sagmag 30.09.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, czy ktoś z forumowiczów może polecić dobrą ekipę do zrobienia dachu. Dach kryty blachodachówką, jednak trochę zakręcony. MASA Dach Marcin Wartacz 0663128973 ale obawiam się że moze nie mieć wolnych terminów na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 30.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Szanowni forumowicze. Jeśli można to proszę o pomoc. Jestem na etapie "hydrauliki". Miałem zamiar zrobić kominek z płaszczem wodnym, kolektory słoneczne, piec kondensacyjny i ogrzewanie podłogowe. Ale ci fachowcy mi tak namieszali, że już nie wiem co i jak zastosować. Obecnie po burzy mózgów myślę o takim rozwiązaniu: kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza (wężykiem, wężykiem), kocioł kondensacyjny, ogrzewanie podłogowe. Do tego rekuperator. Pociągnę sobie instalację pod kolektory słoneczne , ale narazie nie będę ich montować (zobaczymy po kosztach eksploatacji i mże w przyszłości nasza ukochana gmina zmądrzeje (marzenie) i coś dołoży do energii odnawialnej), bo raz że nie wiem które (rurowe czy płaskie) i czy to opłacalne dla 4 osobowej rodziny. Czy uważacie, że to wystarczy na obniżenie kosztów eksplaatacji ogrzewania bez kosztownego - czytać długoterminowego zwrotu - inwestowania. Czy ktoś już może robił podłogówkę i jak ona się spisuje przy położeniu na nim paneli. Czy raczej jakiś kamień położyć (gres, terakota)? A może jakieśinne propozycje macie na mój ból głowy (no oprócz gorącej kobiety) pozdr i z góry dzięki Kolektory na pewno Ci się szybko nie zwrócą a jako wspomaganie ogrzewania (nawet niskotemperaturowego) to niezbyt dobry pomysł. Wydaje mi się, żu układ piec gazowy + kominek jest wystarczający ZTCW to na podłogówkę idą specjalne panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxisxx 30.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, Mam do sprzedania 90 szt. stempli. Większość ma długość 2,7 m . Cena do uzgodnienia. Stemple znajdują się w Kolonii Płouszowice.Dla zainteresowanych tel. 502 538 704 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatabm 01.10.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam, czy ktoś z forumowiczów może polecić dobrą ekipę do zrobienia dachu. Dach kryty blachodachówką, jednak trochę zakręcony. Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 01.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mam pytanie czy ktoś z budujących budował z pustków z Niemiec na klej?Jakiego kleju używaliście , jakie jest zużycie na metr 2(wiem że zależy od tego jak grubo położą)?Czy ktoś z Was ma doświadczenie z PKO BP odnośnie wizyty na budowie i rozliczenia transz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 01.10.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mam pytanie czy ktoś z budujących budował z pustków z Niemiec na klej? Jakiego kleju używaliście , jakie jest zużycie na metr 2(wiem że zależy od tego jak grubo położą)? Czy ktoś z Was ma doświadczenie z PKO BP odnośnie wizyty na budowie i rozliczenia transz? Pozdrawiam mam doświadczenie ze wszystkim o czym piszesz Belit z Niemiec na klej Reymix,kupiony na Krochmalnej po 12zł za worek 25kg. Zużycie jak na opakowaniu (nie pamiętam w tej chwili). Ale wyszło korzystnie. Tylko trzeba przypilnować jak murują w ciepłe dni, aby belit przelecieli mokrym pędzlem, gdyż klej szybko wiąże(nie każdy "fachowiec" o tym wie). Z PKO BP przyjechał popatrzył,stwierdził,że faktycznie się buduje i pojechał. Dzień później wysłał papiery na transze(wszystko wysyłają do centrali do Krakowa a stamtąd idzie kasa na konto). Uwaga: w tym banku lepiej wcześniej dać zlecenie wypłaty transzy gdyż trwa to czasami tydzień. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonet 01.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam wszystkich z Lublina i oklic. Szukam osób ,które korzystaja z wentylacji mechaniczej z GWC i bez. Potrzebuje opinii na ten temat od uzytkowników a nie od firm sprzedajacych te urzadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 01.10.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dzięki Monti2008 za szybką odpowiedź, chyba suchy belit mi niestety nie grozi- patrząc za okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 01.10.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Znacie kogoś , kto wykonuje audyty energetyczne?Ile trzeba zaopłacic za "tę przyjemność"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajdor 01.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam. Mam pytanko czy może ktoś wie gdzie kupić blachę płaską emitująco drewno tj. takie jak okna np.orzech albo jakąś grubszą brązową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 02.10.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam. Mam pytanko czy może ktoś wie gdzie kupić blachę płaską emitująco drewno tj. takie jak okna np.orzech albo jakąś grubszą brązową? Ja wiem ale to pod Warszawa. Jesli odlaglosc nie ma znaczenia to napisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 03.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Ponawiam prosbe o n amiary na ekipe od przylacza gazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 03.10.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Jakie drzwi wejściowe macie w Swoich domach? Stalowe, PCV, drewniane czy inne? To duży wydatek jak się okazuje. My potrzebujemy drzwi z doświetleniem bocznym wymiary 150x220 cm. Gdzie ewentualnie kupowaliście i za ile. Proszę o Wasze opinie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 03.10.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Szanowni forumowicze. Jeśli można to proszę o pomoc. Jestem na etapie "hydrauliki". Miałem zamiar zrobić kominek z płaszczem wodnym, kolektory słoneczne, piec kondensacyjny i ogrzewanie podłogowe. Ale ci fachowcy mi tak namieszali, że już nie wiem co i jak zastosować. Obecnie po burzy mózgów myślę o takim rozwiązaniu: kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza (wężykiem, wężykiem), kocioł kondensacyjny, ogrzewanie podłogowe. Do tego rekuperator. Pociągnę sobie instalację pod kolektory słoneczne , ale narazie nie będę ich montować (zobaczymy po kosztach eksploatacji i mże w przyszłości nasza ukochana gmina zmądrzeje (marzenie) i coś dołoży do energii odnawialnej), bo raz że nie wiem które (rurowe czy płaskie) i czy to opłacalne dla 4 osobowej rodziny. Czy uważacie, że to wystarczy na obniżenie kosztów eksplaatacji ogrzewania bez kosztownego - czytać długoterminowego zwrotu - inwestowania. Czy ktoś już może robił podłogówkę i jak ona się spisuje przy położeniu na nim paneli. Czy raczej jakiś kamień położyć (gres, terakota)? A może jakieśinne propozycje macie na mój ból głowy (no oprócz gorącej kobiety) pozdr i z góry dzięki My mamy ten sam problem i taka sama rodzina 2+2. Ale chyba pozostaniemy przy kominku z płaszczem wodnym i piecem gazowym. Terakota gres będą dłużej trzymać ciepło ale też dłużej nagrzewać się. Jeśli lubicie kąpiele to kolektory zwrócą się szybciej. My odpuszczamy sobie kolektory. Jeśli montować to z rurkami są podobno mocniejsze. Jeśli podłogówka to może być na górze tylko beton, są teraz takie technologie, że jest jak lusterko. I na to wykładzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 03.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Ponawiam prosbe o n amiary na ekipe od przylacza gazowego. Przyłącze gazowe robiła mi ekipa z gazowni Chyba, że chodzi ci o gaz z szafki do domu - to będzie mi robiła ekipa od szerokiej hydrauliki. Ekipa z gazowni jest gdzieś z Panieńszczyzny, zajmują się między innymi produkcją szafek, może tak ich znajdziesz. ULANA - myślałem początkowo o ogrzewaniu podobnym do twojego - kondensat, kominek z płaszczem i solar. Z tego kominek został wymieniony na zwykły z rozprowadzeniem powietrza, reszta pozostała bez zmian. Nad reku też myślałem, ale zdania uczonych są podzielone, co do mnożenia się bakterii itp. Podłogówkę mam w części domu. Jeśli chodzi o drzwi wejściowe to zamontowałem Gerdę GT, z jedną wkładką atestowaną, wyszły około 1900zł z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 03.10.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Jakie drzwi wejściowe macie w Swoich domach? Stalowe, PCV, drewniane czy inne? To duży wydatek jak się okazuje. My potrzebujemy drzwi z doświetleniem bocznym wymiary 150x220 cm. Gdzie ewentualnie kupowaliście i za ile. Proszę o Wasze opinie ... Jeśli chodzi o drzwi drewniane, to mogę spokojnie polecić firmę NATURA. Ceny dla Twoich wymiarów nie podam, bo zależy oczywiście od rozmiaru, wzoru, szyb zastosowanych w doświetlach, itp. Dla przykładu drzwi o wymiarach szer. 210 wys. 250 z trzema doświetlami, szybami antyrefleksyjnym i montażem to koszt około 6800 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 04.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam,Planuję zamontowanie pieca komdensacyjnego ale chcę sobie zostawić możliwość na przyszłość podłączenia pieca na węgiel. Jaki zastosować komin żeby było zgodnie z "prawem" ? Czy muszę stawiać dwa kominy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 04.10.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 My taki mieliśmy zamiar tj piec kondensacyjny i ewentualnie kiedyś węglowy. Komin mamy IBF system 18 cm średnicy (można podłączyć do niego kondensat, ale szkoda pchać się w koszty) w razie czego do ew. węglowego, a kondensat jeśli będzie to jego komin wstawimy przez ścianę ( taniej bo na skróty) Na razie zamierzamy wstawić kominek z płaszczem wodnym i zwykły gazowy. Podobno kondensat przy tym układzie to przeinwestowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 05.10.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam,Gdzie naljlepsze ceny dostaliście na nadproża, belki stopowe i pustaki Teriva I? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 06.10.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam, Gdzie naljlepsze ceny dostaliście na nadproża, belki stopowe i pustaki Teriva I? Nadproża w Art-Bet na Mełgiewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts