guit 30.06.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 i pomyslec, ze cala budowa moze byc taka, brrrr ale to juz prawie za mna, jeszcze papiery do odbioru budynku za pare m-cy a tak na powaznie - to trzeba ciagle do przodu i po trupach - urzedasy czasem interpretuja przepisy jak im pasuje - nierzadko wbrew logice tak jak napisal urko - wszystko na pismie i zadaj potwierdzen wplyniecia pisma w sekretariacie sluze kontaktami w starostwie - chociazby geodetow - oni wszyscy sie tam znaja miedzy soba pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.06.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ma ktos moze namiary na jakis niezly hotelik na slowacji ?? maja byc gory i male miasteczko ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 no Panie i Panowie - albo budowa albo wczasy! pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.06.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Oj tam :) Jka dobrze pojdzie to budowa zacznie sie dopiero we wrzesniu i ograniczy sie w tym roku do fundamentow tak wiec jest czas na wczasy tez ... przynajmniej taka mam nadzieje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 my juz nie mozemy sie doczekac wyjazdu na wczasy, ale najwczesniej pewnie za rok - moze by tak uderzyc na Chorwacje? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.06.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 dla mnie bomba ale za rok to ja nie planuje miec wakacji moze za dwa ale raczej za trzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 30.06.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Witam grupę lubelską . Na forum dopiero raczkuję , tak samo zresztą, jak w temacie budowy, która rysuje się przede mną coraz wyraźniej. Jestem na etapie wyboru projektu, a ponieważ ma to być dom z dwoma odrębnymi mieszkaniami (jedno dla rodziców), więc niewiele znalazłam wśród tysięcy projektów gotowych, jakie przejrzałam. Zważywszy, że żaden z tych nielicznych, które znalazłam, nie spełnia oczekiwań, skłaniam się do projektu indywidualnego. Niestety nie znam żadnego architekta. Czy ktoś z Was może mi polecić dobrego architekta? Z góry bardzo Wam dziękuję i pozdrawiam serdecznie! Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 czesc Asiu witamy w naszych szeregach (niekoniecznie szarych:) ) powodzenia w wyborze projektanta, ja nie pomoge w tej kwestii - mam projekt katalogowy... p.s. mam nadzieje, ze przemyslalas pareset razy mieszkanie z kimkolwiek we wlasnym domu? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.06.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Czesc Asiu !! Napisz jakie sa twoje wymogi odnosnie projektu moze cos komus wpadlo w oczy? Mi robi aktualnie adapatacje projektu projektantka ktora jest OK(przynajmniej takie robi na razie wrazenie) ale dopoki nie skonczy nie moge jej polecic z czystym sercem gdzie chcesz sie budowac (TYLKO NIE W ŚWIDNIKU i KRĘPCU :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 wlasnie - gdzie sie chcesz budowac? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 zapytam kuzynow - oni tak mieszkaja z rodzicami, domek to jakis projekt agrobispu chyba... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 30.06.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Guit, spoko, przemyślałam kwestię mieszkania z rodzicami pod jednym dachem już bardzo dawno temu i jestem zdecydowanie przeciw . Ten dom, który ma powstać nie będzie mój, tylko rodziców, natomiast w przyszłości brat planuje zamieszkać z nimi. Namawiałam go, żeby się zastanowił czy to jest dobre rozwiązanie, bo tak czy siak, choćby wszyscy byli aniołami i nie wiem jak się starali, to konflikty mogą się pojawić. Brat jest jeszcze młody i chyba nie ma sprecyzowanych planów, więc sama nie wiem jak to kiedyś będzie. Zastanawiasz sie pewnie, jaka jest moja rola w tym wszystkim . Ponieważ rodzice są bardzo zapracowani, a ja wciąż mieszkam z nimi pod jednym dachem, postanowiłam im trochę pomóc i mam nadzieję, że przy okazji tej budowy nauczę się wiele i nie będę już taka zielona, kiedy będę budować własny dom ( a mam nadzieję, że to kiedyś nastąpi , na razie to marzenie ściętej głowy...). A tak przy okazji, dzwoniłam do paru biur architektonicznych i wszyscy powalili mnie na ziemię cenami (min. 15 000 ). Ratunku, czy w Lublinie nie ma architekta, który wykona projekt trochę taniej???? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 ha - to zmienia postac rzeczy niech brat ma na wlasne zyczenie jak obiecalem - zapytam dzisiaj (jak mi sie uda) o konkretny projekt, ale jest ladny i funkcjonalny dla dwoch rodzin (tyle, ze jest tylko jeden garaz) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 30.06.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Dziękuję Wam wszystkim za tak miłe powitanie . Od razu jakoś tak raźniej na sercu, że człowiek sam nie jest w trudach budowania i może liczyć na przyjazne duszyczki i pomocną dłoń . A domek, jak wszystko dobrze pójdzie (odpukuję w niemalowane ) powstanie w Smugach za Jakubowicami. Szczerze Wam powiem, że trochę się boję tych wszystkich przepraw. Ale mam nadzieję, że z pomocą silnej drużyny lubelskiej uda się przetrwać - mi i mojej rodzinie . A póki co, czekam na Wasze rady, co do architekta. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.06.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Asiu zobacz sobie ten projekcik: http://www.studio-projekt.com.pl/2003.htm http://www.domprojekt.pl/Projekt91.htm Chociaz moim zdaniem jak im chcesz pomoc to im wyperswaduj ten pomysl. Te domu sa zazwyczaj duze co oznacza ze sa drogie i przez wiele czasu beda staly puste w duzej czesci i niewykorzystane. Z tego co wiem to majac dorastajace dzieci nalezy postawic dom tylko dla siebie a reszte kasy zostawic na domy/ mieszkania dla dzieci - jesli beda chcialy. Pare znajmoych rodzin zrobilo tak jak planujecie i rodzice moga teraz mieszkac kazdego dnia tygodnia w innym pokoju :) PS. Czy brat ma juz zone i czy ona sie b dobrze dogaduje z rodzicami waszymi, bo to ze on sie dobrze dogaduje bedzie mialo male znaczenie :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 a w razie potrzeby - silna druzyna lubelska sluzy rada, tudziez rekawem do wyplakania sie - bo trud budowy to nie przelewki - w co ja przed rozpoczeciem budowy nie wierzylem do konca, myslalem, ze u mnie bedzie inaczej ale to nieprawda tylko, ze w kupie jest razniej co jakis czas zdarzaja sie nawet oferty bezinteresownej (mam nadzieje )pomocy - serio pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 30.06.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Paweł, doskonale rozumiem to wszystko i gdyby to ode mnie zależało, to zrobiłabym tak, jak radzisz - dom niezbyt duży ale wygodny tylko dla rodziców i odkładanie kasy dla dzieci . Brat jeszcze studiuje (3 rok) i nie ma jeszcze żony, w związku z tym nie wiadomo nawet jak potoczą się jego losy i w jakim punkcie Polski wyląduje kiedyś ze swoją rodziną. Tłumaczyłam mu i rodzicom, że nie ma sensu budować czegoś dużego, jeśli nie jesteśmy pewni przyszłości i nie mamy pewności, że rodzice nie zostaną kiedyś sami w wielkim domu. Ale niestety oni będą podejmować ostateczną decyzję. Ja będę jeszcze nad nimi pracować , żeby ich przekonać do innego rozwiązania, ale, jak powiedziałam, decyzja będzie zależeć od nich. Jak na razie są przekonani do domu dwurodzinnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 30.06.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Guit - DZIĘKI SERDECZNE!!! Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie! Może będę miała okazję się kiedyś odwdzięczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.06.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Witam Wszystkich - Weteranów i Nowicjuszy ! Wróciłam właśnie z wojaży zagranicznych (z przygodami - bo spóźniłam się w Paryżu na samolot ) i zabieram się (rękami mojej ekipy) do więźby. Od wczoraj panowie dzielnie zbijają wiązary i co chwilę trzeba im dowozić gwoździe (zamówienie na dzisiejsze popołudnie - 60kg ). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.06.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 hej ella - no to pisz jak bylo kazdemu sie przyda troche wojazy, chocby w wyobrazni pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts