Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Krzysztof

byłem u dealera Creatona w Lublinie , daje marny upust.:sad:

Ale podzwoniłem po Polsce i mam oferte z upustem 27% z dostawą i rozładunkiem gratis.

Jak sfinalizuję to moge dać namiary

A swoją droga jest chyba bardzo żle na rynku jesli dealerzy walczą miedzy sobą.

Dla nas kupujących to woda na młyn :smile:

Pozdrawiam

agamon

Upust 27% to b. duży upust, ciekawy jestem, czy dali tylko na ceramikę, czy i na resztę materiałów na dach. Podaj co to za firma, jeśli możesz, wyślij e-mail. Ja jak wiesz dałem już zadatek w Lublinie, ale może wytarguję wyższe upusty na inne materiały jak będę miał asa (informację) w rękawie.

Pozdrawiam Krzysztof

Krzysztof

dam ci namiary jak załatwie sobie tj. jak bede miec fakturę - boje sie wojny dealerów (sprzedawca może sie wycofać)

Na dachówki 27%, a pozostałe materiały 24% upustu :smile:

dzis wybrałem już z czego będę budował sciany i strop:

Porotherm 30 P+W i 12 cm. wełny - U=0,22

strop Winnerberga 19/62,5

Co sądzicie o moim wyborze?

Zastanawiam się jeszcze z czego budować piwnicę i fundamenty-pierwotnie myślałem o cegle, ale zaczynam myslec o bloczkach betonowych

Pozdrawiam

agamon

Rozumiem Twoje obawy i cierpliwie czekam na adres. Co do cegły na fundament, to naprawdę nie słyszałem żeby teraz ktoś z tego robił, chyba najlepszym fundamentem murowanym jest fundament z bloczków. Może się dogadamy i razem kupimy bloczki, wytargujemy większe upusty?

Ciekawy jestem co skłoniło Cię do zamiany Maxa na Porotherm?

O stropie Winnerberga i ja myślę, napisz gdzie dostałeś największe upusty, może również można pomyśleć o wspólnym zakupie?

Pozdrawiam Krzysztof

Krzysztof

czytasz między wierszami :smile:

dostałem BARDZO DOBRY UPUST na ściany i strop Winnerberga :smile:

jeśli pozwolisz to podeślę do ciebie handlowca( podam mu twój nr telefonu).

ale ci handlowcy gryzą się między sobą jak wściekłe psy w klatce.

skasowałem przez przypadek twój adres mailowy-podaj powtórnie.

różnica w cenie dachu Creatona jest ok. 800zł. a to piechotą nie chodzi

Michalus, jeśli chcesz podam Ci namiary na lubelskiego przedstawiciela Creatona i RuppCeramiki, gdzie dawali największe upusty, ale na Creatona najwięcej utargował Agamon (poza Lublinem) i chyba masz od niego namiary.

Sądzę, że gdybyśmy częściej zaglądali do lubelskiego wątku i wymieniali się informacjami, my byśmy więcej skorzystali, a dealerzy, więcej stracili (z prowizji).

Pozdrawiam Krzysztof.

A niech drożeje, coś musi drożeć jak większość rzeczy tanieje :smile: ale poważnie mam dom prawie w stanie surowym, więc na razie nie potrzebuje, dzieki za informacje. Szukam dachówki, dobrej instalacji(technologii) co i cw,wody zimnej, pieca co, zastanawiam sie nad tynkami- czy cementowo-wapienne czy gipsowe maszynowe

Nie jesteś sam Michalus. Mnie nurtują takie same pytania jak Ciebie. Wiosna coraz bliżej, a ja nie wiem co ze ściankami działowymi na poddaszu. Jaka instalacja CO i CW. Czy warto montować w domu kominek z tzw. płaszczem wodnym, co z tynkami, jakie wybrać. Gdzie kupić piec itp.