ebarc 01.04.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam! Mam zamiar (bo już kupiłem projekt)rozpocząć budowę koło Lublina w Jakubowicach, bardzo proszę o namiar na sprawdzoną ekipę budowlaną. Dziękuję za odpowiedz pozdrawiam lukasov wiadomość na priv .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekLu 02.04.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam,Jeżeli chodzi o ochronę przez firmę ochroniarską, to z moich rozmów wynika,że taka ochrona byłaby całkowicie nieopłacalna. U mnie kradzieże skończyły się dopiero wtedy, gdy mam alarm w środku i czujki na zewnątrz, a także 2 ukryte kamery podłączone do monitoringu - w razie czego zlodzieja będę miał nagranego na filmie i wtedy policja nie będzie miała już wykrętów i nie umorzy śledztwa.....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 02.04.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Właśnie chodziło mi o monitoring połączony z powiadamianiem agencji ochroniarskiej. Na wynajęcie "ciecia" się nie porywam bo to faktycznie trochę chyba przesada. "Cieć" to moim zdaniem nie jest określenie pejoratywne - jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.Monitoring z ochroną zwróci się po pierwszej próbie kradzieży o ile uda się ją udaremnić. Moja działka leży bardzo "na widoku" i tylko głupi albo bardzo odważny i bezczelny złodziej sie na nią porwie - pożyjemy zobaczymy, obydwa gatunki "do zabicia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 03.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 witam, Mam wielka prosbe gdzie robia najtaniej adaptacje w lublinie i ogolnie w jakiejn cenie sa zmiany w projekcie.bylismy w Archi-projekt bo z tej firmy bedziemy budowac APS 186 (on jest z piwnica) a my chcemy jeszcze do tego miec garaz dwustanowiskowy i zastanawiamy sie ile to bedzie kosztowalo.W archi-projekt powiedzieli nam takie ceny ze (projekt+zminy+adaptacja+projekt przylacza wody i pradu) za to wszystko zaspiewali 9000zł to chcyba bardzo bardzo za wiele.co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 03.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No dzięki. Zbiornik już mam na działce. Betonowy uszczelniony z Radomia. 5m.sz. akurat na deszczówkę przywiezli na nastepny dzien. Wydatek z dowozem i montażem 1800zl. Jak ktoś szuka to firma siedzi na alegro - Salexpol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 04.04.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 9000 to lekkie przegięcie, no chyba że w związku z dobudowaniem garażu i innymi zmianami istotnie zmienia się bryła i konstrukcja budynku, stropy, więźba zapewne ulegną całkowitej zmianie a to faktycznie spora zmiana. Jak ktoś chce "tylko przesunąć" schody o pół metra to to pociąga za sobą masę zmian, od fundametów aż po dach i nie ma dziwne że kosztuje.Adaptacja to też przyłącza, zjazdy, uzgodnienia - im więcej zwalicie na architekta tym więcej będzie Was to kosztować. Zbierzcie jak najwięcej warunków to może da się zmniejszyć koszt adaptacji. Mam kilka wycen adaptacji ( wstepne wyceny ) z różnych biur i kwota 2500-3500 najczęściej się pojawia. Przy założeniu że projekt nie będzie zmieniany a przyłącza są "łatwe". Biuro z którego kupuję projekt bierze za wprowadzenie zmian :-przesunięcie spiżarki- likiwdacja okna w garażu- dodatkowe wyjście z gospodarczego- połączenie wc i łazienki- przesunięcie kominka + komina- wersja energooszczędna700 zł netto dodatkowo do podstawowego projektu. Ale złożę do adaptacji projekt którego już nie będzie trzeba zmieniać i dzięki temu mam nadzieję oszczędzić trochę grosza. W Waszym przypadku chyba bym poszukał projektu który bardziej pasuje do Waszych potrzeb. Gotowców jest multum i można znaleźć coś dla każdego. Za 9000 to juz chyba dałoby radę projekt indywidualny wytworzyć. Ale to już inna bajka.Ja bym im tyle nie zapłacił. Nawet jeśli trzeba by wprojektować basen. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 05.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Magdziorka pytanie gdzie najtaniej nie jest najszczęśliwsze. Najtaniej przeważnie znaczy najwięcej problemów w trakcie i po. Sam projekt to prawie 2000. Zostaje już 7 na całą resztę. Doprojektowanie garażu w miejsce wiaty to trochę więcej niż wydłużenie kilku kresek w tym przypadku. Tu zmieniacie bryłe budynku i kształt zadaszenia. Może jeszcze poszukajcie gotowców jak radzi Jacek a jak nie ... nie liczyłbym na duże oszczędności. Jacku co do projektu indywidualnego za 9000 to mam drobne obiekcje, chyba że usługi projektantów tak na łeb poleciały od 2005 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 05.04.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Faktycznie 9000 może nie wystarczyć na indywidualny, to nie da się przewidzieć. Jeśli autor projektu wycenia na taką sumę zmiany to albo faktycznie jest to bardzo poważna robota albo chce ogolić jelenia.Jest też trzecia możliwość - nie chce mu się tego robić i walnął kwotę z kosmosu żeby Was odstraszyć. Jak dla mnie taka kwota za zmianę to przegięcie. Szukaj gotowca , na bank znajdziesz. No chyba że już kupiliście ten projekt to klapa...Zrobisz jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 05.04.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Widzisz Jacku i poruszyłeś tu bardzo istotny szczegół Chęci ... Ja mało brakowało a kupiłbym w archiprojekcie projekt APS028 i spodziewałem się, że tam będzie chyba najlepiej wprowadzić zmiany. Szanowni państwo odmówili twierdząc, że robią zmiany i adaptacje tylko jeżeli budowa byłaby tak do 15km ... na moje stwierdzenie, że "door to door" byłoby raptem 13km orzekli, że w Świdniku to im się nie chce w starostwie walczyć. Zauważ tylko jeszcze jedną sprawę, ta cena to nie tylko za zmianę! Dodaj sobie ile dałeś za projekt, do tego koszt zmian, następnie adaptacja i projekty przyłącz i powiedz ile Ci zabraknie do 9000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.04.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kontakt do dobrego glazurnika pilnie potrzebny.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekLu 06.04.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam serdecznie,Mam pytanie, jakich wykonawców schodów moglibyście polecić. Mam wyceny od kilku topowych firm i ceny mnie lekko zmroziły..... schody prose, konstrukcja stalowa z poręczą również stalową. Z góry dziękuję za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 06.04.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kupie działkę budowlaną (do 10 arów) w odległosci do 10 km od Lublina. Gdyby ktoś z forumowiczów coś wiedział prosze o info.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 06.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć o kaskę jaka pobiera kierownik budowy jakie macie z tym doświadczenia czy 2,5 tys to duzo czy mało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 06.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć o kaskę jaka pobiera kierownik budowy jakie macie z tym doświadczenia czy 2,5 tys to duzo czy mało Pozdrawiam Nasz bierze 1000 od budynku, mamy dom i garaż wolnostojący, więc płacimy 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 07.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 nasz bierze 1500 zl-projekt atospozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 07.04.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 vaclav odezwij sie na gg 1550308, po namiary na glazurnika. Plecam szczerze, facet bardzo myslacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 07.04.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 witam mam pytanie czy ktoś kupował materiały na dach dachówkę itp w firmie DACHMAX na ulicy chemicznej lub słyszało niej bo jakeś wydaje mi się trochę conajmniej dziwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 07.04.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Cezary_Lublin, poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 07.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 poszukuje ogrodzenia tymczasowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 08.04.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam Kupię garaż blaszany używany:) Ewentualnie bardzo proszę o namiary gdzie można kupić nowe blaszaki w rozsądnej cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts