kalbo 10.04.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam wszystkich dzielnie budujących!!!!... DOCART!!! Dzięki za podniesienie na duchu, ale te 10 miesięcy to mnie osłabiły...tzn. że tak szybko Ci się udało. Gratuluję!!!!!!!!! No i pozdrawiam sąsiada Kalbo Jakubowice Konińskie Kolonia ps a gdzie najlepiej kupować armaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 11.04.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Szanowni Państwo, czy ma ktoś namiary na geodetę (okolice Lublina na Białystok). Chodzi o wznowienie granicy - sąsiad wyjął mi słupki i muszę powtarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 12.04.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Jak wiatry będę dobrze wiały za kilka tyg. zaczynam budowę P160a od Lipińskich w okolicach Ciecierzyna. W związku z tym mam trochę wątpliwości i pytań: Czy ktoś z forowiczów wybudował dom, w okolicach Lublina, w oparciu o silikaty? chętnie zaczerpnąłbym języka u doświadczonych Czy wśród nas są szczęśliwi właściciele domów z mech. wentylacja i GWC? Z naciskiem na "szczęśliwi" oczywiście Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 14.04.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Cześć Kalbo, Armaturę łazienkową (cała) kupiłem w firmie J&S - na Chemicznej, zaraz za makro - pierwszy zjazd w prawo, chłopaki mają taki barak i na zamówienie ściągają wszystko, co chcesz - wychodzi taniej niż gdzie indziej o jakieś 15 - 30 % - przynajmniej tak było rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 14.04.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Chyba w tym roku mał osie buduje w Lublinie, bo tak mało wpisów na forum . Ja zrobiłam sobie przerwę, ale od maja chcę ruszyć ostro z wykończeniówką, żeby jak najszybciej się wprowadzić.Dlatego będę wdzieczna o namiary na poleconych ludzi od gładziowania, elewacji, glazurników, brukarzy itp...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisio 14.04.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam wszystkich budujących, a szczególnie w okolicach Jakubowic, Snopkowa i SMUG. My zaczęliśmy budowę w lipcu 2007 w Smugach. Na forum zaglądałem od czasu do czasu, gdy rządzili nim Fizyk, Baba budowniczy ... Wszystkim, którzy zaczynają swoją przygodę mogę powiedzieć, że można trafić na mądrych ludzi z którymi wybudujecie wymarzony, pierwszy dom (mi się udało).Obecnie tynkujemy się i rozglądamy za oczyszczalnią. Jeśli ktoś może mi pomóc proszę o info. PS. Czy może ktoś myślał, żeby się wybrać na targi meblarskie do Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 witam, my bedziemy robi taką oczysczalnię jak fizyk i ella. Moze byśmy wspólnie spróbowali kupić moze byłoby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 15.04.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Czy macie moze namiary na sprawdzoną firme sprzedajacą filtry do wody. Mam w głębinówce wodę z dużą zawartoscią żelaza i innych związków- będę potrzebować filtrów lub uzdatniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 15.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 witam, my bedziemy robi taką oczysczalnię jak fizyk i ella. Moze byśmy wspólnie spróbowali kupić moze byłoby taniej Ja też się dołączam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 mroowka- mój znajomy ma coś z wismana- kupowal na diamentowej w know. ( jakieś sole się sypie ) - moge się dowiedziec więcej ( mial problem z wodą)teves - podzwonię do Rzeszowa-bo na słowacji nie idzie się dogadać.pozdrawiam w bólach budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisio 15.04.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witajcie!Nie wiem jaką oczyszczalnię mają Fizyk i Ella. Dostałem ofertę (przed negocjacjami) od firmy JPR SYSTEM LUBLIN na 8800 PLN - chyba przesadzili. Jeszcze szukam.Jeżeli chodzi o filtry to proponuje punkt na ul. Fabrycznej, na przeciwko Gali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 16.04.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Fizyk i Ela maja oczyszczalnie bezdrenażową firmy słowackiej ekoprogres.Zajmuje ona mało miejsca i nie smrodzi.( bakterie tlenowe)- bylem widziałemMój sąsiad zrobił oczyszczalnię drenażowa( bakterie beztlenowe) i zasmradza okollicę. I my i sąsiedzi delikatnie zwracaliśmy mu uwagę ,żeby coś z tym zrobił. Ale on mówi ze wie ze zasmradza nas ale nic nie robi.( czeka kiedy będzie kanalizacja gminna) Z sąsaidami pocieszamy się mówiąc, że "sąsiadka się znów rozkopała", to dlatego tak śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannnb 16.04.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam!! Mam pytanie gdzie można kupić najtaniej: 1. gres szkliwiony2. glazurę do łazienek i kuchni3. dobre drzwi wewnętrzne4. meble kuchenne wykonane pod gotowy projekt5. kominek (wkład) wraz z obudową - jakieś namiary no godnego polecenia wykonawcę - kominek bez płaszcza ale z zamkniętą komorą spalania, zrobione już jest rozprowadzenie powietrza do kilku pomieszczeń i doprowadzenie powietrza do paleniska. wszystko w Lublinie lub okolicach ??? A właśnie jakie macie drzwi wewnętrzne u siebie i gdzie kupowaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 16.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 agamon mroowka- mój znajomy ma coś z wismana- kupowal na diamentowej w know. ( jakieś sole się sypie ) - moge się dowiedziec więcej ( mial problem z wodą) teves - podzwonię do Rzeszowa-bo na słowacji nie idzie się dogadać. Agamon- będę wdzięczna za wszelkie szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 16.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Czy ktoś z forowiczów wybudował dom, w okolicach Lublina, w oparciu o silikaty? chętnie zaczerpnąłbym języka u doświadczonych Piotr Hej!hej! Ja wybudowałam dom w Jakubowicach w z silikatu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 16.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Czy macie moze namiary na sprawdzoną firme sprzedajacą filtry do wody. Mam w głębinówce wodę z dużą zawartoscią żelaza i innych związków- będę potrzebować filtrów lub uzdatniacza. A jak i gdzie robiłaś badanie? w sanepidzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 16.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Cześć Kalbo, Armaturę łazienkową (cała) kupiłem w firmie J&S - na Chemicznej, zaraz za makro - pierwszy zjazd w prawo, chłopaki mają taki barak i na zamówienie ściągają wszystko, co chcesz - wychodzi taniej niż gdzie indziej o jakieś 15 - 30 % - przynajmniej tak było rok temu. Serdeczne dzięki Docart, pojadę i sprawdzę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 16.04.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 agamon teves - podzwonię do Rzeszowa-bo na słowacji nie idzie się dogadać. Dzwoniłem w Rzeszowie na gotowo wychodzi 10 000 kpln kosmos znalazłem jeszcze: http://www.ekoprogres.eu/ tez nie wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.04.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Cześć Sławek - potrzebuję ok. 2-3 m2 (jeśli miałbyś coś - daj mi znać na priva, lub GG), co prawda część sobie już załatwiłem, ale jeszcze troszkę potrzebuję. agamon - poszukaj w archiwum, polecam p. Skoczylasa, powołaj się na Zbyszka z Krępca Z tego co wiem - jest bardzo krucho z terminami. Zbyszek, nie udało mi się wcześniej odpisać ale i nie miałem bardzo czym się chwalić. Jak już zobaczyłem jednostkę [m2] to już wiedziałem, że to marna sprawa. Ja mam trochę resztek ale to raczej ścinki i na m2 to dość skomplikowane puzzle by wyszły A co do terminów u stolarzy to teraz jest horror. U naprawde dobrych z polecenia to termin "za rok" jest całkiem do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 17.04.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Mam pytanie do juz mieszkających i posiadających okna dachowe!Pytanie proste: Czy komuś przeciekają? Miałam w projekcie 2 ale wstawiam 4, ze wzgledu na likwidację na ścianie szczytowej. Na dniach mam zamiar kupić i juz różnych opini sie nasłuchałam ( a ze mostki termiczne, a ze przeciekają). Sąsiad zrezygnował ze wszystkich połaciowych jakie miał, my dodajemy??? I teraz mąz sie waha i zapytuje czy koniczne są wszystkie okna jakie planujemy, ze moze z jakiegoś by zrezygnować? Jedno mamy w pokoju, w łazience, w garderobie i w suszarnio-pralni. Moim zdaniem w każdym pomieszczeniu są przydatne i osobiście nie chce zrezygnować. Oprócz pokoiku, w pozostałych pomieszczeniach są to jedyne doświetla! Co wy na to? Są jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts