apieczyk 08.12.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Poszukuję brygady do kompletnego ocieplenia budynku (wraz z malowaniem).Możecie mi kogoś polecić?Proszę mi również podać ceny dla orientacji. Przyklejam się do pytania, czeka nas w przyszłym roku wykonanie podbitki i tynku kolorowego silikatowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 09.12.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Przyklejam się do pytania, czeka nas w przyszłym roku wykonanie podbitki i tynku kolorowego silikatowego. Podesłałem namiary na fachowców od jednego i drugiego na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 09.12.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam Czy ktos z Was ma w domu rekuperator?? Jak tak to kto go robił, proszę o jakies namiary i przyblizony koszt (dom ok 170 mkw) pozdrawiam Ja mam - koszt na 3 kondygnacje ( z piwnicą ) ok 20 tyś....ale uważam , ze zostalem nieżle naciągniety ( drogo i żle wyliczone urządzenie...nie daje rady skutecznie pracxować w dolnym zakresie pracy - ewidentny błąd wykonawcy) przez "cwaniaczka" firemka lubelska....niestety polecana na tutejszym forum - niejaka " firma H...." dawniej na Dolnej Panny Marii........................zdecydowanie odradzam!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 09.12.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam wszystkich. Wiem ze juz było miliony zapytań o okna,ale proszę o radę jak wybrać dobre okna.Planuję wstawić okna pcv.Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 09.12.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam Czy ktos z Was ma w domu rekuperator?? Jak tak to kto go robił, proszę o jakies namiary i przyblizony koszt (dom ok 170 mkw) pozdrawiam Ja mam - koszt na 3 kondygnacje ( z piwnicą ) ok 20 tyś....ale uważam , ze zostalem nieżle naciągniety ( drogo i żle wyliczone urządzenie...nie daje rady skutecznie pracxować w dolnym zakresie pracy - ewidentny błąd wykonawcy) przez "cwaniaczka" firemka lubelska....niestety polecana na tutejszym forum - niejaka " firma H...." dawniej na Dolnej Panny Marii........................zdecydowanie odradzam!!!!!!!! Dzięki- będę omijać z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 09.12.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 siemka - mógłbyś głębiej opisać na czym polega problem z rekuperacją ? Mnie też ten temat bardzo interesuje. Zamierzam sam się z tym uporać i wszelkie problemy mnie interesują. Z góry dzięki za opis doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 09.12.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Potrzebuję namiary na kogoś kto robi meble ogrodowe.Chodzi mi o altankę,huśtawkę ogrodową,stół,krzesła,budę. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 10.12.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Zostało mi po budowie i tanio sprzedam:- wełna Isover Supermata, 15 cm - 1 rolka (4,2 m2)- kilka arkuszy podbitki PCV brązowej "Bryza"- długie kołki do styropianu (oddam za darmo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 10.12.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 siemka - mógłbyś głębiej opisać na czym polega problem z rekuperacją ? Mnie też ten temat bardzo interesuje. Zamierzam sam się z tym uporać i wszelkie problemy mnie interesują. Z góry dzięki za opis doświadczeń. To bardzo obszerny temat, niestety nie wiedziałem tego w chwili wykonywania instalacji w moim domu, dopiero dzisiaj wiem, że wykonawca to marny kretacz....który podejrzewam sam pisuje posty na tym forum polecając swoje uslugi. W wielkim skrócie....cała tajemnica polega na tzw. objętosci wymiany powietrza zużytego na świeże bez utraty ciepła. Problem mojej instalacji polega na tym, że żle zostala obliczona w/w objetość, a ponadto samo rozprowadzenie instalacji jest bezmyślne tak jak i jej wykonawca. Powiem tylko, że sprowadziłem na budowę juz kilku innych wykonawców i żaden nie chce tego poprawić za żadne pieniążki. Jak ktoś ci dobierze żle rekuperator to bedzie chodził nonstop i huczal i pobierał sporo energii, a i tak wymiana powietrza będzie bardzo nazwijmy to kontrowersyjna. Nie polecę ci zadnej firmy lubelskiej, bo jak sie zorientowalem to w większości drobni krętacze, którzy w okresie "bumu budowlanego" oferowali kiepskiej jakości usługi z gatunku wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 10.12.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam! Bardzo prosiłabym o namiary na sprawdzonego studniarza (studnia wiercona) i kompetentnego kier-bud.Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 10.12.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Potzrebuję : 1. sprawdzonej ekipy do ułozenia kostki 2. dostawcy drewna kominkowego lub brykietu drzewnego z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 10.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam! Bardzo prosiłabym o namiary na sprawdzonego studniarza (studnia wiercona) i kompetentnego kier-bud. Z góry dziękuję! Jeśli chodzi o studniarza to Pan Rafał, tel. 781959542, powołaj się na Krzyśka z Ziemiańskiej. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 10.12.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Potzrebuję : 1. sprawdzonej ekipy do ułozenia kostki 2. dostawcy drewna kominkowego lub brykietu drzewnego z gory dzięki Jeśłi chodzi o kostkę to tel. 501397209 Pan Jurek, jeśłi chodzi o drzewko do kominka 694856102 Pan Czarek. powołaj się na Krzyśka z Ziemiańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 10.12.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam! Bardzo prosiłabym o namiary na sprawdzonego studniarza (studnia wiercona) i kompetentnego kier-bud. Z góry dziękuję! spytaj się o kierownika bud. Pan Sławek tel. 601815455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 10.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Potrzebuję namiary na kogoś kto robi meble ogrodowe.Chodzi mi o altankę,huśtawkę ogrodową,stół,krzesła,budę. Dziękuję napisz swojego maila to wysle Ci pare fotek. znam kogos kto robi cudeńka z bali jeśli akurat takie by Cie interesowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 11.12.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam! Bardzo prosiłabym o namiary na sprawdzonego studniarza (studnia wiercona) i kompetentnego kier-bud. Z góry dziękuję! Jeśli chodzi o studniarza to Pan Rafał, tel. 781959542, powołaj się na Krzyśka z Ziemiańskiej. pozdr wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaferka 13.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Właśnie - skąd te ceny betonu ? A może B20 po 200 ? Jeśli to ceny brutto z pompą to wiadomość roku... Oby akurat u mnie B15 jest na topie... ale ...w Kazimierzynie pod Rykamibeton b-20 wychodzi po dwiescie z kawalkiem z pompa i dowozem ok 50 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 13.12.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam Jestem na etapie wyboru okien. Zastanawiam sie nad dwiema firmami OKNOPLAST z Krakowa i OKNODOM z Garbowa. Prosze o wszelkie opinie na temat w/w okien. Z góry dziękuję za pomoc.asiadob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 13.12.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam Jestem na etapie wyboru okien. Zastanawiam sie nad dwiema firmami OKNOPLAST z Krakowa i OKNODOM z Garbowa. Prosze o wszelkie opinie na temat w/w okien. Z góry dziękuję za pomoc. asiadob Mamy z OKNOPLASTU (platinium)i jesteśmy zadowoleni.Rabaty dają,które jak twierdzą są stałe u wszystkich przedstawicieli.Warto się targować o cenę za montaż.My tego niestety nie zrobiliśmy a później dowiedzieliśmy się,że zazwyczaj coś opuszczają. Co do okien to warto poczytać również tutaj: http://forum.muratordom.pl/szukam-dobrych-okien,t2695.htm znajdziesz tam odpowiedzi na wiele nurtujących Cię pytań.Życzę trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 13.12.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Jestem na etapie wyboru okien. Zastanawiam sie nad dwiema firmami OKNOPLAST z Krakowa i OKNODOM z Garbowa. Spójrz również na profil Foris Lux - robi je Segal pod Łęczną, ja kupiłem je na Zemborzyckiej obok Technikum Kolejowego. Mam i polecam bo to dobre okna. Co do sprzedawcy to raczej oceniam na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts