fizyk 11.10.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Kurcze - na stronie Ytonga nic o tym nie pisze Ella - jak tam dziennik?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 11.10.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Przesyłam Wam mały, drobny żarcik poniżej. Życzę miłej lektury: Jest trochę długi - ale naprawdę warto przeczytać. POLECAM! Nic już nie pomoże... Po wielu latach Bóg spojrzał znów na ziemię i stwierdził, że się bardzo źle dzieje. Ludzie byli zepsuci i skłonni do przemocy, więc postanowił znów zesłać potop i zniszczyć ludzkość. Ale przedtem zawołał Noego i powiedział: - Zbuduj arkę z drzewa cedrowego, tak jak wtedy: 300 łokci długa, 50 łokci szeroka, 30 łokci wysoka. Zabierz żonę i dzieci, i z każdego gatunku zwierząt po parze. A za 6 tygodni ześlę wielki deszcz. Noe nie był zachwycony - znów 40 dni deszczu, 150 dni bez wygód na arce, bez telewizora i z tymi wszystkimi zwierzętami - ale był posłuszny i obiecał spełnić wymagania Boga. Po 6 tygodniach zaczęło padać dzień i noc. Noe siedział i płakał, bo nie miał arki. Bóg wychylił się z nieba i zapytał: - Dlaczego nie spełniłeś mojego rozkazu? Noe odpowiedział: - Panie, coś mi uczynił? Jako pierwsze musiałem złożyć podanie o budowę. W urzędzie myśleli, że chcę budować stajnie dla baranów. Potem nie podobała im się architektura - za wymyślna dla baranów, a w budowę statku na lądzie nie chcieli wierzyć. Także wymiary nie znalazły poparcia, bo dziś nikt nie wie, jaką miarą jest łokieć. Po przedłożeniu nowych planów dostałem znów odmowę, bo budowa stoczni w terenie zamieszkanym jest niedozwolona. Po kupnie odpowiedniej działki zaczęły się nowe kłopoty. W tej chwili np. chodzi o to, że w planach nie są uwzględnione systemy do gaszenia w czasie pożaru. Na moją uwagę, że będę przecież otoczony wodą, przysłali mi psychiatrę powiatowego. Kiedy psychiatra upewnił się, że jednak buduję statek, zadzwonili do mnie z województwa, żeby mi uświadomić, że na transport statku do morza będzie potrzebne nowe zezwolenie, a będzie o nie trudno, bo minister podał się do dymisji. Kiedy powiedziałem, że statku nie muszę transportować, bo będzie i tak otoczony wodą, kazali mi z ministerstwa marynarki wojennej, według przepisów unii, złożyć podanie do Brukseli w ośmiu odbitkach i trzech urzędowych językach o zezwolenie na zalanie terenów zamieszkałych. Z drzewa cedrowego musiałem zrezygnować - nie wolno go już ze względów ekologicznych sprowadzać. Próbowałem kupić tutejsze drzewo, ale nie dostałem tej ilości ze względu na przepis o ochronie środowiska, najpierw musiałbym zadbać o sadzenie drzew zastępczych. Na moją wzmiankę o tym, że i tak będzie potop i nie opłaca się tu sadzić żadnych drzew, przysłali mi nowego psychiatrę - tym razem z województwa. Krótko mówiąc - dałem kilka łapówek, kupiłem drzewo, znalazłem nawet cieśli do budowy, ale oni najpierw utworzyli związki zawodowe. Kiedy się okazało, że nie mogę ich płacić wg taryfy, to rozpoczęli strajk, tak, że budowa arki znów się odwlekała. W międzyczasie zacząłem sprowadzać zwierzęta. Tylko, że wmieszał się związek ochrony zwierząt i zabronił mi transportu jeleni w okresie rykowiska.Poza tym, musiałem podać cel transportu tych zwierząt, jestem na stronie 22 pierwszego formularza z 47, moi adwokaci sprawdzają, czy przepisy dotyczące królików obejmują również zające. A działacze z Greenpeace wskazali na konie i konieczność specjalnego urządzenia do pozbycia się gnoju i innych odpadów pochodzących z hodowli zwierząt. Panie Boże, teraz jeszcze podał mnie mój sąsiad do sądu, twierdząc, że buduję prywatne zoo bez zezwolenia. Moje nerwy są zszarpane, nie mogę spać, arka nie gotowa a ty zesłałeś deszcz. W tej chwili przestało padać, wyszło słońce i tęcza. Noe spojrzał w niebo i powiedział: - Czyżbyś się Boże rozmyślił i nie chcesz już zniszczyć ludzkości? Bóg odpowiedział: - Nie trzeba. To załatwi biurokracja. My budujący na etapie załatwiania pozwoleń na budowę znamy to doskonale pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 12.10.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Ella - u mnie w Prawiednikach gosc zrobil oczyszczalnie za 1/2 ceny. Musze sie z nim spotkac i porozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.10.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Czesc ALL moje wyceny dalej sie robia - cos ich robienie sie przeciaga ... Bede informował na bieżąco PS. Moze zrobimy jakas małą wycieczkę budowlaną w sobote ?? czyt. ktos z nas - niemajacych jeszcze budowy wezmie auto i pojedziemy do kogos kto ma budowe i nas zaprosi na 20 min... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Czesc ALL moje wyceny dalej sie robia - cos ich robienie sie przeciaga ... Bede informował na bieżąco PS. Moze zrobimy jakas małą wycieczkę budowlaną w sobote ?? czyt. ktos z nas - niemajacych jeszcze budowy wezmie auto i pojedziemy do kogos kto ma budowe i nas zaprosi na 20 min... :) wyceniaj, wyceniaj My chyba damy zarobić najbliższemu sąsiadowi - ma skład budowlany, a chyba z racji położenia i przyszłych końsekwencji chały sąsiadom nie wciśnie Ekipę od dachu też mamy. Pozostaje tylko namierzyć sensownych i niedrogich ludków od stanu surowego Pozdr BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.10.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ella - jak tam dziennik?? Sprawa odroczona z powodu zawirusowania domowego kompa i braku dostępu do internetu . Dzwoniłam do n strady, że nie mogę się połaczyć od kilku dni i powiedzieli mi, że to na pewno robak "korgo". Informatycy - HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.10.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ella - u mnie w Prawiednikach gosc zrobil oczyszczalnie za 1/2 ceny. Musze sie z nim spotkac i porozmawiac. Agamon, bardzo proszę o informację na priv, jeśli będziesz coś wiedział - chciałabym zrobić oczyszczalnię przed zimą i taki kontakt byłby bardzo cenny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.10.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ella - spróbuje w sobote sie spotkać. tylko nie wiadomo czy oni bebą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.10.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 moje wyceny dalej sie robia - cos ich robienie sie przeciaga ... PS. Moze zrobimy jakas małą wycieczkę budowlaną w sobote ?? czyt. ktos z nas - niemajacych jeszcze budowy wezmie auto i pojedziemy do kogos kto ma budowe i nas zaprosi na 20 min... :) Jestem bardzo ciekawy wyników wycen. Odnośnie spotkania to ja niestety nie dam rady w ten weekend. Ale moge w przyszły (przynajmniej na razie). Mam już wytyczoną działkę . Jutro kupuję projekt. Zmieści się bez problemów !!! Co prawda sąsiad twierdził, że w innym miejscu przebiega miedza, ale dał się przekonać przez geodetę. Tak więc mam nawet 30 cm szerokości działki w zapasie. Nadal nie wiem jednak z czego budować. I podobno wreszczie jestem zdrowy ., a co się z tym wiąże - jutro do pracy . Niezależnie od tego szukam ekip na wiosnę. Całego kompletu łącznie z kierownikiem, murowańcami, dachowańcami, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.10.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Fizyk: Jak bede mial wyceny gotowe to wpadniemy na pizze i piwo i omowimy dokladnie wyniki. Agamon - masz podobno namiar na tego godnego zaufania kierownika budowy / inspektora ?? ktory u Ciebie poprawial po jakis partaczach - Podeslij mi na priva ... Pozdrowka Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.10.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Ella - spróbuje w sobote sie spotkać. tylko nie wiadomo czy oni bebą Agamon, będę czekać na wieści ! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.10.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Agamon - masz podobno namiar na tego godnego zaufania kierownika budowy / inspektora ?? ktory u Ciebie poprawial po jakis partaczach - Podeslij mi na priva ... Witam, ja też, ja też, ja też, Może cosik urwiemy M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 14.10.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Witam , moje GG4476138, bywa wieczorami późnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 17.10.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Witam wszystkich, nareszcie w domu. strasznie dawno mnie nie bylo i powoli probuje nadrobic zaleglosci na forum( az mnie oczy bola). Witam nowych budowlancow. Ja tez ruszam na wiosne . Guit gratulacje,nareszcie we wlasnym domku. No to kiedy parapetowa, czekamy z niecierpliwoscia. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 18.10.2004 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Hej, jeśli chodzi o kierownika budowy to ja też się piszę. A u nas coraz bliżej do wyboru projektu. Upatrzyliśmy sobie jeden i narazie zbieramy na jego temat wszystkie możliwe informacje. Chyba go kupimy, ale narazie.........myślimy . Pa. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.10.2004 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Marta - dawaj szczegóły - linka - albo cus :) AIK witamy ponownie .... GUIT: slyszałeś co masz robić :) Pozdrówka pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 18.10.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 normalnie jeszcze chwila, teraz przeżywamy naloty rodzinne w zasadzie w każdy weekend i wątroba wysiada...bądźcie wyrozumiali już niedługo, obiecuję, w tym czasie może przynajmniej kosmetyki zrobię, chociaż powiem Wam, że strasznie mi się nie chce... leżałbym tylko z piwskiem i odpoczywał...po budowie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 18.10.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Sprawa jeszcze nie przesądzona, ale popatrzcie sobie co być może kiedyś wyrośnie na naszej działeczce. Muratorowy Smukły - C 04 . Jeśli to będzie ten, to stanie bokiem do drogi, bo wjazd na działkę od południa. Czekam na zdjęcia domku już wybudowanego, zobaczymy jak ten domek wygląda w rzeczywistości (fotograficznej), a ponieważ domek powstaje w Radzyniu Podlaksim to może wybierzemy się go obejrzeć. Strzałeczka. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.10.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Witam wszystkich Projekt już mam. Dzisiaj odebrałem. Czekam na umowę z Lubzelem. I nadal kwestia otwarta to : z czego budować. Ale już mogę zacząć chodzić po oferty. guit - wszyscy życzymy ci zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Sprawa jeszcze nie przesądzona, ale popatrzcie sobie co być może kiedyś wyrośnie na naszej działeczce. Muratorowy Smukły - C 04 . Jeśli to będzie ten, to stanie bokiem do drogi, bo wjazd na działkę od południa. Czekam na zdjęcia domku już wybudowanego, zobaczymy jak ten domek wygląda w rzeczywistości (fotograficznej), a ponieważ domek powstaje w Radzyniu Podlaksim to może wybierzemy się go obejrzeć. Strzałeczka. Marta Maleńki, ale sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts