fizyk 18.10.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Do Mapi: Fajny. Ale ja chciałem coś równie małego z garażem:http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&sid=m3f0179f917544&all=1&intra=3b7e4ba24bbce928ed537eb3f4dcf80d&crc=d4b9a9eeeaa38fb401c80b9a33c9729d&lang=plJest niewiele większy od twojego. Możemy się pocieszac, że będą trochę tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 To i ja sie pochwalę : http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f01904325f9f&intra=3b7e4ba24bbce928ed537eb3f4dcf80d&crc=e4c422e487fd95c3cb2ecb3ec35aedcf&lang=pl Z lekkimi - kosmetycznymi zmianami Niech wszystkie ładnie rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.10.2004 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Bardzo ładne te Wasze domki, ale mój miał być całkiem, aż do bólu, prosty. Dwuspadowy dach, na rzucie prostokąta. To to co teraz. A wcześniej miało być tak: oprócz salonu na parterze jeszcze jedna sypialnia, duża kuchnia, garaż w bryle. Ale trudno znaleźć taki dom o powierzchni 100 m2. I żeby jeszcze był z dwuspadowym dachem i na rzucie prostokąta. Oczywiście da się, ale nie chcę mieć salonu 15 m2. Tak więc prawodopodobnie to będzie ten.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.10.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 gratuluje wyboru projektow. Fizyk - dobra rada - zrob sobie z 10 xer tej czesci projektu z rzutami ja widze ze kazdy wykonawca sobie bierze to od ciebie jak robi wycene. I trzyma nieprzyzwoicie dlugo .. u mnie wyceny mialy byc w tydzien a juz minely dwa... i nie ma ... baba_*: nie ma pomieszczenia gospodarczego - czy to nie problem ?? Poza tym super - podobny troche do mojego. MaPi : malutki ale ładny - na pewno bedzie niedrogi - ja az sie boje myslec o wycenach ktore dostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 19.10.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 MaPi - domek mnie zachwycił naprawdę jest śliczny babo - Twój tez fajowy, wydaje mi się, że podobny buduje Wiesiek (wukan) fizyk - Twój jest superancki, tylko ta bliźniacza zabudowa... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 gratuluje wyboru projektow. Fizyk - dobra rada - zrob sobie z 10 xer tej czesci projektu z rzutami ja widze ze kazdy wykonawca sobie bierze to od ciebie jak robi wycene. I trzyma nieprzyzwoicie dlugo .. u mnie wyceny mialy byc w tydzien a juz minely dwa... i nie ma ... baba_*: nie ma pomieszczenia gospodarczego - czy to nie problem ?? Poza tym super - podobny troche do mojego. MaPi : malutki ale ładny - na pewno bedzie niedrogi - ja az sie boje myslec o wycenach ktore dostane Pawson - pomieszczenie gospodarcze "wygospodarowałam" na dole na przeciwko wiatrołapu (w planie garderoba). Dodatkowo będzie powiększone o przestrzeń pod schodami (doprojektuje się wyciag czy jak tam to zwał) oraz zabudowaną przestrzeń z tyłu tego pomieszczenia (tam jest teraz jakaś kolumienka i w planie otwarte miejsce przeznaczone (chyba) składzik na drzewo albo do zabawy w chowanego . A garderobą będzie kibelek na górze (też po niewielkiej przeróbce ) Spiżarnia będzie w kuchni (właściwie szafy spiżarniane) Do tego planujemy postawić w ogrodzie częściowo gospodarczą altanę na rowery, bajery + sprzęt ogrodniczy Co do kibelka na piętrze - plącze się nam też koncepcja sauny - akurat tyle miejsca, ile trzeba. Jeszcze myślimy, czy warto Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 19.10.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 witam po krotkiej przerwie no to i ja sie pochwale: dzisiaj , po intensywnej walce z zaopatrzeniem w dachowki, koncze stan surowy jeszcze tylko zabezpieczenie otworow okiennych i niewielkie prace z terenem wokol domu i na ten rok koncze sezon budowlany PS. w najblizszym czasie, jak pogoda pozwoli, zrobie kilka fotek stanu obecnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 19.10.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 gratulacje dla mnie zima nie była odpoczynkiem, organizowałem ekipy, szukałem materiałów, czego i Tobie życzę pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.10.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 fizyk - Twój jest superancki, tylko ta bliźniacza zabudowa... pozdr, Cześć Zbyszku. U mnie oczywiście będzie połówka bliźniaka, a nie bliźniak (wykusz z prawej strony patrząc na front). Widziałem taki na żywo. Podoba nam się. Jedyna rozsądna propozycja z garażem na naszą wąską (16 m) działkę. MaPi, zajrzyj tutaj (dom w fuksjach w http://www.projektydomow.pl) http://www.projektydomow.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m3f26270817525&intra=3b7e4ba24bbce928ed537eb3f4dcf80d&crc=e63c14715389c1d2538daa2a905433cf&lang=pl Właśnie się dowiedziałem że mam dostęp do taniej wełny (Paweł - pewnie bedziesz zainteresowany) i BK z Niemiec - podobno też - ale jeszcze nie mam konkretów. W sprawie Lubzelu też coś się zaczyna dziać in plus Będzie dobrze. I na pewno zima nie będzie dla nas casem odpoczynku. Może ktoś z waszych znajomych chce kupić 5-letnie mieszkanko 43 m2 (2p+k) na Porąbanej części Lublina? W razie co proszę o info na priv [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 19.10.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 MaPi fajny domek tez bralismy go pod uwage, mam nawet dodatek muratora z opisem tego domku i rozmowa z ludzmi ktorzy go wybudowali. Tak sobie mysle ze skoro jest tak duzo nowych forumowiczow ktorzy zaczynaja na wiosne to moze bysmy sie tak skrzykneli i jakies wieksze upusty wynegocjowali, chociaz na materialypodstawowe tj. cegielki, styropianik, welenke, oczywiscie nie mowie o wykonczeniowce bo to i jeszcze daleko i zapewne gusta rozne. My budujemy z belitu, ocieplanego styropianem a dach niestety chyba blacho dachowka. Mazylismy o ceramice ale kasiorki troche malo a i dach duzy, kopertowy i wdodatku z 6 weluksami. POz dla starych i nowych forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.10.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Fizyk : Welna na dach ?? jak rozumiem bo ta na sciany to mi (a pewnie i tobie) bedzie potrzebna dopiero w 2006 r. ... Nie wiem co zrobic - moge dostac bardzo kuszaca cene na Porotherm 30 P+W - obiecywalem sobie ze nie bede go kupowal bo jest przereklamowany i drogi oraz ma slabsza konstrukcje przez te PORY (poza tym sa jeszcze nieszczesne publikacje w NIE oraz 3 pierwsze zaszczytne miejsca na "KRAJOWY WYKAZ ZAKWESTIONOWANYCH WYROBÓW BUDOWLANYCH") chcialem kupic MAX-a z Markowicz albo Herasiuków ale okazuje sie ze wiele hurtowni budowlanych ich nie sprzedaje - maja tylko wienerbergera ... Co o tym sadzicie ?? Co do negocjacji w kupie to jak najbardziej ... Na pewno mógłbym negocjować zakup cegiel w jakiejs cegielni (ja muruje z nich sciany fundamentow i piwnic), oraz zakup dachowek i materialow na sciany przy czym te ostatnie tak jak napisalem wyzej - jak cena porothermu bedzie niska to go kupie juz niedlugo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.10.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Fizyku, ładny ten domek, ale nie taki prosty jak Smukły Muratora, a wiesz chodzi o to, żebyśmy jeszcze go wybudowali. I niestety własnymi, a nie robotników rękami.My myślimy o tym, żeby budować jednowarstwową z BK, ale to pewnie jeszcze poczeka. W następnym roku uda nam się prawdopodobnie tylko wylać fundamenty i może dociągnąć do stanu 0.Pozdrawiam.MaPi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.10.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Piszę Pawle, generalnie o wełnie markowej firmy R... . Ja myślę o wełnie na całośc. Przecież na jesieni planuję kończyć budowę . Mam nadzieję że się uda. Widziałem się dziesiaj z właścicielką takiego domku jak mój. Oni robili z BK 24 + 14 wełnę a na to tynk silikatowy (chyba dobrze napisałem). Podobno jest droższy ale zdecydowanie lepszy. CHyba też tak zrobię. BK 24 z Niemiec (ja zrobię chyba 400), ze 14 wełny a na to tynk. Jeszcze poczekam na Pawłowe wyceny i zobaczę. Od przyszłego tygodnia jeżdżenie na całego po firmach z ofertami. MaPi - ja też zastanawiałem się nad 1W z BK (Tomek ma z Ytonga). Myślałem, i myślałem i pogadałem ze znajomym od wełny. Mam nadzieję że ostatecznie przekona mnie ceną. BK 24 z Niemiec jest sporo tańszy od 40 Ytonga i myślę że wyrówna się cena przy wełnie w dobrej cenie. (Na BK też mam mieć dobrą cenę). Potem tynk. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 20.10.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Witam lubelskich inwestorów, Wreszcie skończyłem porządki po budowie stanu surowego. Jeżeli chcecie i macie ochotę to zapraszam w najbliższą sobotę na moją działkę i budowę. Proponuję godzinę od 15-tej aż do wieczora, ale lepiej przyjechać wcześniej bo już o 18-tej jest ciemno, wtedy nic nie zobaczycie.Moja działka znajduje się w Świdniku przy ul. Krępieckiej.Kto nie zna Świdnika tłumaczę jak dojechać od strony Lublina:po skręcie na Świdnik z szosy piaseckiej dojeżdżacie do ronda (ze śmigłowcem), na rondzie skręcacie w prawo i jedziecie przez Świdnik cały czas prosto, przejeżdżając dwa ronda, za drugim rondem przejeżdżacie ok. 1000 m i po lewej stronie zobaczycie dom z wieżyczkami ogrodzony białym murem, a tuż za nim w głębi czerwony dom z czerwonym dachem - to jest właśnie moja budowa. Za białym murem skręcacie w lewo i dojeżdżacie na moją działkę.Guit kiedyś pokazywałeś na tym forum mapkę ze swoją budową, może pokazałbyś na niej moją działkę.Zapraszam wszystkich, mam nadzieję że pogoda nie będzie najgorsza.Stroje organizacyjne nie są wymagane. Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 20.10.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 My juz widzielismy z wiezba ale bez dachoweczki wiec teraz chetnie obejrzymy calosc, piszemy sie na zwiedzanie. Kto jeszcze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 20.10.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 witam! oto zgodnie ze wczesniejszymi zapowiedziami kilka zdjec mojego domku - stan na dzien dzisiejszy http://jopalinski.fm.interia.pl/obrazki/domeczek/Pa200542.jpg http://jopalinski.fm.interia.pl/obrazki/domeczek/Pa200544.jpg http://jopalinski.fm.interia.pl/obrazki/domeczek/Pa200546.jpg http://jopalinski.fm.interia.pl/obrazki/domeczek/Pa200547.jpg http://jopalinski.fm.interia.pl/obrazki/domeczek/Pa200549.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.10.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Pogadam z żonką. Pewnie my też się wybierzemy. Może uda się dzieciaki podrzucić dziadkom. Dzięki za zaproszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.10.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Chętnie, ale zaraz po 15, pojawimy się na Twojej budowie. A może i my podrzucimy maleństwo dziadkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.10.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Potrzebuje jakiegos niedrogiego baraku na budowe, moze ktos ma jakies na zbyciu. Guit sprzedales juz swoja betoniarke jesli tak to szkoda bo chetnie bym ja kupila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 [ Aik, Pawson, myślę, że "spółdzielnia zakupowa" byłaby niezłym pomysłem, zwłaszcza, że wszyscy ruszamy na wiosnę. Może byśmy się jakoś konkretnie skontaktowali w tej sprawie? Gdzie będziecie zamawiać beton na fundamenty??? Jeszcze nie robiłam rozeznania. Chcemy budować z Maxa (też myśleliśmy o porothermie, ale ostatnio jakoś dobrej prasy nie mają. Nie bez powodu pewnie. Zastanawiam się, jak wyczaić dobry materiał. Na razie mam pomysł, żeby skorzystać z usług sąsiada - prowadzi skład budowlany i ma rozeznanie, co kupować, co nie. Pewnie jak ze wszystkim - partia partii nierówna. No i podobno teraz pustaki trzeba ze sporym wyprzedzeniem zamawiać. Może gdzieś koło stycznia/lutego??? Na dach ceramika albo dachówka betonowa (zależy od wyceny ) No i jakieś okienka antywłamaniowe. To w przyszłym roku raczej, no i pewnie cena nas zmiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts