krzyszt17 28.02.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Chyba masz rację Dżek, myślałem zakupie tańszych (1000zł taniej), ale chyba wybiorę te z certyfikatem.Co do ścianek działowych, to u mnie jeszcze daleko, ale miałem zamiar robić z BK12cm. Czemu Ty chcesz płyty g-k? Tańsze od BK, co przemawia na ich korzyść?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 28.02.2003 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Krzyszt17 ja rowniez polecam bloczki znanych producentow. Cena zalezy rowniez od wielkosci bloczka, ja kupowalem o ,,dlugosci" 50 cm ,a wiem ze sa o dl.24, 38 cm. Tego nie da sie wyjac pozniej ze sciany i wymienicpozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 03.03.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Dzięki za rady.Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 05.03.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Krzysztof byłem u dealera Creatona w Lublinie , daje marny upust. Ale podzwoniłem po Polsce i mam oferte z upustem 27% z dostawą i rozładunkiem gratis. Jak sfinalizuję to moge dać namiary A swoją droga jest chyba bardzo żle na rynku jesli dealerzy walczą miedzy sobą. Dla nas kupujących to woda na młyn Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 06.03.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Upust 27% to b. duży upust, ciekawy jestem, czy dali tylko na ceramikę, czy i na resztę materiałów na dach. Podaj co to za firma, jeśli możesz, wyślij e-mail. Ja jak wiesz dałem już zadatek w Lublinie, ale może wytarguję wyższe upusty na inne materiały jak będę miał asa (informację) w rękawie.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.03.2003 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Krzysztof dam ci namiary jak załatwie sobie tj. jak bede miec fakturę - boje sie wojny dealerów (sprzedawca może sie wycofać) Na dachówki 27%, a pozostałe materiały 24% upustu dzis wybrałem już z czego będę budował sciany i strop: Porotherm 30 P+W i 12 cm. wełny - U=0,22 strop Winnerberga 19/62,5 Co sądzicie o moim wyborze? Zastanawiam się jeszcze z czego budować piwnicę i fundamenty-pierwotnie myślałem o cegle, ale zaczynam myslec o bloczkach betonowych Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 07.03.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Rozumiem Twoje obawy i cierpliwie czekam na adres. Co do cegły na fundament, to naprawdę nie słyszałem żeby teraz ktoś z tego robił, chyba najlepszym fundamentem murowanym jest fundament z bloczków. Może się dogadamy i razem kupimy bloczki, wytargujemy większe upusty?Ciekawy jestem co skłoniło Cię do zamiany Maxa na Porotherm?O stropie Winnerberga i ja myślę, napisz gdzie dostałeś największe upusty, może również można pomyśleć o wspólnym zakupie?Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.03.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Krzysztof czytasz między wierszami dostałem BARDZO DOBRY UPUST na ściany i strop Winnerberga jeśli pozwolisz to podeślę do ciebie handlowca( podam mu twój nr telefonu). ale ci handlowcy gryzą się między sobą jak wściekłe psy w klatce. skasowałem przez przypadek twój adres mailowy-podaj powtórnie. różnica w cenie dachu Creatona jest ok. 800zł. a to piechotą nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 07.03.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Napisz proszę ile dostałeś upustu na strop.wyślę Ci także e-mail, to podaj mi adres "stropu" i nr Twojego telefonu. Ciekaw też jestem co z murarzami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.03.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 No cześć lubliniaki! Wiedziony zaproszeniem jednego z Was () zajrzałem tu, żeby posłuchać co piszczy na innym końcu Polski południowej . Wygląda na to, że ludziska wszędzie czekają na upragnioną wiosnę. Powodzenia w budowaniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 07.03.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Witam i również pozdrawiam, szkoda tylko, że wiosna u nas przychodzi trochę później niż np na zachodzie. Ale to i tak tuż, tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 07.03.2003 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Panowie, gdzie to daja takie upusty.Jam mam juz sciany ale poszukuje dobrej i taniej dachówki i innych materiałow .Jezeli to nie tajemnica prosze o namiary na privapozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.03.2003 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Michalus posłałem mailem namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 10.03.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Michalus, jeśli chcesz podam Ci namiary na lubelskiego przedstawiciela Creatona i RuppCeramiki, gdzie dawali największe upusty, ale na Creatona najwięcej utargował Agamon (poza Lublinem) i chyba masz od niego namiary.Sądzę, że gdybyśmy częściej zaglądali do lubelskiego wątku i wymieniali się informacjami, my byśmy więcej skorzystali, a dealerzy, więcej stracili (z prowizji).Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 10.03.2003 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Agamon dzieki za namiary, w przyszłym tygodniu sprawdze swoje możliwosci negocjacyjne.Krzyszt17 jestem za twoją propozycjąpozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 14.03.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Kupujcie stal drożeje 10%, może to nie jest duza oszczednosć ale 200zł. drogą nie chodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 14.03.2003 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 A niech drożeje, coś musi drożeć jak większość rzeczy tanieje ale poważnie mam dom prawie w stanie surowym, więc na razie nie potrzebuje, dzieki za informacje. Szukam dachówki, dobrej instalacji(technologii) co i cw,wody zimnej, pieca co, zastanawiam sie nad tynkami- czy cementowo-wapienne czy gipsowe maszynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 17.03.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Nie jesteś sam Michalus. Mnie nurtują takie same pytania jak Ciebie. Wiosna coraz bliżej, a ja nie wiem co ze ściankami działowymi na poddaszu. Jaka instalacja CO i CW. Czy warto montować w domu kominek z tzw. płaszczem wodnym, co z tynkami, jakie wybrać. Gdzie kupić piec itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 17.03.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 U mnie daleko jeszcze do ścianek działowych (brak nośnych). Michalus, Dżek napiszcie jak ustaliliście wysokość na jakiej umieszczaliście przelotki w fundamentach na prąd, kanalizacje, czerpnię do kominka i jakie daliście średnice?Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 17.03.2003 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Mam budynek podpiwniczony,nie zostawiałem przelotek, jedynie zostawilem otwór dla czerpni kominka,śre. 110mm. Mam w budynku wodę. Instalacja jest poprowadzona po ławami. Podobnie zrobie kanalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts