Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

:) Stmara, mogę Ci dać namiar do jednej bystrej pani notariuszki, która Ci udzieli wszystkich informacji co do kosztów i formalności takich operacji.

Po co się tyle zastanawiać, jak co obejść i ile to bedzie kosztowało?

Koszty notarialne w tym wypadku są uzależnione od wartości nieruchomości w umowie kupna-sprzedaży. Bo jak tak kupisz, później wydzielisz i potem jeszcze odpiszesz to Ci może koszt działki o kilka tys. wzrosnąć.

8)

ma ktos moze namiary na niedrogie drewno opalowe? (tudziez brykiet) buk, dab, brzoza... :) powoli przychodzi czas zeby sie zaopatrzyc :)

pozdr,

Dołączam się do pytania i apelu! Jestem również w pilnej potrzebie.

Widziałam, że kolega Pleban ogłaszał swoje usługi w tym względzie, ale bardzo drogo (w Anonsach są ceny 2x niższe).

Ella,

najtańsze wysokokalowyczne liściaste drewno do kominka - jeśli o takie chodzi (brzoza, dąb, grab), a nie o jakiekolwiek opałowe - znajdziesz w lesie - najtańsze we własnym :)

A jeśli nie w lesie własnym, a państwowym, to wystarczy zamówić wybrany gatunek u leśniczego, pojechać własnym transportem po "metry", załadować, przywieźć i rozładować u siebie, a potem to już tylko wystarczy pociąć sobie te metry na kawałki piłą i na koniec porąbać.

I gotowe :D .

Chociaż... na własne oczy widziałam, jak w co niektórych salonach budowlanych oferujących wkłady kominkowe, w owych wkładach palili kawałkami palet z drewna sosnowego... :-? ...

Dziś pogoda wakacyjno-budowlana :D :D :D .

Pozdrawiam.