Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ella: fajowo ze ty również grasz! czy mieszkasz w krępcu i czy twoje nazwisko zaczyna się na lit. (ś) - po mężu? odpisz ewent. na moją emalie.

bardzo mn ie również ciekawi czy ten instr. strunowey a'la ella to vocal? :D

Stmara - z instrumentem a'la Ella i z nazwiskiem po mężu trafiłeś znakomicie :D (chociaż zawodowo posługuję się moim własnym nazwiskiem, inaczej brzmiącym). Natomiast z Krępcem, oprócz znajomych :D , nie mam nic wspólnego - buduję z zupełnie innej strony Lublina.

pozdrawiam :D

Ella,

najtańsze wysokokalowyczne liściaste drewno do kominka - jeśli o takie chodzi (brzoza, dąb, grab), a nie o jakiekolwiek opałowe - znajdziesz w lesie - najtańsze we własnym :)

A jeśli nie w lesie własnym, a państwowym, to wystarczy zamówić wybrany gatunek u leśniczego, pojechać własnym transportem po "metry", załadować, przywieźć i rozładować u siebie, a potem to już tylko wystarczy pociąć sobie te metry na kawałki piłą i na koniec porąbać.

I gotowe :D .

Pozdrawiam.

Emisia, Guit dowiedział się, że ceny w powyższych państwowych lasach to ok. 90zł /m przestrzenny. W Anonsach widziałam ceny 50-60zł (tylko niestety bardzo daleko, transport pochłonąłby duże koszty).

Szukam dalej...

Pozdrawiam :D

A ja właśnie za kilka dni wybieram się na Śląsk do moich znajomych, którzy chcą mi sprzedać za bardzo symboliczną cenę (prawie w prezencie :) ) 14-letnią terenówkę Isuzu. Jest to jakieś rozwiązanie, jak się nie ma kasy, a drogi wiejskie są wyboiste, błotniste lub zaśnieżone (zależnie od pory roku)...

Guit, a nie wystarczy przyczepka do samochodu? Ja właśnie się zastanawiam czy kombi czy "zwykły" + przyczepka. Bo i tak szkoda byłoby przewozić w osobowym samochodzie worków z cementem czy innych "brudnych" rzeczy.

Ella: 14-latek może już wymagać dość częstych wizyt u mechanika, a serwis terenowych japończyków do najtańszych raczej nie należy... Ale może nie ma się co przejmować, że coś stuka lub skrzypi - jeśli ciągle jeździ... ;)

Wiadomo, że 14-latek to 14-latek, ale znajomy mechanik już go wstępnie oglądał i stwierdził, ze po delikatnej regulacji silnika powinien pojeździć bez przygód jeszcze co najmniej 5-6 lat :) .

Guit, z przyjemnością przyjadę na Twój gruz, żeby przetestować wózek :D :wink:

PPawluk przepraszam polylka w interpretacji , pomylilam pojecia, mapke juz posiadam od dawna. Wyobrazcie sobie ze po wizycie w pon (zeszly)w gminie okazalo sie ze jaszcze jedna instytucja zalega z pisemkiem do WZ, wiec czekam cierpliwie wt, sr, ...... w pon niewytrzymalam dzwonie okazuje sie ze jeszcze niema, prosze wiec pana K o nr tel do tej pseldo instytucji, dzwonie i co sie okazuje......., ze oni to wyslali juz na poczatku czerwca i nawet dostali potwierdzenie z gminy. Wiecie malo mnie krew nie zalala, to ja czekam prawie miesiac bo kochana gmina to gdzies zgubila. Wyobrazacie sobie ile bym jeszcze czekala, gdybym tam nie zadzwonila, jak sobie pomysle to mi skora cierpnie. No ale we wtorek powinnam juz wreszcie otrzymac ta WZ, bylo by wczesniej ale pan K wybral sie na urlop a musi cos tam podpisac. Uf ale sie rozpisalam. Pozdrowionka dla starych i nowych budowlancow

Mikaa, ja Ci też swojej ekipy nie wypożyczę...

UWAGA!!!

Poszukuję pilnie oczyszczalni przydomowej!!!

Jakie firmy polecacie?

Czy ktoś byłby chętny do wspólnego kupowania i negocjowania?

Już kiedyś miała powstać taka wspólna inicjatywa, ale chyba nic z tego nie wyszło... Może teraz?

pozdrawiam :)