Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Yares,

dzięki za informacje!!!

Panienki z gminy twierdzą, że mam zapłacić 50% kwoty 1800.

Pokazywały mi podobne umowy z naszej okolicy, wszędzie tam jest mowa o 900 PLN.

Może masz jakiś kwit na całkowite zwolnienie? Kopia umowy z gminą?

Podzwonię do Investkorpu (jak zdołam icj jeszcze odnaleźć)

niestety nie mam ani kwitka na zwolnienie ani kopii umowy, bo zadnej umowy z gmina nie mialem, poprosty panie sobie przypomnialy o o tym, ze Investcorp dokonal wszelkich oplat - tym bardziej, ze zrobili to na wlasny koszt i przekazali gminie

a z kontaktem z Investcorpem mozesz miec, niestety, problem, bo z tego co wiem, w Lublinie juz ich nie ma :-(

Witam nieobecnych ,

bo wszyscy pewnie się obrzerają pizzą , a na noc to bardzo niezdrowe :roll: ( ale zazdroszczę wam :cry: )

Guit, mój sąsiad jakiś miesiąc temu układał u siebie kostkę , ok. 100 m2 , i z tego co wiem to kosztowała go ta przyjemność 15000 zł :o

Sama robocizna to coś między 2000 a 3000 ( nie pamiętam dokładnej sumy ) a reszta to niestety materiały ( 13000 zł )

Pizza była Ok, niestety choroba zwaliła mnie z nóg (a razem ze mną pozostałe 50% rodziny), więc musiałem wraz z żoneczką opuścić towarzystwo wcześniej. (Chwilę po spotkaniu, teściowa mojej wspaniałej żony postawiła mi bańki). Choroba nie wybiera. Ale następnym razem będę zdecydowanie do końca spotkania.

Dla zainteresowanych powiem tylko, że było nas w sumie 12 osób. Proponuję kontynuować proceder spotkań w takiej lub innej formie znacznie częściej niż dwa razy w roku. Czy jest ktoś przeciw ???

Tomkek i Marta - prześlijcie mi jakieś numery telefonu na priv. Podczas naszej ewakuacji rozdałem swój namiar, ale waszych nie wziąłem.

Miłego Weekendu.

Cześć wszystkim,

fizyk przesłałam Ci numer telefonu. My zmyliśmy się około 20, bo maleństwo zaczynało marudzić. Nie wiem do której siedziała reszta.

Jestem jak najbardziej za tym, aby spotkania takie organizować częściej, było bardzo miło. Nie spodziewałam się, że będzie mi się tak dobrze rozmawiało z ludźmi, których właściwie nie znałam.

Tak więc czekamy z mężem na następne propozycje spotkania.

Również życzę miłego weekendu i niektórym szybkiego powrotu do zdrowia, ewentualnie miłego zwolnienia, ale bez żadnych dolegliwości.

Pozdrawiam

Marta

Guit, następne spotkanie, to chyba parapetówka u Ciebie :wink: ...

A a propos kostki brukowej - przeczytajcie sobie wątek:

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=397251&highlight=#397251 .

Zainteresowało mnie bardzo to rozwiązanie - materiał jest niedrogi i fantastyczny, tylko niestety bardzo daleko.

Ale gdyby więcej osób z naszych okolic miało ochotę na ten granit, to można by zamówić hurtowo i transport byłby tańszy.

Pomyślcie o tym i dajcie sygnał.

1. Nie jestem nowy tylko mam nowa nazwe :):):)

ALL:

Spotkanie ekstra - czekam na powtórke

Zanioslem projekt do wyceny i czekam i czekam

macie moze namiary na jakies godne do polecenia ekpiy murarzy ?? jakby co to podeslijcie mi na priva - chce miec cos do porownania ...

Ella - czekam na namiary na inspektora nadzoru ...

Witam wszystkich w nowycm tygodniu pracy.

Pawson i inni - jakbyśmy wspólnie wzięli jakiegoś dobrego kierownika budowy to byłby trochę u Ciebie, trochę u mnie i jeszcze u paru osób. ŁAtwiej byłoby negocjować (bo kilka prac na raz) i każdy z nas mógłby mieć dobrego fachowca. Guit - ty chyba miałeś dobrego kierownika? Ella - jak było u Ciebie?

Chyba się zdecydowałem na jednowarstwową ścianę 38-40 z BK. W środku suchy tynk a na zewnątrz jakiś mineralny. Czy rzeczywiście Ytong jest dużo lepszy niż BK z LUbartowa lu z NIemiec. Tomku - ty budujesz z Ytonga - czemu nie wybrałeś czegoś z bliższa i tańszego?

Co Wy na to?

Grzesiek,

mój kierownik budowy, to teściowa siostry ;)

moja ściana to BK 30 +10 cm styropianu, czytałem opinie i niezbyt pochlebne rzeczy o Ytongu, że przereklamowany, że silny marketing, że są problemy, ale to chyba wszędzie znajdą się jakieś osoby nastawione "anty". Jak na razie, póki co, w moim domu jest ciągle temperatura 18-19 stopni, w nocy spada do 17.5, a grzeję tylko kominkiem od 17 do 22

zobaczymy jak będzie w zimie... :)

pozdr,

1. Nie jestem nowy tylko mam nowa nazwe :):):)

Bardzo dobra (bezpieczna :wink: ) decyzja :D .

Ella - czekam na namiary na inspektora nadzoru ...

Nie mogę niestety znaleźć.

Napiszcie (to również do Fizyka i Innych Zainteresowanych) na priv do Agamona - ten inspektor, którego można polecić, robił mu odbiór budynku i poprawki po poprzednikach -partaczach.

Dzisiaj otrzymałam od mojej ekipy wycenę dalszych etapów po stanie surowym.

Uprzejmie proszę o pilne wyrażenie refleksji i porównań przez osoby, które mają te etapy za sobą :) .

15zł / m2 ściany wewnętrznej murowanej z silikatów

12zł / m2 wylewki (pierwsza warstwa na gruncie lana z gruszki)

12zł / m2 tynku cem. -wap. zewnętrznego na ścianie 3W.

Czy to dobre ceny?

Dzisiaj otrzymałam od mojej ekipy wycenę dalszych etapów po stanie surowym.

Uprzejmie proszę o pilne wyrażenie refleksji i porównań przez osoby, które mają te etapy za sobą :) .

15zł / m2 ściany wewnętrznej murowanej z silikatów

12zł / m2 wylewki (pierwsza warstwa na gruncie lana z gruszki)

12zł / m2 tynku cem. -wap. zewnętrznego na ścianie 3W.

Czy to dobre ceny?

Piizzz, niech się ktoś odezwie, bo dzisiaj po południu muszę dać odpowiedź!!!

Podzwoniłam trochę do ekip z Anonsów i na razie wydaje mi się , że moja ekipa mnie poważnie naciąga :evil: ...