dardurdka 25.06.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Hej dardurka:) Pisałaś kiedyś że dokumentację do budowy robili Ci fachowcy z Bełżyc. Proszę podeślij na priv namiary na nich!!!! Robili mi architekci z biura projektowego na przeciwko kościoła (tak bliżej rynku), to biuro jest tam od pokoleń, więc na pewno trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katpro 26.06.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam! Jak ktoś ma ziemię do oddania to chętnie wezmę- Nasutów, ile tylko macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 27.06.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Nie mogłem się powstrzymać żeby Wam tego nie pokazać, na zdjęciach widać to znacznie mniej niż na żywca i nie wiem co sobie "twórca" myślał jak to dzieło powstawało. Ekipa się zmieniła, myślałem że widziałem już wszystkie metody jakimi się można opie***lać ale to co oni wyrabiają to już przekracza warunki brzegowe. Ot i zdjęcie nr jeden, słup od strony wejścia : http://images41.fotosik.pl/304/6e66c4268da32205med.jpg Krzywa wieża w Pizie gdyby miała taki odchył to już by się dawno zwaliła na ziemię, majster który to murował ma obydwie lewe ręce i wolniej niż on to robił murować się nie da ale gdyby był nieco szybszy to za jakiś metr ten słup by go przygniótł i zabił mam nadzieję. A tak to mu uratuję życie debilowi. I drugie ujęcie obiektu: http://images43.fotosik.pl/308/a7e69fdcbc432af5med.jpg najlepsze jest to, że to dzieło powstało zapewne na siedząco, na co wskazują pustaki które stoją obok i to w sumie nieco tłumaczy wyczyn murarza, murował sobie na siedząco ile mu rąk starczyło. Dawajcie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 27.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ekipa się zmieniła, myślałem że widziałem już wszystkie metody jakimi się można opie***lać ale to co oni wyrabiają to już przekracza warunki brzegowe. najlepsze jest to, że to dzieło powstało zapewne na siedząco, na co wskazują pustaki które stoją obok i to w sumie nieco tłumaczy wyczyn murarza, murował sobie na siedząco ile mu rąk starczyło. Dawajcie komentarze "zareklamuj" ekipę, żeby inni się nie nacięli, ew. mogli wycofać zawczasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 27.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Czepiasz się i tyle. Ostatnio usłyszałem taki text od gościa ktory przy wymianie dachu poprawiał mi komin i też mu "troche" krzywo wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek5 27.06.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Proponuję przystawić dłuższą poziomicę dla badanego obiektu - lepszy efekt. Ku przestrodze mogą wystąpić w antyreklamie dla innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 27.06.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Pomyślałem sobie że to forum jest także po to żeby takie rzeczy też pokazywać, a nie tylko jak to każdemu się udało super tanio wybudować super precyzyjnie chałupę. Każdy z forumowiczów miał z pewnością podobne problemy, to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek na mojej budowie ale pisane o takich rzeczach może nam wszystkim tylko pomóc. Świat idealny podobnie jak wykonawca idealny to rzeczy raczej rzadkie. Zobaczę jak się zachowa wykonawca ( tzn szef ekipy kasztanów którzy się tak popisali ) , jak będzie próbował mnie dalej oszukiwać to out i podam namiary na forum. Cierpliwości - i życzę wszystkim żeby magik od słupka się u Was na budowie nie pojawił. Żałuję że mu zdjęć nie zrobiłem bo by tutaj wystąpił. Ja to traktuję wyłącznie jako naukę na przyszłość. Pozdr wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 28.06.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam, Chętnie przyjmę ziemię w Niedrzwicy.Mam do odsprzedania stemple 2,7m -3m ok. 100szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 28.06.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 najlepsze jest to, że to dzieło powstało zapewne na siedząco, na co wskazują pustaki które stoją obok i to w sumie nieco tłumaczy wyczyn murarza, murował sobie na siedząco ile mu rąk starczyło. Dawajcie komentarze rewelacja Ja się mogę pochwalić tynkarzami. Na stwierdzenie,że były tu puszki elektr. na ścianie, pewien wesoły tynkarz odpowiedział: "To właściciel przecież ma zdjęcia to sobie odkuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.06.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 A ja mam pytanie odnośnie styropianu... wiem że nie dawno było o nim trochę pisane, ale może ktoś mi powie czy 120/m3 za organikę standard (fasada) to dobra cena??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dm1719501316 30.06.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witajcie, poszukuję/odkupię 4mb bednarki elektrycznej. Może komuś zostało po instalacji? W hurtowniach min. zakup to 50 kg, a mi tyle nie trzeba Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cron 30.06.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ulanko, dawno się nie odzywałaś U Ciebie już widzę wykończeniówka skoro za schodami się rozglądasz Jeśli chodzi o schody to zależy jakie chcesz?!? Mogę Ci dać namiar na wykonawcę, np. tych schodów - 3300zł z materiałem, ale "po godzinach", więc jeśli Ci zależy na czasie to odpada... U mnie ma robić drzwi wejściowe http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/310000002403f764/1/43/368mSMd04D9Q-taJy8GuxvmYIvhxDUdv.jpg http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/3100000024040155/1/149/l2wvFOg97T87Eq3zsExL79He_iCgn7YC.jpg Też poproszę namiar na priv, planuję schody z dębu i może jakieś drewno na podłogę w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 30.06.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 kilka metrów a nawet metr kupisz w sklepie na Kunickiego za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 01.07.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Jakby coś to mnie została bednarka - jak chcesz to dawaj na privaMam też trochę stempli 3m-3,3m, jak ktoś potrzeboski to dawać znaki. Oddam za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 01.07.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Ulanko, dawno się nie odzywałaś U Ciebie już widzę wykończeniówka skoro za schodami się rozglądasz Jeśli chodzi o schody to zależy jakie chcesz?!? Mogę Ci dać namiar na wykonawcę, np. tych schodów - 3300zł z materiałem, ale "po godzinach", więc jeśli Ci zależy na czasie to odpada... U mnie ma robić drzwi wejściowe http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/310000002403f764/1/43/368mSMd04D9Q-taJy8GuxvmYIvhxDUdv.jpg http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/3100000024040155/1/149/l2wvFOg97T87Eq3zsExL79He_iCgn7YC.jpg witam czy mogę prosić o namiary na wykonawcę schodów? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaikarol 01.07.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 WitamMoże ktoś może odsprzedać tanio toaletę na budowę. proszę o oferty [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klary1 02.07.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Kolego Korbi, Troche odjezdzamy od tematu glownego, tzn wyboru hurtowni. Rozumiem, ze kolega wie gdzie sa wszystkie fabryki oraz z jakiej fabryki jest dokladnie kupiona moja dachowka ?! - Chcialbym niesmialo zwrocic uwage ze jestem inwestorem i do mnie nalezy sprawdzanie to czy robota jest dobrze wykonana, a nie zglebianie molekul dachowki i rozbicia na atomy kazdej decyzjii. Szczerze powiem ze nie slyszalem zlego slowa zarowno od moich wykonawcow na dachowke - na kilkadziesiat palet - jedna dachowka jest ze "spiekiem" , krzywizn nie ma . W kwestii podatnosci na decyzje to jesli otrzymuje X ofert na TEN SAM (jakosciowo i logistycznie) produkt to chyba normalne ze wybiore najtansza. A to ze dzialania marketingowe sa nastwawione na zysk to chyba nic "nienormalnego" ? .. ale to juz nie to forum Pozdrawiam Więc szanowny kolego mam kilka pytań, czy wiesz ile fabryk posiada Creaton i w jakich państwach? Czy wiesz jak wielkość dachówki wpływa na jej końcowy kształt, czy poczytałeś jak wygląda proces produkcji dachówek, itp? Czy wiesz jakie dachówki zazwyczaj bywają w promocjach, w Creatonie - Balance - wielka, duża, krzywa, produkowana na Węgrzech dachówka. Więc nie mów mi, że jak już jest Creaton to to już jest Bóg wie jaka dachówka - chyba że dla ciebie liczy się tylko logo na opakowaniu. Jeżeli tak to chciałbym ci przypomnieć fakt firmy Mercedes która wypuściła model A klase i co... nie przeszedł tzw. testu łosia (slalom) "nie wszystko złoto co się świeci". Dlatego czasem warto poczytać i nie zdobywać tajemnej wiedzy od wykonawców, bo ci są tylko ludźmi i podatni na działania marketingowe producentów i firm handlowych (podbnie jak lekarze i inne grupy zawodowe). W razie pytań zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postozuch2 04.07.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam, też poproszę o namiary do stolarza od tych schodów. Pozdrawiam Ulanko, dawno się nie odzywałaś U Ciebie już widzę wykończeniówka skoro za schodami się rozglądasz Jeśli chodzi o schody to zależy jakie chcesz?!? Mogę Ci dać namiar na wykonawcę, np. tych schodów - 3300zł z materiałem, ale "po godzinach", więc jeśli Ci zależy na czasie to odpada... U mnie ma robić drzwi wejściowe http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/310000002403f764/1/43/368mSMd04D9Q-taJy8GuxvmYIvhxDUdv.jpg http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/3100000024040155/1/149/l2wvFOg97T87Eq3zsExL79He_iCgn7YC.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 04.07.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Ja właśnie jestem na etapie "nauki" i chętnie dowiedziałbym się jaką taśmę kalenicową i membranę wybrałeś na swój dach? Korbi, a ja w dalszym ciągu nie mogę doczekać się odpowiedzi na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy76 04.07.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witajcie,Jestem tu nowy ale mam nadzieję, ze mnie nie wyrzucicie.Jestem na etapie robienia ogrodzenia drewnianego, potrzebuję pomocy czy wiecie gdzie kupić sezonowane sztachety, żeby zaraz mi sie nie powyginały. Będę wdzięczny za wszelką pomoc, moze ktoś z Was ma jakieś sprawdzone żródło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts