nie ma symetrycznego nachylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 25.09.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Poradźcie kochani. Nakryłem domek w sierpniu... belit, tradycyjnie murowany. Tynkować teraz czy czekać do wiosny... Mówią o sezonowaniu dużo, a ja nie wiem. No i jaki tynk robicie - cem-wap czy gisp i dlaczego:) wiem że to klasyczne pytania ale ciężko z decyzją Ja miałam stan surowy wybudowany w zeszłym roku,tynki robiłam cześcć 1. w pażdzienriku pozostałe w marcu.Mieszkam od 2 miesięcy.Czyli wprowadziłam się w rok od wbicia pierwszej łopaty.Budowa z maxów.I gdyby miała jeszcze raz budować to bym czekała jak najdłuzej z robieniem tynków. Nie oszukujmy się budynek musi wywietrzeć,w tej chwili czuje wilgoć!!! I główny problem to nie pękanie ścian ale wilgoć którą czuć! Posadzki dopiero po pół roku (od marca do wrzesnia) mają odpowiednio niski poziom wiglotności aby położyć parkiet. Więc jeśli możesz to czekaj do wiosny.I wietrz ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts