wukan 25.10.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam Pawson - jeżeli chodzi o murarzy to była najtańsza ekipa jaką znalazłem z 5 ofert jakie sprawdziłem. Natomiast dekarze nie należeli do najtańszych, ale nie żałuję , dach zrobili bardzo dobrze.Ogólnie mówiąc robocizna całego domu w stanie surowym ok. 180 m2 (plus piwnica) kosztuje ok. 30-35 tys. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 25.10.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Cześć ALL Jareq - byłem w niedziele pod Twoim domkiem - oglądałem budowy z PTH - nie wiedziałem że masz podwójny garaż (chyba ze to nie byl Twoj domek ...:) jeśli to Twój to jest super !! - czemu zacząłeś go ocieplać - chcesz otynkować całość do zimy ???? Byli jacys twoi sasiedzi i ciagle sie gapili - gdyby ci donosili ze ktos sie krecil to bylem ja (chyba sprawdzali czy nie zaczne pakowac palet dachowki od twojego sasiada na plecy ... ) Pozdrawiam Pawson co jak co, ale moj domek jest chyba rozpoznawalny po reklamie od frontu (chyba ze nie ogladales zdjec) - chociaz jej dni sa juz policzone a ocieplone sa te miejsca, do ktorych nie byloby dostepu po ulozeniu dachowki - kawalek nad garazem ocieplili z rozpedu, tak im dobrze szlo no i milo mi , ze ci sie podoba PS. nie ma to jak miec czujnych sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.10.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam wszystkich mam pytanie czy wiecie cos na temat kotlow firmy BERETTA, do zakupu jeszcze daleko ale tak pytam z ciekawosci. Bylam w kilku sklepach dalam projekcik do wyceny, zobaczymy czy dostane gesiej skurki, oczywiscie po przeczytaniu. Mam ekipe dekarzy, dziesiec zl za metr kwadratowy z obrobka i rynnami, drogo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.10.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Mam ekipe dekarzy, dziesiec zl za metr kwadratowy z obrobka i rynnami, drogo czy nie? To nieprawdopodobnie niska cena. Ceny lubelskie to zazwyczaj minimum 40-50zł / m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.10.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witamy!!! duuuuuuuuużo się dzieje!!! Fajno, że sie spotykacie, tylko nie fajno, że nas tam nie ma ... odrobimy straty ... Bank! Cieszymy się z pomysłu "założenia" spółdzielni. My już zrobiliśmy kilka rundek do hurtowni i wybraliśmy ... Gdyby coś - pytajcie! Czasu ostatnio bardzo mało (koniec m-ca), rzadko się odzywamy, ale w skrócie: - niestety nie udało mi się wywalczyć zwolnienia z opłaty gminnej za przyłączenie do wodociągów (wójt odmówił, jedynie utrzymał 50% zniżki ) - jutro spotykam się z architektem, przekazuję mu papiery (warunki przyłączenia gazu, wody i prądu, WZ, mapki) i jedziemy na działkę. Zobaczymy co powie i jak zaśpiewa... ? - zrobili mi odwierty pod oczyszczalnię ... drenaże krótsze (dobrze bo robi się ciasnafo ... , ale wykopy głębsze 1,80m ... koszt ten sam 8100 zł za wsio - próbuję się spotkać z zaklepanym budowlańcem i deakarzem , ale mi nie wychodzi ... ale obiecałem sobie, że w tym tygodniu muszę to załatwić! - im dalej w las... zastanawiamy się, czy podołamy ... - sąsiad pięknie kończy Manulelę otwartą i śmiga mi po gulu ... pocieszam się tym, że za rok, o te porze będę sprzątał na działce i myślał już o czymś innym ... Prosimy Was o info co dalej, ewentualnie z czym działać równolegle (urzędy, papiery itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.10.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam wszystkich mam pytanie czy wiecie cos na temat kotlow firmy BERETTA, do zakupu jeszcze daleko ale tak pytam z ciekawosci. Bylam w kilku sklepach dalam projekcik do wyceny, zobaczymy czy dostane gesiej skurki, oczywiscie po przeczytaniu. Mam ekipe dekarzy, dziesiec zl za metr kwadratowy z obrobka i rynnami, drogo czy nie? Popytaj inwestorów, czy są zadowoleni !!! Coś nisko się cenią?? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam Pawson - jeżeli chodzi o murarzy to była najtańsza ekipa jaką znalazłem z 5 ofert jakie sprawdziłem. Natomiast dekarze nie należeli do najtańszych, ale nie żałuję , dach zrobili bardzo dobrze. Ogólnie mówiąc robocizna całego domu w stanie surowym ok. 180 m2 (plus piwnica) kosztuje ok. 30-35 tys. Mi za stan surowy bez dachu (136 m użytkowej, garaż, tarasy i schody, kominy) krzyknął 15.000 PLN M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.10.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Idkam ja jestem z osob, ktore chodza, chodza , pytaja, szukaja, sa piorunsko upierdliwe ale zawsze osiagaja to co chca. A i nigdy nie kupuje kota w worku, zawsze dwa razy sprawdze zanim cos kupie. Dzialki szukalam pol roku, w gminie mieli mnie juz dosc bo kazda oferte najpierw u nich sprawdzalam. I w koncu kupilam taka jak chcialam z mediami, przy drodze i w cenie duzo nizszej niz w okolicy s Ekipa od dachu to z okolicy Fajslawic, widzialam ich kilka dachow i to nienajprostszych, jeden nawet z wiezyczkami, wykuszami, wielo polaciowy. Od murarki tez mam ekipe z polecenia za kondygnacje biora 4000pl + trzech pomocnikow. W tym jest strop, kominy, schody.Musze im tylko dostarczyc betoniarke, trzy taczki, kasty i beczke na wode, no i oczywiscie material . Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu, ale narazie jestem dobrej mysli, widzialam kilka domow jednej i drugiej ekipy, rozmawialam z wlascicielami sa zadwoleni, wiec mysle ze ja tez bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 aik - toć moi teściowie z Fajsławic potwierdzam - nie jest drogo ale pilnuj! jeśli chodzi o kocioł, to słyszałem, że od listopada ma być podwyżka, a Beretta to to samo co mój Ferolli i inne buderusy jakby co - dzwoń do mojego hydraulika - poda Ci cenę - instalatorzy mają duże upusty pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.10.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wukan - dzieki - oznacza to ze w zasadzie mozna ich brac - oczywiscie ciagle sprawdzam inne ekipy ... Yareq - ile sie dostaje za powieszenie takiej reklamy ?? AIK - dach prawie darmo - ja w takiej sytuacji sprawdzam 10 razy czy wszystko jest w cenie bo az sie wierzyc nie chce ... IDKAM - w zasadzie reszta to juz sie zajmie projektant i powinien wam powiedziec co i jak. Z wazniejszych rzeczy przychodzi mi do glowy:-wylaczenie gruntu pod dom z uzytkowania rolnego (musi byc do 500 m2 bo jest bez oplat.... ) - 250 -350 zl- dogadanie warunkow zjazdu - jesli twoja dzialka jest przy drodze - zalatw sobie zgody pracowni projektowej na wszystkie zmiany ktore chcesz robic w projekcie to chyba tyle - jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to napiszeCo do kasy za stan surowy to bez dach u to bez krycia dachu czy w ogole bez ruszania dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.10.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 IDKAM - w zasadzie reszta to juz sie zajmie projektant i powinien wam powiedziec co i jak. Z wazniejszych rzeczy przychodzi mi do glowy: -wylaczenie gruntu pod dom z uzytkowania rolnego (musi byc do 500 m2 bo jest bez oplat.... ) - 250 -350 zl - dogadanie warunkow zjazdu - jesli twoja dzialka jest przy drodze - zalatw sobie zgody pracowni projektowej na wszystkie zmiany ktore chcesz robic w projekcie to chyba tyle - jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to napisze Co do kasy za stan surowy to bez dach u to bez krycia dachu czy w ogole bez ruszania dachu?? Dzięki za info, popytam geodety, ale najpierw zobaczę, czy architekt chce i umie pomóc ... Bez ruszania dachu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 26.10.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 witam! Pawson - dostaje sie wszystko co sobie zazyczysz ja np. dostalem m. in. belix na cala chalupe, klej, zeby ten belix polaczyc w jedna calosc i inne takie tam idkam - dlaczego nie wziales mojej ekipy, mialbym ich pod reka no i mimo wszystko 10 zl za m2 dachu to jest troche dziwna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.10.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Pawson - dostaje sie wszystko co sobie zazyczysz ja np. dostalem m. in. belix na cala chalupe, klej, zeby ten belix polaczyc w jedna calosc i inne takie tam Jarku, ale tak na poważnie !!!! Co Ci zaproponowali w zamian? Twoja ekipa miała do mnie dzwonić jak im mój termin by odpowiadał... Nie zadzwonili, trudno. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 MNie rowniez zaskoczyla niska cena wiec sprawdzilam ich poprzednie budowy i naprawde niezle wykonanie. NIewiem czy cena niejest uzalezniona od tego ze sa to sasiedzi mojej babci, ale jak rozmawialam z nimi to mowili ze tak biora od wszystkich, no i oczywiscie jest to cena bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 26.10.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 idkam - tak powaznie to chyba nie powinno sie rozmawiac o takich sprawach na publicznym forum moge powiedziec tylko, ze gdybyscie sie dowiedzieli, to bylibyscie baaaardzo rozczarowani niestety a z moja ekipa to sie chyba nie dokonca zrozumieliscie, bo oni czekali na telefon od ciebie i mieli nadzieje, ze sie odezwiesz - mieliby wtedy dwie budowy na jednej ulicy aik - ja nie mowie, ze sa do d...., ale jednak cena czterokrotnie nizsza niz standardowa zawsze powinna dawac do myslenia ale mam nadzieje, ze u ciebie pokaza sie z jak najlepszej strony a teraz zmykam nacieszyc oczy widokiem mojego SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wiem yares wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 aik - a ja znam "ten" rynek wiejskie ekipy robią o wiele taniej, tylko musisz mieć pewność, że robią dobrze, a najlepiej dowiedz się o nazwisko a ja już wszystko wyciągnę od teścia pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Zbyszek wyslalam ci na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 nie dojszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.10.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 idkam - tak powaznie to chyba nie powinno sie rozmawiac o takich sprawach na publicznym forum a z moja ekipa to sie chyba nie dokonca zrozumieliscie, bo oni czekali na telefon od ciebie i mieli nadzieje, ze sie odezwiesz - mieliby wtedy dwie budowy na jednej ulicy 1. wal na priva 2. to się nie dogadaliśmy ... szkoda, bo byłeś i jesteś z nich zadowolony ... Dzwoniłem, jutro się z nimi umówiłem na Kalinowszczyźnie 3. jak u Ciebie Jarku sytuacja z dachem??? jesteś zadowolony??? jak wyglądało to cenowo?? Dziś byłem u architekta, widać fachowiec !!! Pan ze znajomościami i wiedzą, inspektor nadzoru budowlanego, szyszka w w stowarzyszeniu inżynierów budowlanych, wysoki rangą, odwołany ze stanowiska po zmianach politycznych Już zauważył, że sąsiad w przyszłości rozbierze tarasik nad garażem Hi Hi W tym roku prawdopodobnie dostanę pozwolenie Polecam, gdyby coś proszę na priva. Ile krzyknął Wam kierownik budowy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts