Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Buduję APS 180 DOM PARTEROWY Z UŻYTKOWYM PODDASZEM(schody w projekcie)

Niestety na górze nie mam w projekcie instalacji elektrycznej ,wodociągowej,kanalizacyjnej

Czy można to wykonac na etapie budowy za zgodą kierbuda czy należy się skontaktować z projektantem\

Z gory dziękuję za odpowiedz

Niestety, tylko osoba majaca odpowiednie uprawnienia, czyli kontakt z projektantem.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy ktoś słyszał o firmie dachowej BARTAL z Lublina (ul Diamentowa przy Agromie)

Znajomy kupił tam dach i chwalił obsługę i cenę.

Witam ja kupowałam u nich dachówkę z ruppceramiki sprawna fachowa obsługa rzetelnie obliczyli więc jestem zadowolona warto sprawdzić ceny wcześniej był tam Matelbud ale obsługa ta sama pozdrawiam Bonii

Goscia moge spokojnie polecic : 601 804 047 (Marek Gogacz )

Przeprowadzal wszystkie prace wstepne oraz inwentaryzacje, oki bo moze czasami doradzic w pewnych tematach

Pozdr

Witam,

Finalizuję zakup działki – potrzebny mi będzie geodeta – może możecie kogoś polecić ?

Okolice Lublina (Kalinówka) – jaki stawki obowiązują ?

Z góry dziękuje za info.

Pozdrawiam,

Zbyszek

Mam 2 pytania ktore mnie bardzoooo intersuja :)

- szukam okien drewnianych znalazlem firme NATURA - calkiem oki ale szukam czegos rozsadnego w podobnej klasie do porownania :) - bede wdzieczny za jakies sugestie

- szukam tez jakiegos salonu lazienek gdzie moge kupic material ( raczej polskich firm opoczno-cersanit-tubadzin etc) i projekt - bede wdzieczny rowniez za male info jak w waszym przypadku bylo rozliczanie za projekt ?

Pozdr

MB

Hej!

Wydaje mi się,że dobrze skorzystać z usług jednego projektanta dla całego domu.Jeśli każde pomieszczenie będzie projektował kto inny może brakować spójności i konsekwencji.A jeśli robi to jedna osoba będzie pewnie zachowana płynnośc i ten sam styl w pomieszczeniach.Pozdr!

- szukam okien drewnianych znalazlem firme NATURA - calkiem oki ale szukam czegos rozsadnego w podobnej klasie do porownania :) - bede wdzieczny za jakies sugestie

- szukam tez jakiegos salonu lazienek gdzie moge kupic material ( raczej polskich firm opoczno-cersanit-tubadzin etc) i projekt - bede wdzieczny rowniez za male info jak w waszym przypadku bylo rozliczanie za projekt ?

Pozdr

MB

Jeszcze słowko apropo projektów.Przy zakupie płytek do łazienki projekt jest gratis.Ale coś -za coś -płytki w tym sklepie są baaaardzo drogie- i projektant tak projektuje wnętrze aby sprzedać ich jak najwięcej.

Sklep gdzie sprzedają płytki z projektem jest na ul.Turystycznej i nazywa się chyba BLU,kiedyś taka akcja była też w glazurze królewskiej w Gali.

Hej!

Edytowane przez lady in red

Pozdr

MB

Projekt gratis zrobią przy podpisaniu umowy na zakup płytek w ich salonie za określona minimalna kwotę. I tak np w Glazurze Królewskiej na Metalurgicznej projekt gratis przy zakupach za minimum 2 tyś, w Cortinie na Kalinowszczyźnie coś podobnego i tak samo salonie na Turystycznej. W takiej umowie są tez inne uwarunkowania, np projekt gratis można zrobić tylko dla jednego rodzaju płytek a potem już tylko zmiany kosmetyczne.

Witam Was serdecznie

Poszukuję sprawdzonych instalatorów wod kan od etapu zero

Aha i mam pytanie

Mam w projekcie parterówki nieużytkowe gołe poddasze (szkoda go nie wykorzystać)czy należy zrobić projekt na instalację wod kan ,elektrykę czy instalację można położyć na etapie budowy za przyzwoleniem kierownika?

Pozdrawiam

Klary1, a sprawdziłeś jakie dostałeś materiały, coś mi się zdaje że nie do końca wiesz co tak naprawdę kupiłeś na ten swój dach, chyba że liczy się tylko cena. Ja buduję dla siebie więc chcę mieć dobry towar, a nie że mi sprzedawca powie że to dobre. 100% cena - takie kryteria to są w przetargach albo u dewelopera. Dla mnie liczy się żeby ktoś dał mi wybór, przedstawił zalety i wady i żebym mógł sam wyciągnąć wnioski. Nie chcę oczerniać żadnej z firm, ale ja lubię gdy mam do wyboru kilka opcji. Jak zacząłem kupować dach to z tydzień się "uczyłem" o producentach dachówki, folii, taśmach kominowych itp, żeby mi ktoś badziewia nie wcisnął. A jednego na pewno się nauczyłem, że nikt nie sprzeda dobrego towaru w cenie badziewia.

P.S.

Szukam sprawdzonej ekipy do gipsów.

Edytowane przez Korbi