Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czesc wszystkim, strasznie dlugo mnie niebylo ale juz sie melduje. my jednak zaczynamy dopiero na wiosne, niestety problemy w urzedach. Mam tez prosbe do wszystkich forumowiczow powiedzcie gdzie kupowaliscie, stal, belit , bloczki fundamentowe, cement i wszystkie pozostale rzeczy potrzebne do rozpoczecia katastrofy budowlanej (oczywiscie w moim wykonaniu), jestem kompletnie zielona i dopiero sie ucze, a niestety cala budowa bedzie na mojej glowie, mam nadzieje ze sobie poradze. A jeszcze jedno pytanko ma ktos moze namiary na dobrego architekta do zrobienia adaptacji. Pozd Iwona

Dzieki za odzew, sory za niepodanie priwa, juz naprawiam swoj blad ( [email protected] ). Guit dzieki , pPawluk to moze na wiosne polaczymy sily, moze jakies wieksze upusty uda nam sie wywalczyc, pytanko z czego budujesz. Ja reszte papierkowej roboty, wybierania ekip i materialow zaczynam od wrzesnia, powod: juz prawie osiwialam chodzac po urzedach z trzylatkiem i stwierdzilam ze na samym poczatku nerwow psuc sobie niebende, bo jeszcze moge ich potrzebowac na ekipy i sprzedawcow. A 1 wrzesnia zaczyna sie cos co ktos madry wymyslil PRZEDSZKOLE i 5godz spokoju. Poz

Uffff, początki są trudne... Nie wiedziałam jak tu się znaleźć ...

Witam Wszystkich !!!

proszę Was o polecenie solidnej, myślącej ekipy do wybudowania domu od zera.

Gdzie w Lublinie najtaniej, kogo (jakie firmy) polecicie?

Szukam również ekipy do dachu z dachówki cementowej.

Czy ktoś słyszał lub korzystał z usług firmy z miejscowości Zwierzyniec zajmującej się produkcją i montażem więźb dachowych?

Za informacje serdecznie dziękuję

Pozdr

Marta

aik:

Co do zakupow to ja chyba bede korzystal z tego namiaru od guit-a (stalmet) bylem tam i jest OK poza tym jeszcze jeden gosc polecal mi ta firme.

Jak robilem jakis wstepny wywiad to praktyka jest taka ze jedziesz do nich z projektem i sklep (a w zasadzie sklepowy konsultant) mowi ci co moze ci sprowadzic i w jakich cenach - oczywiscie od poczatku krzyczysz ze wszystko bierzesz od nich (wieksze upusty). Takie spotkanie ma jeszcze te plusy ze mozna sie b duzo dowiedziec nt budowania bo ci ludzie sa niezle obczajeni.

U mnie bedzie ceramika - jaka jeszcze nie wiem + welna + dach cer. i ot w roku 2005 chce zrobic sso.

ALL:

Ile placilas za wszystki sprawy zwiazane z projektem - rozpisz mi to bo cos zbyt wiele mi wychodzi ...

350 mapka do celow projektowych

2300 adaptacja projektu + branze + przylacza

500 dorobienie piwnicy

300 przerobienie stropu w projekcie

400 inne zmiany do projektu

ok 350 placi sie podobno za wylaczenie gruntow spod uzytkowania rolnego

jakis VAT do tego :)

i pewnie cos jeszcze ...

IDKAM:

czesc - witam w Lublinie

- gdzie, co i z czego budujesz i kiedy chcesz to robic ??

IDKAM:

czesc - witam w Lublinie

- gdzie, co i z czego budujesz i kiedy chcesz to robic ??

Witam PPawluk !!!

Dziękuję za zainteresowanie.

Chcę postawić dom Libra (http://www.dobredomy.pl) - mam już projekt.

Beton komórkowy.

Dach dachówka Euronit

Za Abramowicami Prywatnymi...to już Kalinówka.

Wielka prośba o pomoc!!!

Pozdr

Marta

PPawluk my tez mielismy budowac z ceramiki +welna ale jak zobaczylam ceny welny to zrezygnowalam i w koncu stanelo na belicie+styropian. Jesli chodzi o materialy to chyba tez skorzystam z namiarow od Guita. Strasznie duzo chce ten twoj projektant, moj po wstepnych rozmowach chce: adaptacia +-2000, doprojektowanie garazu, przeniesienie lazienki, przeniesienie pieca, doprojektowanie okna, zmiana schodow z lanych na drewniane +- 1500.A za mapke do celow projektowych zaplacilam 450zl.

Cześć Wszystkim :) .

Jak czytam o Waszych kosztach adaptacji projektów gotowych, to utwierdzam się w przekonaniu, że zrobiłam znakomicie, decydując się na projekt indywidualny.

Widzę, że Wasze koszty (projekt + adaptacja) przekraczają 5 tys., a ja właśnie tyle zapłaciłam za projekt indywidualny "na miarę :) ", uwzględniający wszelkie moje zachcianki :wink: , bardzo szczegółowo dopracowany we wszystkich branżach, z dodatkową pomocą architekta w załatwianiu spraw urzędowych :) .