MARTiiii 04.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Potrzebuje namiary na ekipę do remontu mieszkania! Równanie ścian, gładzie, cyklinowanie, położenie kabli itp. Ma ktoś jakiś sprawdzonych? Co do schodów Pan Jusiuk jest ok - też korzystam z jego usług. Tel powyżej podany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia1 04.02.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Na poczatku chciałabym pzdr wszystkich forumowiczów powoli dojrzewam do decyzji o budowie własnej chatki niestety jesttem bardzo zielona jestli chodzi o ten temat chciałabym bardziej doświadczonych kolegów poprosic o pomoc zastanawiam sie nad domkiem parterowych LMB47 z pracowni Lipinscy o pow 95m2 pow.użytkowa dach dwuspadowy w planie blachodachówka i bloczki bez piwnicy miejsce budowy okolice lublina(ok 25 km) czy mógłby mi ktoś podac orientacyjny koszt budowy w stanie surowym zamkniętym (robocizna plus materiały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 04.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Na poczatku chciałabym pzdr wszystkich forumowiczów powoli dojrzewam do decyzji o budowie własnej chatki niestety jesttem bardzo zielona jestli chodzi o ten temat chciałabym bardziej doświadczonych kolegów poprosic o pomoc zastanawiam sie nad domkiem parterowych LMB47 z pracowni Lipinscy o pow 95m2 pow.użytkowa dach dwuspadowy w planie blachodachówka i bloczki bez piwnicy miejsce budowy okolice lublina(ok 25 km) czy mógłby mi ktoś podac orientacyjny koszt budowy w stanie surowym zamkniętym (robocizna plus materiały). Spokojnie możesz przemnożyć 95 mkw x 3000 zł = 285 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 04.02.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Spokojnie możesz przemnożyć 95 mkw x 3000 zł = 285 000 zł Chyba delikatnie Cię poniosło z tą wyceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 04.02.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Spokojnie możesz przemnożyć 95 mkw x 3000 zł = 285 000 zł Chyba delikatnie Cię poniosło z tą wyceną Oj chyba nie......no chyba, że ktoś już robi całkowicie "po taniości" i w dużej mierze sposobem gospodarczym, ja także buduje więc troszke wiem.....ale oczywiście nie jestem najmądrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 04.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Spokojnie możesz przemnożyć 95 mkw x 3000 zł = 285 000 zł Chyba delikatnie Cię poniosło z tą wyceną Oj chyba nie......no chyba, że ktoś już robi całkowicie "po taniości" i w dużej mierze sposobem gospodarczym, ja także buduje więc troszke wiem.....ale oczywiście nie jestem najmądrzejszy. Ja mówię ze swojego doświadczenia. Przed Świętami skończyłem stan surowy. Projekt z mojego avatara,to dom o pow. 165 m2 z garażem, dach kopertowy z 3 lukarnami, kryty dachówką ceramiczną, budowany z belitu 30 cm, beton z gruszki. Niie wykonywałem żadnych prac typu kopanie fundamentów, czy robienie jako pomocnik murarza. Nie mam drzwi zewnętrznych ani okien ale gdybym montował to spokojnie mieszczę się w 200 tys. zł, oczywiście oprócz działki. http://www.archipelag.pl/projekty-domow/pola/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia1 04.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 troszke mnie zszokowałes to napewno jest cena za stan surowy zamknięty czy pod klucz mam w planach budowę sposobem gospodarczym dach ma miec 200m2 z blachodachówki rozmawiałam z gościem za dach policzy mi za materiał i ułożenie 65 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 04.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 troszke mnie zszokowałes to napewno jest cena za stan surowy zamknięty czy pod klucz mam w planach budowę sposobem gospodarczym dach ma miec 200m2 z blachodachówki rozmawiałam z gościem za dach policzy mi za materiał i ułożenie 65 zł za m2 Droga Tosia1........jak zaczynałem budowę to także robiłem pewne wyrywkowe wyceny i wydawało mi się, ze tak bedzie ok, ale szybko przekonałem sie, że stare powiedzenie " do oficjalnego kosztorysu dodaj 30% to może sie wyrobisz w pieniążkach".....jest bardzo prawdziwe. owszem masz mały domek itd.......ale myślę, że pod klucz mimo wszystko musisz liczyc 2500 za mkw. Zreszta jak w krótkim czasie wydasz pierwsze 100 tysiecy to zobaczysz tak naprawde jak wyglada finansowa rzeczywistość Życzę samych sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 04.02.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Spokojnie możesz przemnożyć 95 mkw x 3000 zł = 285 000 zł Chyba delikatnie Cię poniosło z tą wyceną Oj chyba nie......no chyba, że ktoś już robi całkowicie "po taniości" i w dużej mierze sposobem gospodarczym, ja także buduje więc troszke wiem.....ale oczywiście nie jestem najmądrzejszy. Ja też myślę, że ta wycena jest przesadzona. Oczywiście nie twierdzę, że budowanie jest tanie, ale tyle za stan surowy zamknięty to wg mnie za dużo. Mówię to też nie na podstawie życzeń albo wróżenia z fusów, ale jestem już trochę dalej niż "stan surowy zamknięty" a takiej kwoty nie wydałem. Dom mam nieco większy niż ten o którym mowa w pytaniu i nie robiłem "po taniości". Budowałem chyba z dobrych materiałów, choć oczywiście starałem się kupować je maksymalnie tanio (ale chyba nie o taką "taniość" tu chodziło". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 04.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Spokojnie możesz przemnożyć 95 mkw x 3000 zł = 285 000 zł Chyba delikatnie Cię poniosło z tą wyceną Oj chyba nie......no chyba, że ktoś już robi całkowicie "po taniości" i w dużej mierze sposobem gospodarczym, ja także buduje więc troszke wiem.....ale oczywiście nie jestem najmądrzejszy. Ja też myślę, że ta wycena jest przesadzona. Oczywiście nie twierdzę, że budowanie jest tanie, ale tyle za stan surowy zamknięty to wg mnie za dużo. Obecnie jestem na etapie wykończeniówki, czyli mam stan surowy "zdecydowanie zamknięty" plus tynki wewn., wylewki, część instalacji, ocieplenie poddasza (prawie skończone), ocieplenie z zewnątrz plus elewacja (prawie gotowa). Wydałem ok. 205 tys. Dom mam nieco większe niż ten, o którym mowa i nie robiłem "po taniości". Prawie nic nie robiłem sam, choć oczywiście dużo pracy i wysiłku zajmuje organizowanie roboty i szukanie dobrych cen. Ja raz jeszcze podkreślam, ze miałem na mysli stan "pod klucz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 04.02.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja raz jeszcze podkreślam, ze miałem na mysli stan "pod klucz" Jeśli tak, to podana przez Ciebie kwota jest realna. Każdy pisze o stanie surowym zamkniętym, bo takie pytanie padło ze strony tosi1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 04.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Jeśli stan "pod klucz" to też się zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 05.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Sluchajcie a te 3k to jest cena za metr domku Tosi czy w ogole na Lubelszczyznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 05.02.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ciao.ludziska o doradctwo proszę..... Chcę kupić blaszak na działkę. W jakich to cenach chodzi jako nówka , ew. może ktoś chce odsprzedać w dobrym stanie swój stary....? NA co zwrócić uwagę przy zakupie tego ustrojstwa ( wymiary ..., wysokośc...?) MOże jakieś namiary na firmy tym handlujące w naszym regionie. Na allegro już sprawdziłem. Inna sprawa to zastanawiam sie dodatkowo nad kupnem przyczepki campingowej.... warto...? jakie ceny a może namiar konkretny.... -dzięki-zapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 05.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kurcze nie pamietam gdzie dokladnie, ale wiem ze kiedys to w Jastkowie byly najtansze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 05.02.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Sluchajcie a te 3k to jest cena za metr domku Tosi czy w ogole na Lubelszczyznie? To sa srednie ceny na rynku budowlanym, oczywiscie roznice wynikac moga co jest logiczne, z zastosowania roznych materialow budowalnych. Niemniej jednak po wykonaniu racjonalnego kosztorysu "pod klucz" nie spodziewalbym sie wybudowania nowoczesnego domku z przyzwoitych materialow ponizej poziomu 2500 za mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 05.02.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ciao. ludziska o doradctwo proszę..... Chcę kupić blaszak na działkę. W jakich to cenach chodzi jako nówka , ew. może ktoś chce odsprzedać w dobrym stanie swój stary....? NA co zwrócić uwagę przy zakupie tego ustrojstwa ( wymiary ..., wysokośc...?) MOże jakieś namiary na firmy tym handlujące w naszym regionie. Na allegro już sprawdziłem. Inna sprawa to zastanawiam sie dodatkowo nad kupnem przyczepki campingowej.... warto...? jakie ceny a może namiar konkretny.... -dzięki -zapozdrawiam Widzialem garazyki z blachy trapezowej w sprzedazy przy ul. AL. Warszawskie vis a vis salonu seata, cena o ile dobrze pamietam ok 1500 brutto. Ale moze cos kupisz uzywanego z ogloszenia w Anonsach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 05.02.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Rzeczywiście chyba najłatwiej przez Anonse. Jest tam sporo ofert a lokalizacja firmy chyba niewiele wpływa na cenę. Przywożą i montują na miejscu nawet spod Sącza. Jak ja kupowałem jakieś 1,5 roku temu to ceny za taki z blachy ocynkowanej kształtowały się ok. 1500 zł z dowozem i montażem. Za blachę powlekaną ok. 1900 zł. Mówię tu o cenach za najbardziej standardowy model, czyli wymiary 3 x 5 m, brama rozwieralna. Jeśli ktoś chce bramę podnoszoną to było drożej.Pewnie używane taniej, ale tego rynku nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 05.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Sluchajcie a te 3k to jest cena za metr domku Tosi czy w ogole na Lubelszczyznie? To sa srednie ceny na rynku budowlanym, oczywiscie roznice wynikac moga co jest logiczne, z zastosowania roznych materialow budowalnych. Niemniej jednak po wykonaniu racjonalnego kosztorysu "pod klucz" nie spodziewalbym sie wybudowania nowoczesnego domku z przyzwoitych materialow ponizej poziomu 2500 za mkw. Poniezej to ja tez nie, ale zastanawiam sie ile to moze byc ponad te 3k? Bo zeby dostac kredyt Rodzina... to dom musi kosztowac 3700cos za metr w lubelskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 06.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Siemka -dzieki za namiary. chyba kupię nowy bo i na budowe sami w cenie przywiozą i sami złożą. A ze starym to trzeba trochę kombinować, no chyba że cena by była w "wielkiej" promocji........... -zapozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts