apieczyk 28.08.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam po długiej przerwie. Będę wdzięczny za kontakt do sprawdzonego fachowca do wykończenia balkonu (obróbka blacharska + ułożenie płytek). Pozdrowienia Też podłączam się pod pytanie, jak znam glazurnika to obróbki nie robi...i sprawa stoi w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 29.08.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Mam pytanie powiedzcie mi gdzie kupowaliście kominy systemowe do Waszych domów Czy jest sens kupować turbo do kondensata W projekcie ma jeden komin z wentylacją(gaz) + 4 dodatkowe wentylacje.Ale jak to z gazem może podrożeć i planuję dołożyć jeden dodatkowy komin na paliwa stałe.Poradzcie mi jak to zrobiliście lub jak to zrobić Kup sobie same pustaki kominowe z komina systemowego bo do kondensatu idzie plastikowa rura, którą włożysz w środek. A jak gaz podrożeje to wsadzisz sobie inny wkład w środek i po sprawie. Albo od razu komin systemowy. Do palenia paliwem stałym będzie większa średnica,a do kondensatu jest mała. Wkładasz rurę od kondensacyjnego do systemowego i działa,a jak będziesz chciał paliwem stałym to wyjmiesz rurę od kondensacyjnego i podłączysz tylko inny kocioł. Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Monti2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 29.08.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam Mam pytanie powiedzcie mi gdzie kupowaliście kominy systemowe do Waszych domów Czy jest sens kupować turbo do kondensata W projekcie ma jeden komin z wentylacją(gaz) + 4 dodatkowe wentylacje.Ale jak to z gazem może podrożeć i planuję dołożyć jeden dodatkowy komin na paliwa stałe.Poradzcie mi jak to zrobiliście lub jak to zrobić My zamierzamy grzać gazem ale braliśmy jak Ty możliwość zakręcenia kurka więc zrobiliśmy system IBF 18 cm i tam na razie umieścimy rurę od kondensatu. W razie czego wyjmiemy tą rurę i podłączymy piec na paliwo inne. System IBF jest tańszy od innych kupowaliśmy na ul. Zemborzyckiej 57 w Orionie najlepiej u pana Marka (bardzo miła obsługa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 29.08.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Mam nadzieję zacząć budowę domu w tym roku (połowa września) i potrzebuję sprawdzonej, solidnej ekipy do SSO z dachem lub bez, która dodatkowo nie zedrze ze mnie skóry. Może ktoś mógłby polecić dobrych fachowców? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 30.08.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Nadszedł czas na sprawdzonego solidnego elektryka do wykonania przyłącza. Jeśli posiadacie namiary, będę wdzięczny za podesłanie. Drugi temat: Czy cena 150zł/punkt hydrauliczny (zimna+ciepła+odpływ) bez materiału i 35zł/mkw. podłogówki to dużo/mało/ok.? Cena chyba do przyjęcia.Jak kilka miesięcy temu płaciłam jeśli dobrze pamiętam 120 zł za punkt (bez materiału) i 30 czy 35 z podłogówkę. Tylko u mnie jest dużo metrów i dużo punktów-stąd ta różnica..... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafcion 30.08.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, Ja kupiłem kominy systemowe w Inwestorze na Zemborzyckiej. Dostałem najlepsza cenę na Rondo i Avanta. Zainteresuj się Syke na Krochmalnej. Maja tam kominy systemowe Marywil, do tego bloczki keramzytowe i oddzielnie wełna. Montuja z tego coś a'la komin systemowy. Jakość porównywalna ale cenowo wychodzi 50% tego co Schiedel czy cos innego. Ja zamontowałem 2 takie kominy fi200 (kominek i kociol na węgiel). Oddzielnie montowałem w starym kominie (przebudowa domu) wkład z kwasowki turbo (kupiony na allegro - było najtaniej a produkt firmy MK Żary - jakość doskonała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cron 30.08.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Nadszedł czas na sprawdzonego solidnego elektryka do wykonania przyłącza. Jeśli posiadacie namiary, będę wdzięczny za podesłanie. Drugi temat: Czy cena 150zł/punkt hydrauliczny (zimna+ciepła+odpływ) bez materiału i 35zł/mkw. podłogówki to dużo/mało/ok.? Ja płaciłem 110 punkt,a za podłogówkę jak za punkt czyli jadalnia 1 punkt kuchnia 1 punkt łazienka itd Miałem oferty od 90 do 120 zł za punkt wiec dla mnie 150 zł to zdecydowanie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komaj 30.08.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 witam jestem zainteresowany tym gruzem pytanko który czerniejów bo jest 3?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.08.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ja płaciłem 110 punkt,a za podłogówkę jak za punkt czyli jadalnia 1 punkt kuchnia 1 punkt łazienka itd Miałem oferty od 90 do 120 zł za punkt wiec dla mnie 150 zł to zdecydowanie za dużo. A mógłbym Cię poprosić o PW z namiarami na Twojego fachmana, bo widzę, że ja rozmawiałem z drwalami, a nie z hydraulikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 31.08.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Możecie mi polecić brygadę od ocieplenia poddasza?Chodzi mi o wełnę+płytę kartonowo-gipsową.Ile płaciliście za m2 tej roboty?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 31.08.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Za ocieplenie i płytę na gotowo pod malowanie (wełna 20 cm) płaciłem 80 zł na wiosnę tego roku. Jeśli cena ci mniej więcej odpowiada dam namiary na wykonawcę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 31.08.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Może Ktoś z Szanownych Forumowiczów ma dobry namiar na przyzwoitej jakości drewno i brykiet do kominka ??Byłbym, wdzięczny za namiaryPozdrawiam i zgóry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 02.09.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Poszukuję ekipy do ocieplenia domu. Jakie ceny teraz są?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 02.09.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Poszukuję ekipy do ocieplenia domu. Jakie ceny teraz są? pozdr W 2009 r. w listopadzie płaciłem za ocieplenie z położeniem kleju, system Weber, 56 zł za styropian 150mm. Wydaje mi się, że w tym roku ceny nie powinny zbytnio odbiegać od tych z roku ubiegłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafcion 02.09.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 witam jestem zainteresowany tym gruzem pytanko który czerniejów bo jest 3?? Poszło na PM, ale generalnie 10KM od Lublina ulica Abramowicką w stronę Biłgoraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpia 02.09.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 witam, koszt SSO to 30 tys, bez tarasu i schodków, oraz klatki schodowej, cena z dachem, ekipa sprawdzona widziałem kilka ich budów i wszedzie inwestorzy byli bardzo zadowoleni, pozdrawiam Witam, czy mogę prosić namiar na ekipę? mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 02.09.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 W 2009 r. w listopadzie płaciłem za ocieplenie z położeniem kleju, system Weber, 56 zł za styropian 150mm. Wydaje mi się, że w tym roku ceny nie powinny zbytnio odbiegać od tych z roku ubiegłego. 56zł to sama robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 03.09.2010 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Monti robocizna z materiałem. Przy takiej cenie robocizny to nei wiem czy w GB by pracę znaleźli Na ścianie położone zostały styro i siatka w kleju, tynk robili mi tej wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 03.09.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam,Poszukuję sprawdzonej ekipy od kostki. Jakie są teraz ceny za ułożenie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliencik 03.09.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Czy zna ktoś bardzo dobrą i sprawdzoną ekipę, która mogłaby poprawić mi kominy - tak żeby przestały mi przeciekać bo moich pseudofachowców już nie chcę widzieć na mojej budowie. Najlepiej ekipa z okolic Puław, gdyby ktoś znał i chciał ucziciwie polecić to proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts