PawEla 17.10.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Aha, z "okolic" Lublina najtaniej jest w nadlesnictwie Rozwadów: 156zł/m3 dab/buk/jesion - ceny oficjalne oczywiscie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 17.10.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Czyli jak ze wszystkim rozchodzi się o czas a deficyt tegoż towaru jeszcze większy niż samego drewna na rynku. No ale znalazłem sprawdzonego dpstawcę (zaopatrywał sąsiadów z drugiego krańca ulicy) i ten ma drewno (buk, grab) po 120 za m przestrzenny układanego, podziabanego. Lepiej już chyba nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 18.10.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 witam!Dyz- bardzo proszę o jakiś namiar gdzie to drewno można kupić (może na priv)? i czy to jest gotowe do palenia?ja muszę za miesiąc palić w kominku (którego jeszcze nie mam...), żeby można było kłaść podłogi drewniane, a nie mam opału. Nie miałam gdzie go składować. ja to podziwiam zapobiegliwych, którzy rok, dwa wcześniej o tym myślą............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.10.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Kalbo - niestety to drewno prościutko z lasu. Na ten sezon nie nadaje się absolutnie. A co do zapobiegliwości to niestety przy kominku jest to niezbędne bo palenie mokrym to i idzie znacznie więcej drewna i komin się szybciej zasyfia. Ja w sumie też nie mam jeszcze kominka i też nie mam gdzie składować ale coś się wykombinuje. Zresztą jak patrzę jak to teraz drożeje to nie ma na co czekać. Na kilka sezonów na zapas nie nakupi ale chociaż na jeden niech leży i czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 19.10.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ochhhhhhhhh!!!!!!!dzięki Dyz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 20.10.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 cześć! nowi i starzy budujący jeśli ktoś potrzebuje namiary na dobrego i taniego kominkarza, zapraszam na priva Mój kominek też robił - zapraszam do galerii. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 21.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 I jeszcze pytanko o EKO-klinkier Bogdanki, czym sie charakteryzuje II gatunek? Ma ubytki,nie równe wymiary...??? Witaj Kasiula, co do Eko klinkieru II gatunku....., przede wszystkim charakteryzuje się tm, ze jest o ponad 50% tańszy Tak na poważnie poza powyższym mogę powiedzieć że jedynie trzeba uwazać na kształtki, tam jest dużo odpadów. Jeśli chodzi o cegły to mogą sie zdarzyć nierówne, ja natomaist kupowałem bezposrednio w Bogdance i tam mozna wybierać z setek palet, odrzutów nie miałem. jak chcesz zobaczyć cegłę w realu, zapraszam http://img518.imageshack.us/img518/7440/elewacja008kl5.jpg http://img518.imageshack.us/img518/7440/elewacja008kl5.c871f8e918.jpg Pozdrawiam wszystkich budujących z Lublina i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.10.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Mam dylemat i proszę o Waszą opinię.Otóż jesteśmy na etapie stanu zerowego. Zostało jeszcze ułożenie kanalizacji, dokończenie wypełniania piaskiem i wylanie chudego betonu. Pierwotnie plany były takie żeby przed zimą postawić cały stan surowy, ale zaczęliśmy trochę później i wszystko się opóźniło. Poza tym wykonawca niestety pracuje na dwa fronty i nie bardzo jestem w stanie wyegzekwować to, żeby w najbliższym czasie pracował tylko u mnie i sygnalizuje, że prawdopodobnie nic więcej poza stanem zerowym przed zimą nie da się zrobić.Zastanowiam się czy nalegać na niego, żeby zaczynał murować ściany. Boję się, że biorąc pod uwagę możliwe tempo prac i niepewną pogodę możemy nie zdążyć przed śniegiem już nie tyle z dobiciem do dachu, co nawet z wybudowaniem ścian parteru i położeniem stropu. Z jednej strony dobrze byłoby iść dalej, ale z drugiej nie wiem czy jest sens podejmować takie ryzyko. Spotkałem się niby z opiniami, że nawet zaczęte ściany można jakoś zabezpieczyć przed śniegiem i kończyć na wiosnę, ale czy ma to sens. Zyskuję pewnie kilka tygodni, ale czy warto tak ryzykować.Wiem, że nikt mi nie powie co robić, ale ciekawy jestem waszych opiniii i doświadczeń z budowaniem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 21.10.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Ja w podobnej sytuacji byłem 3 tygodnie temu, też mi mówiono, że najwyżej same ściany zostawię (zdecydowanie odradzał mi kierownik budowy). Chyba obaj budujemy z belitu. Teraz jak stoją ściany nie bardzo technicznie sobie wyobrażam zabezpieczenia ich przed zawilgoceniem (wiatr zerwie folię ze ściany). U mnie szykują się do układania stropu, oby tylko pogoda dalej była "przyjazna". Oszczędzisz sobie nerwów związanych z pogodą, jeżeli przełożysz budowę na wiosnę. Natomiast w składach budowlanych straszą, że ceny po nowym roku mogą pójść w górę i bądź tu mądry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.10.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Vaclav - ja osobiście, gdybym miała w planie budowę z belitu, poczekałabym w takiej sytuacji do wiosny. P.S. Właśnie wkuwam koncepcję rozbieżności ja z Twojego artykułu - jutro przemagluje mnie z tego Szacowna Komisja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 22.10.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Vaclav - ja osobiście, gdybym miała w planie budowę z belitu, poczekałabym w takiej sytuacji do wiosny. P.S. Właśnie wkuwam koncepcję rozbieżności ja z Twojego artykułu - jutro przemagluje mnie z tego Szacowna Komisja. Dzięki za radę, a jeśli chodzi o rozbieżności ja to współczuję i mam nadzieję, że mocno nie wyklinasz. Coś wiadomo na temat terminu obrony? Pozdrawiam P.S. Coś ostatnio łatwiej pogadać nam na forum niż realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 22.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Tobie Atam również dzięki za odpowiedź. Jeśli ktoś miałby ochotę jeszcze odnieść się do moich rozterek (4 posty wyżej) to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.10.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Vaclav - ja osobiście, gdybym miała w planie budowę z belitu, poczekałabym w takiej sytuacji do wiosny. P.S. Właśnie wkuwam koncepcję rozbieżności ja z Twojego artykułu - jutro przemagluje mnie z tego Szacowna Komisja. Dzięki za radę, a jeśli chodzi o rozbieżności ja to współczuję i mam nadzieję, że mocno nie wyklinasz. Coś wiadomo na temat terminu obrony? Pozdrawiam P.S. Coś ostatnio łatwiej pogadać nam na forum niż realu A czyż ja biedna mogę sobie pozwolić na wyklinanie ? Jutro ostatni egzamin w całej multiprofesorskiej gali (wpadłam już w ten nowy, komisyjny system, więc mam większe atrakcje ), a obrona za jakieś 2-3 tygodnie, pewnie jutro łaskawie ustalą termin po egzaminie. Kurka, właśnie widać po tej pisaninie, jak pilnie wkuwam . P.S. Niezmiennie zapraszam do odwiedzin w realu mojej never-ended budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 22.10.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Pilnie potrzebuje zdolnego hydraulika z rozsądnymi cenami. Moj zdezerterował nie odbiera telefonów a wycene miał zrobić 3 tygodnie temu. Może ktoś poleci swojego Sprawa niestety dosyć pilna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 24.10.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Nie wiem jak z ceną i zdolnościami bo u mnie robili tylko przyłącze, ale pewnie warto sprawdzić: firmn Hydro-gaz, Lublin. ul. Piękna 6, tel. 7452950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 26.10.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 poszukuję ekipy do położenia kostki,oczywiście godnej polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 26.10.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Bardzo proszę o namiary na kogoś komu mógłbym zlecić wykonanie ogrodzenia z siatki. Bedę też wdzięczny za informacje o aktualnych cenach takich działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejms_bond 27.10.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 WitamPoszukuję architekta z Chełma lub okolic.Proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruna 28.10.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam wszystkich z grupy lubelskiej, ja trochę uderzę w inny ton, zastanawiamy się z mężem nad przeprowadzką z Katowic na ziemię lubelską i ciągle się wahamy czy to będzie słuszna decyzja, nie chodzi nam oczywiście o atrybuty wszystkim znane, czyli między innymi urok tych terenów ale o samą pracę i życie, jednak inne, bo na wsi, dodajcie nam trochę otuchy i dajcie kopa pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 28.10.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam wszystkich z grupy lubelskiej, ja trochę uderzę w inny ton, zastanawiamy się z mężem nad przeprowadzką z Katowic na ziemię lubelską i ciągle się wahamy czy to będzie słuszna decyzja, nie chodzi nam oczywiście o atrybuty wszystkim znane, czyli między innymi urok tych terenów ale o samą pracę i życie, jednak inne, bo na wsi, dodajcie nam trochę otuchy i dajcie kopa pozdrawiamy. Trudno tu jednoznacznie doradzać bo to ważna decyzja. Pewnie jak wszędzie są plusy i minusy mieszkania na lubelszczyźnie. Zabieram jednak głos bo niedawno mieliśmy podobny dylemat, tyle, że my do Lublina przeprowadzaliśmy się z Wielkopolski, a nie ze Śląska. Decyzja była bardzo trudna, a niektórzy znajomi nie mogli się nadziwić co nam strzeliło do głowy. Kierunki migracji są zwykle odwrotne - ze wschodu na zachód a nie z zachodu do Lublina. Podjęliśmy jednak decyzję i już trzeci rok mieszkamy w Lublinie. W lutym br kupiliśmy pod miastem działką (sprzedając nasze stare mieszkanie) a od wrześnie budujemy dom. Jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego to pewnie zostaniemy w tych stronach. Dlaczego? Kilka lat wczesniej skończyliśmy tu studia i zawsze chciałem tu wrócić, choć wydawało się to mało realne z uwagi na sytuację na lubelskim rynku pracy. Dostałem jednak propozycję pracy w Lublinie - gorzej płatnej, ale ciekawszej i chyba jednak bardziej perspektywicznej. Żona też znalazła pracę, choć początkowo wydawało się to mało prawdopodobne. Czasem nie jest łatwo, ale decyzji nie żałujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts