wojciaszek 10.12.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam, Jeśli chodzi o glazurę - to mam super fachowca. Jestem bardzo zadowolony. Człowiek kładł już glazurę u moich teściów, u nas, u mojego dobrego kumpla. Niewykluczone, że również u kogoś z Was Jeżeli jesteście zainteresowani, mogę wysłać na PW. to ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witam chyba to moj pierwszy post pisze w dniu swoich imienin bo dzis pan z gminy sprawil mi piekny prezent a zeraz po kolei nasza dzialka miala niewazne plany zagospodarowania przestrzennego gdy ja kupywalem to z mysla o budowie pan z gminy nie widzial zadnych przeciwskazan wiec kupiona ogrodzona i postanowilismy sie budowac i chcialem dzis zlorzyc wniosek o wydanie warunkow zabudowy bo to podstawa i wracamy do prezentu a pan mnie uswiadomil ze przez nasza dzialke wg nowych planow ktore beda w lutym ma przebiegac droga dodam ze dzialka nie jest szeroka ma 23,5 m a oni chce mi zabrac ok 6 metrow ja jak ja jakos to przelkalem ale jak zona sie dowiedziala to jej rece opadly dodam ze mialem kupowac bloczki stal itd ludzie doradzcie mi cos bo niedosc ze jak mam isc do urzedu z byleczym to mnie szlak trafia a tu taka niespodzianka prosze pomozcie pozdrawiam i czekam na jakies wskazowki ps najwiekszy objetosciowo post jaki napisalem Czy plan zagospodarowanie jest już uchwalony? Jeśli nie, masz prawo wnieść zastrzeżenie. Nie ma jakichś działek po przeciwnej stronie drogi? Wam muszą zabrać całe 6m ? Żona ma rację, że "nie przełknęła" - zostanie wam straszna kicha do budowy i cienko z projektami. Walczcie... Na przyszłość bardzo proszę o jakieś znaki przestankowe , bo się słabo czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 10.12.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 dzieki za odpowiedz kasiula ps ja jestem glazurnikiem ale nigdy w ten sposob nie namawialem nikogo do moich uslug zawsze robilo sie u kogos i ktos mnie polecal sasiadowi pozdrawiam ps plany jeszcze nie byly wylozone a moj sasiad zyska na swojej waskiej dzialce 16 metrowej jakies 6 metrow po wycieciu drogi bo wedzie mogl odkupic te 6 metrow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 10.12.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Dajcie namiary na jakiegos dobrego hydraulika oraz ekipe od tynkow wew. i ocieplnie budynku. BO narazie to mnie kosztami przerazaja do tych co dzwonie Gleba dosc ladna, piach to to nie jest. Z ta dzialka, droga to popelnilscie blad. Przy kupnie trzeba isc do urzedu i poparzec w plany tego terenu. Dwa musza wydac aktualny plan zagospodarowania albo warunki zabudowy dla tej dzialki. Zalezy co to za droga ale na takiej dzialce nic nie wybudujcie sensownego, starajcie sie by wykupili calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 dzieki za odpowiedz kasiula ps ja jestem glazurnikiem ale nigdy w ten sposob nie namawialem nikogo do moich uslug zawsze robilo sie u kogos i ktos mnie polecal sasiadowi pozdrawiam ps plany jeszcze nie byly wylozone a moj sasiad zyska na swojej waskiej dzialce 16 metrowej jakies 6 metrow po wycieciu drogi bo wedzie mogl odkupic te 6 metrow pozdrawiam Ale moment - co będzie mógł odkupić? Nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 11.12.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 dziekizaodpowiedzkasiulapsjajestemglazurnikiemalenigdy wtensposobnienamawialemnikogodomoichuslugzawsze robilosieukogosiktosmnie Niewątpliwie specjalizujesz się w układaniu bezspoinowym, podobnie jak w pisaniu bezprzecinkowo-kropokowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 11.12.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 baba bo obok mojej dzialki sa 2 waskie 16 metrowe jesli droga pojdzie po czesci przez moja i po czesci przez 1 waska to drugi sasiad tej waskiej moze odkupic to co zostanie po wytyczeniu drogi od 1 sasiada badz gminy jesli gmina kupi cala waska dzialke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 To może by się udało puścić całą drogę po wąskiej, jeśli właściciel chce ją gminie sprzedać? Ja bym kombinowała, na pewno intensywniej, gdyby moja działka miała się zrobić naprawdę wąska i przylegać dłuższym bokiem do drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 11.12.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Baba co miałaś na mysli mówiąc ze kombinowałabyś intensywniej bo nie mogę załapać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 11.12.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 baba bo obok mojej dzialki sa 2 waskie 16 metrowe jesli droga pojdzie po czesci przez moja i po czesci przez 1 waska to drugi sasiad tej waskiej moze odkupic to co zostanie po wytyczeniu drogi od 1 sasiada badz gminy jesli gmina kupi cala waska dzialke U mnie jest identyczna sytuacja, z tym że to działka obok zostaje całkowicie odkupiona przez gminę - będziemy mieli możliwość odkupić 6-8 metrów. Ale zanim wydano nam pozwolenie na budowę, uzgodnienia trwały ok. 5 miesięcy m.in. z firmą projektującą drogi. Nam na szczęście odcięło z przodu tylko 2m. Nie zazdroszczę Wam. Jest bardzo duże ciśnienie na nowe drogi i to one mają priorytet. Z tego powodu ok. 150 m od nas odkupują m.in. dwie działki z domami i je wyburzął. Przy trasie piaseckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 11.12.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jeśli macie jakieś namiary na drewnianych schodziarzy, to poproszę na PW. Ucieszyły też by mnie informacje na temat kosztów wykonania. Z góry nie dziękuję, bo może nikt nie napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.12.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Borf, no co jak co ale koszta wykonania to napewno Cię nie ucieszą A namiary postaram się poszukać na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 11.12.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Dzięki, a jakbyś miał fotkę swoich, to też bym się ucieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 12.12.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Borf jakbym miał już zdjęcia zrobionych a co najważniejsze już zrobione ... to też bym się ucieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 12.12.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 13.12.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam Grzejemy gazem równo miesiąc. Poszło 380m3 tj 12,26 m3 na dobę. NAdmienię , ze schną nam posadzki wykonane miesiac temu i tynki. Grzejemy, wietrzymy. Takze chyba niezły wynik. Ale nie o tym chciałam pisac. Powiedzcie mi proszę ile kosztuje m3 gazu. JAk mam sobie obliczyc jaki to jest koszt miesięcznego grzania. To nasz pierwszy rachunek za gaz NA stronie gdzies znalazłam ze oprócz tego "haraczu" tj abonamantu tzreba mnożyc kazdy m3 razy 1,17zł .Ale nei ejstem pewna. Proszę o szybka odpowiedz , bo skręca mnie z ciekawości. POZdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 14.12.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 wg moich ustaleń 1.28zł netto + 1.22% VAT. Jaki masz kocioł i jaką temperaturę trzymasz? Podeślijcie te namiary na schody drewniane i propozycje cenowe, proszę. Jutro mam pierwsze spotkanie i chciałbym wiedzieć na czym stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 14.12.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Hej. Dawno się nie odzywałam, ponieważ nie miałam w naszym nowym domku netu. a teraz już mam I od razu mam pytanie do posiadaczy kominków. Jaki teraz jest przedział cenowy za robociznę, czyli za samo wykonanie obudowy do kominka (bez materiałów). Czy macie może jakiegoś godnego polecenia i niedrogiego fachowca ? Pozdrawiam eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 14.12.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 witam jak wyzej szukam szybko radcy prawnego zajmującego się nieruchomościami gruntami itd jeśli ktoś zna takiego to proszę o namiary bo nie chcę biegać od biura do biura i tracić czas i kasę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.12.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Drodzy juz mieszkający albo mający stan zamknięty proszę napiszcie jakie wybraliście okna i drzwi ( materiał i firma). O wadach i zaletach juz poczytałam ale jeszcze chciałabym wiedzieć co jest najczęściej wybierane,jesli kilka razy powtórzy sie nazwa firmy to warto sie zastanowić? Czy ktoś z was użytkuje drzwi zewnetrzne stalowe? Odpiszcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts