wukan 25.08.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witam wszystkich po dłuzszej nieobecności. Guit podaj mi bliższe namiary (telefony) na beton. Zalewam teraz wieńce na ścianie kolankowej i do 3 m sz. nie chcę ściągać pompy z Art-betu bo to o wiele podraża koszty (dojazd pompy i gruchy).Może Twoi betoniarze będą tańsi. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.08.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 wukan,telefon do firmy ZiN (chyba tak się pisze - Załęski i Nitecki) 4685359,o ewentualnych upustach rozmawiaj z szefem - p. Załęskim, powołaj się na mnie, może będzie pamiętałnie wiem tylko, czy przy takiej ilości dostaniesz jakiś super upust..ale próbuj pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.08.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 a ja wczoraj wyrównałem teren teraz muszę szybko posiać trawę piszcie, gdzie można najtaniej kupić, dobrą gatunkowo i od razu ewentualnie oprysk na chwasty dwuliscienne, czy jakoś tak pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 26.08.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 AIK: Hmmm - z tego co piszesz to twoj projektant wezmie ok. 3500 to tyle samo co moj - zmiany tez sa mniej wiecej tego samego kalibru - ty dorabiasz garaz ja piwnice (czyli pomieszczenie+ strop+schody) ty przerabiasz schody - ja strop, ja dodatkowo przenosze drzwi do garazu, okna, podnosze scianke kolankowa tak ze nie sadze aby byl szczegolnie drogi ... KU PRZESTRODZE !!! W projekcie ktory kupilem w archonie jest garaz na 1 sam. ja dokupilem gotowy aneks z garazem na 2 sam. przy czym jak twierdzi moja projektantka w tym aaneksie nie ma rozrysowanych mediow - przez co i tak branzysci musza wprowadzic zmiany do tego projekty uzgledniajace objecie mediami podwojnego garazu i to tez kosztuje - to dziwne ... Moze ktos z was cos wie na ten temat ... Ella - Co do projektu gotowego: Obejrzymy ocenimy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 26.08.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 idkam - to my jestesmy prawie sasiadami ja rowniez buduje w Kalinowce PPawluk - u mnie wiezba czeka na montaz a sasiad od Omegi ma juz dom otynkowany i wszystko wskazuje na to, ze naprawde wprowadzi sie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 26.08.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Witam wszystkich budujących z lubelskiego.Na forum jestem już od jakiegoś czasu, ale do Klubu zaglądałam tylko kilka razy. I teraz nadszedł czas na to, aby się przedstwić.Jestem MaPi z Lublina (jeszcze).Razem z mężem jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami działki. I tyle. Na razie jesteśmy na etapie wyboru projektu, co jak zapewne wiecie, cale nie jest sprawa łatwą. I w związku z tym mam prośbę do Elli, jakbyś mogła prześlij mi namiary na architekta, który projektował Twój dom. Projekt, który bierzemy pod uwagę również musielibyśmy trochę pozmieniać, więc jak za projekt i jego adaptację mam dać 5 tysięcy to równie dobrze mogę wykosztować się na projekt indywidualny. A przynajmniej będzie taki jak sobie wymarzę.A może ktoś jeszcze zna jakiegoś taniego architekta.Pozdrawiam wszystkich budujących.MaPi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.08.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 hej MaPigdzie masz zamiar budować? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 26.08.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Tuszów, około 15 km od Lublina, w stronę Bychawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.08.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Witam, czy warto wybrać się do Omegi po kosztorys??? Słyszałam, że są drodzy? PozdrawiaMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.08.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 hejz tego co pamiętam, Paweł pokazywał kosztorys z Omegi, który, jak dla mnie opiewał na jakieś niebotyczne sumy! ale jak masz czas, to śmiało daj do wyceny materiały (i ewentualną robociznę) do paru firm... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migrom 27.08.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 WITAM WSZYSTKICH ! Muszę przyznać, iż cieszę się bardzo ze znalezienia tego FORUM poświęconego budownictwu. Budowa mojego domu jednorodzinnego znajduje się w początkowym etapie ( zakończone fundamenty ). Wiem, że przez okres najbliżych miesięcy będę potrzebował DOBRYCH rad osób "bardziej zaawansowanych i doświadczonych w budowie". Co do OMEGI to przedstawili mi ofertę wybudowania domu - stan surowy otwarty - w cenie około 800 zł/metr powierzchni użytkowej ( ściany YTONG, dachówka cementowa BRAAS ). CZY CENA JEST WYSOKA ? Oferta wydaje mi się atrakcyjna z jednego bardzo ważnego powodu - praca zawodowa uniemożliwa mi częste przebywanie na budowie. W tym przypadku nie będę musiał być "zaopatrzeniowcem". Poza tym czasu na budowę w tym roku co raz mniej. Mam jeszcze drugie pytanie. Mianowicie muszę wywiercić studnię. Jaka studnia będzie lepsza - "bita" ? "wiercona" ? Proszę o informacje o solidnych firmach ? Jak je znaleźć ? Budowa w gm. Konopnica. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.08.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 I w związku z tym mam prośbę do Elli, jakbyś mogła prześlij mi namiary na architekta, który projektował Twój dom. MaPI, nie wiem, czy jest sens, żebym Ci podawała namiary, ponieważ ta pracownia z zasady nie robi projektów dla "osób fizycznych", tylko duże projekty dla instytucji. Nam się udało, ponieważ architekci są kolegami mojego męża. Poszukaj, na pewno znajdziesz kogoś ciekawego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.08.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Witam, czy warto wybrać się do Omegi po kosztorys??? Słyszałam, że są drodzy? Z moich doświadczeń wynika, że Omega jest droga i niechętna do negocjacji rabatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.08.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 WITAM WSZYSTKICH ! Witamy, witamy . Co do OMEGI to przedstawili mi ofertę wybudowania domu - stan surowy otwarty - w cenie około 800 zł/metr powierzchni użytkowej ( ściany YTONG, dachówka cementowa BRAAS ). CZY CENA JEST WYSOKA ? Według mojej oceny - za wysoka. Mam jeszcze drugie pytanie. Mianowicie muszę wywiercić studnię. Jaka studnia będzie lepsza - "bita" ? "wiercona" ? Proszę o informacje o solidnych firmach ? Jak je znaleźć ? Poszukaj kilka stron wcześniej - podawałam namiary na mojego studniarza (studnia wiercona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.08.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 OMEGA jest droga - ale jest tez duza - moze to oznaczac ze jest szybka i profesjonalna (ale nie musi) jej prace mozna obejrzec jak sie czlowiek usmiechnie do Yares-a (kolo niego buduje OMEGA). Pamietacie ze to nie jedyna firma w miescie swiadczaca tego tupy uslugi - ja wiem jeszcze o przynajmniej 4-5ciu MOJA RADA - dac projekt do wyceny wszystkim bo: 1. Moze akurat ten projekt ktos zrobi taniej niz inni 2. Zawsze cos ci ktos doradzi cos skomentuje - ta wiedza jest bezcenna Ja osobiscie rozmawialem z gosciem z Omegi i zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie - tez dam mu projekt do wyceny jak bede mial wprowadzone wszystkie zmiany Inna sprawa to wycena tzw. stanu surowego otwartego Czym wiecej o tym mysle tym bardziej przekonuje sie ze to troche ryzykowne - traci sie mozliwosc samodzielnego negocjowania cen materialow oraz korzystania z super promocji ktore pojaiwaja sie w dniu kupienia (YARES i jego dachowki sa dobrym tego przykladem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.08.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 hej wszystkim, witaj migrom z braku sił i niewyspania tylko się przywitam pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.09.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Witam, gdzie rozmawiać o dachówce Braas, Euronit, Prodach w Lublinie i okolicach???Kto jest elastyczny w negocjacjach i gdzie można liczyć na fachową obsługę? Dziękuję Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 03.09.2004 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Witam Ja kupowałem dachówkę Braas w hurtowni Omega przy ul. Głuskiej, rok temu. Wtedy dostałem upust od ceny producenta 14%. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 03.09.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 uff a ja znowu swoje Stalmet i Artur Chudziak, przyjedzie pod dom, wyliczy - zajmuje się kompleksowo obsługą budowy tyle, że musisz się powołać na mnie, jeśli ceny mają być jeszcze niższe niż najniższe ja mam euronit profil-s pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Według moich wycen sprzed kilku miesięcy, najtańszy Euronit był w Matelbudzie na Spółdzielczości Pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts