eska78 08.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam!!! bardzo proszę o namiar na ekipę wykonujacą ogrodzenie z siatki, i info po ile płaciliście za m. a gdzie kupujecie płytki:glazure i terakotę? Namiarów na sprawdzoną ekipę nie mam ,ale orientuję się w cenach i są one z przedziału od 40-60 zl/mb robota plus materiał (słupiki,siatka,obrzeza,cement) Ty dostarczasz tylko piasek. Płytki kupwałam w salonie Frankowskiego na Krzemionki (kiedyś był za Galą),ogromny wybor jest w Glazurze Królewskiej na Metalurgicznej w tzw. Mix-Salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 08.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 A jak polecam płytki na chemicznej 7 w CHEMIA LUBLIN,podobna nieco taniej niz u innych i po paru kursach po innych salonach i tak wszyscy wracają do nich!! Warto sprawdzic ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 08.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dzięki dziewczyny!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 09.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Może ktoś potrzebuje stempli? Zostalo mi okolo 170 szt. 2,5 metra. Lokalizacja - Turka osiedle Borek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.10.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Kasiula, to ja nie rozumiem definicji "wszyscy" Bo ja i jeszcze sporo znajomych po kilku eskapadach śladem porcelanowej płytki dokonywało zakupów w glazurze królewskiej. No oczywiście jeszcze trzeba wiedzieć z kim tam rozmawiać ... My jeszcze będziemy kupować płytki na schody i na balkon i na 99% to będzie u pani Dorotki w GK A co do Chemicznej to zapewne chodziło Ci o JMS a nie o Chemię. To w JMS chwalą się, że przebiją każdą cenę ... i okazuje się, że się tylko przeważnie chwalą Acha dzięki za informacje o cenach za kładzenie glazury. Ostatecznie ta nieszczęsna kuchnia została wytargowana na 35zł/m2 + dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 11.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a ta P ani Dorota od glazury królewskiej to gdzie jest? bo gk jest w gali, na metarulgicznej, turystycznej.........tak mi się wydaje?a gdzie kupuje się wanny, zlewy, meble łazienkowe i kuchenne?a może lepiej jest meble zamówić u kogoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.10.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A no zapomniałem dodać, że to chodzi o glazurę królewską na metalurgicznej. W gali jak byłem kilka razy to stwierdziłę, że ta załoga dopiero się przyucza i niewiele można z nimi "wydyskutować" A wanna, kabina itp to różnie. Część w refleksie na turystycznej, część w saturnie na mełgiewskiej w domiksie, część w glazurze j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 11.10.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a ta P ani Dorota od glazury królewskiej to gdzie jest? bo gk jest w gali, na metarulgicznej, turystycznej.........tak mi się wydaje? a gdzie kupuje się wanny, zlewy, meble łazienkowe i kuchenne?a może lepiej jest meble zamówić u kogoś??? Co do armatury,zlewów to zamawiałam wszystko w Hydros-Sanie na Metalurgicznej 2a.Oferuja tam naprawdę bardzo dobre ceny.Jedyny minus to taki że mają małą ekspozycję więc musisz obejrzeć gdzieś indziej (m.in.Gospodarcza 26,Cortina na Kalinie,Związkowo-Roca) a do niech pojechać z gotowo wybranym modelem po wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 11.10.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witam wszystkich podzielcie się namiarem na fachowców robiących przyłącze wodociągowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 12.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam. witam wszystkich podzielcie się namiarem na fachowców robiących przyłącze wodociągowe Też jestem zainteresowany,przyłącze 140m,przewiert pod droga gminną. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 12.10.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 witam wszystkich podzielcie się namiarem na fachowców robiących przyłącze wodociągowe U mnie robiła firma HydroGaz, Lublin, ul. Piękna 6, tel. 81 7452950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 15.10.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 jeślichodzi o płytki to widziałam duży wybór na spół. pracy w HAXGRES, i mówiono mi że gdzieś na rusałki- czy ktoś ma doświadczenie z tymi miejscami??? Byłam w Glazurze król. na metalurgicznej ale te comi się podobaja to trzeba na nie czekać miesiąc............a ja nie mam czasu. Nie można od ręki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 15.10.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a czy ktoś wie gdzie można kupić tapetę do łazienki, albo naklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.10.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 W związku z tym, że kominek planuję kupić dopiero w przyszłym roku nie myślałem do tej pory o zakupie drewna ... ale biorąc pod uwagę że musi toto przeschnąć postanowiłem jednak w tym roku trochę kupić i tu szok - oczywiście cenowy. Powiedzcie czy 150zł/m-przestrzenny układanego (podobno) dębu to dobra cena? Kalbo, niestety muszę Cię zmartwić. W lublinie generalnie dużej konkurencji nie ma i większość sklepów zaopatruje się właśnie w GK na metalurgicznej. Jeszcze sporym własnym składem dysponuje Cortina i Salonika, może tam zajrzyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 16.10.2007 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam serdecznie wszystkich budowniczych z naszego regionu, mam pytanko czy ktoś w naszych okolicach buduje(zbudował) lub zna kogoś kto buduje(zbudował) projekt Diuna(z dowolnym numerkiem) z Domusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 16.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 W związku z tym, że kominek planuję kupić dopiero w przyszłym roku nie myślałem do tej pory o zakupie drewna ... ale biorąc pod uwagę że musi toto przeschnąć postanowiłem jednak w tym roku trochę kupić i tu szok - oczywiście cenowy. Powiedzcie czy 150zł/m-przestrzenny układanego (podobno) dębu to dobra cena? Wychodzi po około 180-200zł za m3. Drewno suche (czyli 2, 3-letnie)? ja preferuje nieco inny sposób: dogadac sie z 2, 3 sąsiadami, zamówić w nadlesnictwie tira buczyny (podoba "wydajnośc" jak dąb) - około 50-60mp. Cena w nadlesnictwie to między 80 a 100zł(jak sie dobrze zakręcić to i 70zł/mp). drewno jest w metrówkach - wynajmujemy lokalnego "pilarza" (sasiada z piła) żeby przepiłował na kawałki nam odpowiednie (srednia cena to 20zł/mp). cena ostateczna mi wychodiła 100-110zł/mp. drewienko sobie leży przez roczek-dwa i mamy extra paliwo! Troche zachodu ale różnica 40-50zł/mp przy 15 mp daje najniższą krajową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.10.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 PawEla to drewno prosto z lasu więc zdecydowanie nie jest suche. A powiedz jeszcze które nadleśnictwo ma takie ceny bo w Świdnickim to o cenach nawet trudno rozmawiać w tej chwili bo nie obiecują drewna nawet w tym roku. No i z jakiego okresu ta cena? Pomijam już fakt, że u mnie wśród sąsiadów ciężko by było znaleźć takiego co by dysponował czasem, żeby zająć się "obróbką" ale wiedzieć warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 17.10.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 witamPrzymierzam się do zakupu kominka z płaszczem wodnym . Czy ktoś z was użytkuje takowy, jakiej firmy, jak to sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 17.10.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ja chce kupić zwykły kominek, będę miała DGP. Zastanawiam sie jaki wkład wybrać. Czy możecie mi powiedzieć z usług jakiej firmy odnośnie montażu kominka w Lublinie korzystaliście i czy jesteście zadowoleni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 17.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 PawEla to drewno prosto z lasu więc zdecydowanie nie jest suche. Nie jest suche dlatego od razu napisałem że po roczku-półtora nadaje sie do palenia A powiedz jeszcze które nadleśnictwo ma takie ceny bo w Świdnickim to o cenach nawet trudno rozmawiać w tej chwili bo nie obiecują drewna nawet w tym roku. No tu jest letki problem.... mam sporo kontaktów w podkarpackim i tam mi gwarantuja 70zł/mp. Orientowałem sie w okolicach Niska - 85zł/mp; Janów Lubelski -85zł/mp; jest jeszcze jedna furtka: na rotoczu jest jeszcze sporo wypałów wegla drzewnego (retorty). Własciciele maja popodpisywane umowy z lasami na niskie ceny (własnie w okolicy 70zł), dogadac sie z takowym, dac mu po 75 albo 80zł za mp i drewno jest.... No i z jakiego okresu ta cena? czennik na rok 2007, ceny loco las Pomijam już fakt, że u mnie wśród sąsiadów ciężko by było znaleźć takiego co by dysponował czasem, żeby zająć się "obróbką" ale wiedzieć warto no to juz probelm jest. ja sam ma piłe i akcja cięcia 12mp dla brata zajęło mi 2 dni...... Ostateczna furtka jest (przy dużym potencjale wolego czasu) dogadac się z lesniczym i po zimie wejśc na tzw akcje czyszczenia lasu z sniego/wiatrołomów - kupuje sie takie drwewno za cene drewna S4 (20-30zł) ale trzeba je sobie samemu znaleźć w lesie i z niego przetransportować..... W Bieszczadach lesniczowie nawet nie pobieraja kasy od biedniejszych: kierują sie zasadą: zapobiegliwy, pracy sie nie boi, a ja mam czysty las Wszystko wymaga CZASU!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts