Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam serdecznie wszystkich forumowiczow :D :D

razem z mezem chcielibysmy dolaczyc do Waszego grona

wiec moze sie przedstawie.

no wiec tak jakos poszlo w piorunujacym tempie i trzy lata po slubie mamy dwoch chlopakow 2,5roku i 3,5 miesiaca...no i tak pomyslelismy ze ciasno a wynajem nieoplacalny mieszkania drogie wiec trzeba sie budowac :lol:

obecnie jestesmy na etapie adaptacji projektu mam nadzieje ze w grudniu zlozymy papiery na pozwolenie

budujemy dom parterowy "znany" z muratora

zaczelismy szukac ekipy murarskiej i tu wlasnie ogromna prosba bede wdzieczna za namiary na sprawdzonych fachowcow a moze ktos taki dom postawil lub podobny i moze powiedziec jaki byl koszt prac murarskich bedziemy wdzieczni za wszelkie uwagi

pozdrawiam :lol:

Poszło na priv:)

podzielcie się proszę informacją gdzie i za ile kupiliście styropian na posadzki? Z góry dziękuję:)

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

HEJ

Z TEGO MIEJSCA DZIEKI WSZYSTKIM ZA ODZEW

OBDZWANIAMY EKIPY NIESTETY TAK JAK SIE SPODZIEWALISMY NIEKTORZY SA JUZ ZAJECI

W TYM TYGODNIU SPOTKAM SIE TEZ Z DACHOWCAMI KTORZY ROBILI U RODZICOW MAM NADZIEJE ZE SIE Z NIMI DOGADAM A JAK NIE TO BEDE JESZCZE RAZ PROSIC O POMOC Z WASZEJ STRONY

U NAS NA RAZIE NIC SIE NIE DZIEJE MAMY W TYM TYG SPOTKANIE Z ARCHITEKTEM MA BYC DOM WRYSOWANY W DZIALKE I BEDZIEMY JESZCZE COS USTALAC

A POZA TYM TO CZEKAM NA WIOSNE I CHCIALABYM JUZ WIDZIEC CHOCIAZ DZIURE W ZIEMI:)

witam!

czy ktoś w jakubowicach koń lub okolicy jest podłączony do internetu radiowego przez firmę OKNET lub RADIO-LINK, a może przez kogoś innego?

Mieszkam 1.2 km za dworem anna w kierunku krasienina. pzdr

Mój brat korzysta z usług OK-Netu i jest zadowolony.

Dzięki serdeczne za info!

pilne!!

gdzie w lublinie bądź okolicy można kupić blachodachówkę ruukki?

Orion na Zemborzyckiej 57 albo w miejscowości Barak - droga na W-wę.

A co do terivy to ja brałem w Konstruktorze na Abramowickiej, ale nie od parady byłoby spytanie się u producenta w Lubartowie, niestety nie znam nazwy firmy.

dzięki, dziś robimy rajd po składach budowlanych mam nadzieję że ruukki w dobrej cenie.

My terrive kupowaliśmy w lubartowie, wyliczyli co do jednej sztuki, 20 dali w zapasie, starczyło idealnie i ten zapas został, cena była niższa o tysiąc złotych od najtańszej oferty na składach w lublinie i okolicach.

witam .widzę że pojawił się temat oczyszczalni, może ktoś przeprojektowywał szambo na oczyszczalnie? Czy dużo jest papierologi i jakie koszta? Dziękuje i pozdrawiam

Ja tak właśnie robiłem. Mam zrobiony przez projektanta (który adaptował mi oryginalny projekt w zakresie wod-kan) "aneks do projektu budowlanego". Tam wchodzi Plan zagospodarowania terenu (na mapie do celów projektowych), opis techniczny (bla bla bla o oczyszczalni), instrukcja montażu oczyszczalni (=ksero z jakiejś instrukcji) no i w moim przypadku zmiany instalacji kanalizacyjnej (bo musiałem wyjść z drugiej strony domu niż pierwotnie miało wyjść do szamba) naniesione na kserze odpowiedniej strony z projektu domu. Co do ceny to klopot w tym że nie zapisałem tej akurat w moich przepastnych statystykach i nie pamiętam dokładnie. Wydaje mi się że coś 300-400 zł. I na etapie projektu musisz wiedzieć: gdzie na działce będzie to usytuowane, ile drenów i jakiej długości.

witam

gdzie zamówić strop teriva w dobrej cenie?

ja mogę polecić bloczki fundamentowe i stal w składzie u Piotrowskiego

pozdrawiam

http://www.zn-prefabrykaty.pl/?id=ofirmie

w zeszłym roku miałem o 15% taniej niż najtaniej w lubartowie/lublinie/okolicach. I jeszcze w cenie mi przywieźli na miejsce.

jedno na co mi zwrócił mój kierbud - proście zawsze o certyfikat wyrobu, bo sie namnozyło producentów terivy a nie wszyscy mają wyroby certyfikowane... tak dla wlasnego bezpieczeństwa że nie chodzimy po stropie z "niczego"....