mariusz d. 15.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ja stawiam tylko na OKNOPLAST I JEZIERSKI. Obie firmy godne polecenia maja dobre produkty. Wybierz te które maja lepszą cene i dobry montaż przy tej samej klasie profilu. U siebie zamontowane mam od roku OKNOPLAST profil Veka Termic90 w pakiecie trzyszybowym. Jestem bardzo zadowolony z okien i ceny jaką udalo mi się wynegocjować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 15.12.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Wracając jeszcze do Oknoplastu to jak komuś nie zależy na oknach do domów pasywnych tak jak profil Termic90. To bardzo dobrym wyborem jest też profil Platinium o którym wyżej już ktoś wspomniał. W tym samym czasie co ja (styczeń br) wstawiane miała okna z profilem Platinium moja ciocia. Sprawuja się u niej rewelacyjnie a wyglądem do złudzenia przypominają drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 16.12.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 może niezbyt właściwe pytanie ale.....czym się różni profil veka od platinum???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 16.12.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Są rózne profile.. to co wyróznia PLATINIUM to dodatkowe wzmocnienia w konstrukcji i grubsze przekroje metalowych kształtowników w srodku. Cały profil jest sztywniejszy i bardziej stabilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.12.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 my też jesteśmy na etapie wyboru okien, najpierw zrobiliśmy wycenę w firmie drutex, niby miało być najtaniej a okazało się że w Oknoplaście jeszcze niższa cena, podjeliśmy decyzję bez większego zastanawiania, rabaty są bardzo atrakcyjne, świetna, fachowa obsługa w salonie w Puławach, sa to okna wysokiej klasy i cena nie jest wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 16.12.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Też jestem bardzo zadowolony ze współpracy z salonem OKNOPLASTU w Puławach. Były drobne problemy jak zawsze coś się wydarzy nie tak, ale wszystko załatwione zostało po mojej mysli. Wiec według mnie firma godna polecenia - WEGA PUŁAWYMają dodatkowo od niedawna w swojej ofercie świetne drzwi bezprzylgowe, fornirowane w bardzo dobrej cenie. Hiszpańskiej firmy PUERTAS http://www.puertas.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 16.12.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Dzisiaj byłam w OKNOPLASCIE w Lbn, dużo się dowiedziałam o oknach i oczywiście pojawiły sie kolejne wątpliwości.szczerze mówiąc to Platinum berdzo mi się podoba z wyglądu, thermic natomiast ma jakby lepsze parametry.Tylko czy podczas użytkowania tych okien faktycznie rachunki za ogrzewanie będą dużo niższe przy thermice??? I oczywiście dochodzi odwieczny problem jaki kolor okien- orzech czy złoty dąb??? Jeżeli ktoś z forumowiczów ma już wstawione takie okna i mógłby przesłać mi zdjęcie jak one wyglądaja w realu to byłabym bardzo wdzięczna Pozdrawiam Aha Planuję jeszcze wziąść wycenę z OKNODOM i Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 16.12.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Dzisiaj byłam w OKNOPLASCIE w Lbn, dużo się dowiedziałam o oknach i oczywiście pojawiły sie kolejne wątpliwości.szczerze mówiąc to Platinum berdzo mi się podoba z wyglądu, thermic natomiast ma jakby lepsze parametry.Tylko czy podczas użytkowania tych okien faktycznie rachunki za ogrzewanie będą dużo niższe przy thermice??? I oczywiście dochodzi odwieczny problem jaki kolor okien wybrać- orzech czy złoty dąb??? Jeżeli ktoś z forumowiczów ma już wstawione takie okna i mógłby przesłać mi zdjęcie jak one wyglądaja w realu to byłabym bardzo wdzięczna Pozdrawiam Aha Planuję jeszcze wziąść wycenę z OKNODOM i Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 16.12.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Też jestem bardzo zadowolony ze współpracy z salonem OKNOPLASTU w Puławach. Były drobne problemy jak zawsze coś się wydarzy nie tak, ale wszystko załatwione zostało po mojej mysli. Wiec według mnie firma godna polecenia - WEGA PUŁAWY Mają dodatkowo od niedawna w swojej ofercie świetne drzwi bezprzylgowe, fornirowane w bardzo dobrej cenie. Hiszpańskiej firmy PUERTAS http://www.puertas.pl/ Hahahaa, nadajesz jak głośniczki na lawetach z reklamą! A co do różnicy w oknach to nawet najlepsze okna wstawione przez paproka będą gorsze niż 3 komorowe garażowe produkty. Spytajcie się instalatora czy potrafią wstawić okna w warstwie ocieplenia (wysunąć całkiem na zewnątrz). To wam wiele da do myślenia czy oni w ogóle wiedzą co i jak montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 16.12.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Hahahaa, nadajesz jak głośniczki na lawetach z reklamą! A co do różnicy w oknach to nawet najlepsze okna wstawione przez paproka będą gorsze niż 3 komorowe garażowe produkty. Spytajcie się instalatora czy potrafią wstawić okna w warstwie ocieplenia (wysunąć całkiem na zewnątrz). To wam wiele da do myślenia czy oni w ogóle wiedzą co i jak montować. Aż mnie zatkało.... hehehe Nie nadaję tylko doradzam, a że znam się na tym więc mam trochę więcej do powiedzenia niż teoretycy. W ramach info dla Ciebie nie zawsze sprawdza się powiedzenie, że ta krowa co dużo ryczy mało mleka daje. Tak sie składa mam okna zamontowane w warstwie docieplenia i jak chcesz się czegoś nauczyc to zapraszam na szkolenie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 16.12.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Dzisiaj byłam w OKNOPLASCIE w Lbn, dużo się dowiedziałam o oknach i oczywiście pojawiły sie kolejne wątpliwości. szczerze mówiąc to Platinum berdzo mi się podoba z wyglądu, thermic natomiast ma jakby lepsze parametry. Wszystko zależy od tego jaki dom budujesz. Jesli energooszczędny o grubości izolacji co najmniej 15cm lub pasywny to raczej wybrałbym Termic90 ale jest sporo droższy. A jeśli standardowy dom bez szleństw z energooszczędnością to Platinium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 16.12.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Myślę że to dobrze ze na forum udzielaja sie ludzie którzy maja wiedzę i chcą sie nia podzielić.Właśnie to jest istotą forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 16.12.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Dzisiaj byłam w OKNOPLASCIE w Lbn, dużo się dowiedziałam o oknach i oczywiście pojawiły sie kolejne wątpliwości. szczerze mówiąc to Platinum berdzo mi się podoba z wyglądu, thermic natomiast ma jakby lepsze parametry. Wszystko zależy od tego jaki dom budujesz. Jesli energooszczędny o grubości izolacji co najmniej 15cm lub pasywny to raczej wybrałbym Termic90 ale jest sporo droższy. A jeśli standardowy dom bez szleństw z energooszczędnością to Platinium. Dom jest wybudowany z belitu i będzie docieplony styropianem 14 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 17.12.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dom jest wybudowany z belitu i będzie docieplony styropianem 14 cm Mając taka konstrukcję ściany myślę, że nie ma większego uzasadnienia stosowanie okien w profilu TERMIC90 w pakiecie trzyszybowym. Na twoim miejscu wybrałbym okna na profilu Platinium z termoramką jesli jesteś zdecydowana na Oknoplast. A to co zaoszczędzisz na oknach możesz przeznaczyć na zakup styropianu o lepszych parametrach. Ja u siebie co prawda mam Termic90 w pakiecie trzyszybowym 4-16-4-16-4 ale konstrukcja sciany w moim przypadku to ytong24 i styropian pasywna fasada 20cm. Taki jak ponizej: http://www.styropmin.pl/pasywna_fasada_eps_031.php Warto się tez zastanowic przy montazu okien nad "ciepłym montażem" ale fachowcy od tego musza byc naprawdę bardzo dokładni i dobrzy w tym co robią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 17.12.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Myślę że to dobrze ze na forum udzielaja sie ludzie którzy maja wiedzę i chcą sie nia podzielić. Właśnie to jest istotą forum. Ale niech napiszą, że to co zachwalają również sprzedają. To stawia ich opinie w zupełnie innym świetle. Chyba, że bezkrytycznie wierzysz sprzedawcom, że ich towar jest najlepszy na świecie. Kolega napisał, że kupił i ciocia kupiła ale zapomniał dodać, że sam to sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 17.12.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ale niech napiszą, że to co zachwalają również sprzedają. To stawia ich opinie w zupełnie innym świetle. Chyba, że bezkrytycznie wierzysz sprzedawcom, że ich towar jest najlepszy na świecie. Kolega napisał, że kupił i ciocia kupiła ale zapomniał dodać, że sam to sprzedaje. Po pierwsze nie jesteśmy kolegami... Po drugie zastanów sie co piszesz i zajrzyj w profil użytkownika i jego posty zanim wypowiesz jakieś oszczerstwa pod moja lub inną osoba na forum. Po trzecie sprawdź ilu jest dystrybutorów Oknoplastu i Jezierskiego w Puławach. Po czwarte obie firmy to konkurencja i żaden salon Oknoplastu nie przedaje okien Jezierskiego. Ja polecam to co sam uzytkuje i uważam, że jest dobre choc czasami nie tanie. A sprzedać to moge ale ale nie okna tylko materiały z branzy grzewczej i wyposazenia lazienek. I wcale nie ukrywam tego, że znam sie na tym. A własny dom buduje własnymi rękoma a jak kogos to interesuje to energooszczędny i zblizony do pasywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 17.12.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Kolega napisał, że kupił i ciocia kupiła ale zapomniał dodać, że sam to sprzedaje. Jesli uważasz, że kłamie to zapraszam do Puław na wizję lokalną. Tak się złozyło, że okna kupilismy razem z Ciocią w tym samym czasie co przełozyło się na dodatkowy rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 17.12.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dom jest wybudowany z belitu i będzie docieplony styropianem 14 cm Mając taka konstrukcję ściany myślę, że nie ma większego uzasadnienia stosowanie okien w profilu TERMIC90 w pakiecie trzyszybowym. Na twoim miejscu wybrałbym okna na profilu Platinium z termoramką jesli jesteś zdecydowana na Oknoplast. A to co zaoszczędzisz na oknach możesz przeznaczyć na zakup styropianu o lepszych parametrach. Ja u siebie co prawda mam Termic90 w pakiecie trzyszybowym 4-16-4-16-4 ale konstrukcja sciany w moim przypadku to ytong24 i styropian pasywna fasada 20cm. Taki jak ponizej: http://www.styropmin.pl/pasywna_fasada_eps_031.php Warto się tez zastanowic przy montazu okien nad "ciepłym montażem" ale fachowcy od tego musza byc naprawdę bardzo dokładni i dobrzy w tym co robią. Pozdrawiam jeżeli wybiorę okna Oknoplastu to chyba faktycznie będzie to Platinium. Okna są piekne, szczególnie z tą opcją niewidocznych zawiasów. Jest tylko jedno ale... w ofercie Platinium nie ma drzwi tarasowych PSK. I tak się zastanawiam czy lepiej zeby: 1)wszystkie okna były takie same - tj platinium ale drzwi tarasowe bedą otwierane standardowo czy 2)okna platinium z jednym wyjątkiem - drzwi tarasowe Rubin PSK (wszystkie w tym samym kolorze oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz d. 17.12.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ja wybrałbym opcję 1. Nie sugeruj się do końca tym co ja lub inni myślą. To Twoja decyzja i Ty będziesz tam mieszkać i uzytkować te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.12.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 my wczoraj sfinalizowalismy transakcję kupna okienw oknoplascie, ech chyba panie miały nas dość super obsługa, potrafią doradzić, oferuja atrakcyjne rabaty, my braliśmy pod uwagę profil orion dlatego że platinum sporo droższe ale ostatecznie zdecydowalismy się na rubin bo bardzo przypominaja platiunm, kupiliśmy u nich również drzwi wejściowe i jestem baardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts