fizyk 26.10.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wiecie co - to ja już się pogubiłem. Która dobra, sprawdzona ekipa jest jeszcze wolna na przyszły rok? Proszę o namiary na priv. Idkam - jak ci się uda załatwić pozwolenie w tym roku???? Już masz zaadoptowany projekt, czy dopiero zlecasz adaptację? Wiem że w starostwie się troche czeka na pozwolenie, a i adaptacja troche trwa. Z moich analiz wynika, że adaptacja projektu od czasu oddania kompletu dokumentów architektowi trwa od 1m do 2m (ale są niechlubne wyjątki - nawet do 6m ). A starostwo ma na rozpatrzenie chyba 2-3 m. Podobno można w 1m. Jest już praktycznie listopad. Jesteś pewny że otzrymasz pozwolenie w tym roku. Przeież to niecałe dwa miechy. Ja w tym tygodniu oddaję architektowi komplet dokumentów. Wiem że facet też jest dobry w te klocki, ale troche powolny. Ale mam nadzieję, że do końca roku dostanę komplet dokumentów, które złożę do starostwa. Tam liczę że w 1,5 m dadzą pozwolenie (przy pomyślnych wiatrach). Wtedy w marcu mógłbym zacząć kopać fundamenty. Ale to przecież tylko teoria. Na umowę z Lubzelem czekamjuż cztery tygodnie . Jeśli ktoś jest zainteresowany odpowiedzią na pytanie - Kiedy i gdzie można najwcześniej ubezpieczyć budowę od KRADZIEŻY (np. okna, drzwi, piece, armaturę), to służę pomocą. Proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.10.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Idkam - jak ci się uda załatwić pozwolenie w tym roku???? Już masz zaadoptowany projekt, czy dopiero zlecasz adaptację? Wiem że w starostwie się troche czeka na pozwolenie, a i adaptacja troche trwa. Z moich analiz wynika, że adaptacja projektu od czasu oddania kompletu dokumentów architektowi trwa od 1m do 2m (ale są niechlubne wyjątki - nawet do 6m ). A starostwo ma na rozpatrzenie chyba 2-3 m. Podobno można w 1m. Jest już praktycznie listopad. Jesteś pewny że otzrymasz pozwolenie w tym roku. Fizyku, zacytowałem człowieka ... wczoraj z nim rozmawiałem, dziś mu podrzuciłem oryginały projektów i umowę z Lubzelem. On już w piątek przekazuje dokumenty na ZUD !!!!! Mam nadzieję, że dotrzyma słowa. Ołowkiem wrysował dom i oczyszczalnię. Zobaczymy, dam znaki. Może ktoś mi podpowie ile zapłacił za oczyszczlnię i gdzie się udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.10.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 aik - gadałem z teściem na temat Twojej ekipy od dachu zna ich, mówi, że robią dobrze, ale moim zdaniem popatrz jeszcze na ich robotę gdzieś a taką ekipę do dachu można gdzieś na wsi znaleźć i za 8zł/m2 pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 28.10.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Zbyszek dzieki za info, innych ekip tez szukalam i najczeesciej te 8zl to bez obrobek i orynnowania, a jak to wszystko sie policzy to wyjdzie nawet drozej niz te 10 zeta. Wiec chyba sie na nich zdecyduje, no i zostalo mi tylko jeszcze poszukac ekipy od wiezby, moze ktos poleci takowa. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 28.10.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 powitać wszystkich co budują kole lublina, ja buduje kole pulaw i wlasnie czekam na pozwolenie, gdyż papierzyska z wnioskami zlozylem. jak jest tutaj ktos z okolic Puław to niech da znać a nuż bedziemy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 28.10.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Idkam - jak ci się uda załatwić pozwolenie w tym roku???? Już masz zaadoptowany projekt, czy dopiero zlecasz adaptację? Wiem że w starostwie się troche czeka na pozwolenie, a i adaptacja troche trwa. Z moich analiz wynika, że adaptacja projektu od czasu oddania kompletu dokumentów architektowi trwa od 1m do 2m (ale są niechlubne wyjątki - nawet do 6m ). A starostwo ma na rozpatrzenie chyba 2-3 m. Podobno można w 1m. Jest już praktycznie listopad. Jesteś pewny że otzrymasz pozwolenie w tym roku. Fizyku, zacytowałem człowieka ... wczoraj z nim rozmawiałem, dziś mu podrzuciłem oryginały projektów i umowę z Lubzelem. On już w piątek przekazuje dokumenty na ZUD !!!!! Mam nadzieję, że dotrzyma słowa. Ołowkiem wrysował dom i oczyszczalnię. Zobaczymy, dam znaki. Może ktoś mi podpowie ile zapłacił za oczyszczlnię i gdzie się udać? jak gość od uzgadniania jest słowny to dostaniesz, nie zapominaj o projektach przylaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Hej Niestety, nie udało się nam dotrzeć do Wukana, a szkoda - podobno bubuje dom podobny do naszego przyszłego Widzę, że trochę zeszło na architektów. Mam wobec tego pytanie: Ile wam wyszła całość udług geodety/architekta (mówię o papierach potrzebnych do uzyskania pozwolenia na budowę)? U nas całość łącznie z projektami przyłączy kosztowała 2900. najlepsze jaja są z tzw projektem zjazdu z posesji - nie może tego zrobić architekt, dorabiają sobie w ten sposób kolesie z UM W majestacie prawa. Już mi nie chodzi o kasę, ale o zasadę. Co do ekip, nasz sąsiad za stan surowy bez dachu (180m pow. całkowitej) zapłacił 22K. Widzę, że można taniej, ale robota tej ekipy naprawdę się nam spodobała Na spółdzielnię dalej reflektujemy, jesli będziemy już mieli konkretne wyliczenia, podam. Kto jeszcze będzie budował z Maxa? Jestem zdecydowana na 90% na ten materiał (wcześniej chodził mi po głowie Porotherm, ale teraz sama nie wiem...) BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 28.10.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Hej Niestety, nie udało się nam dotrzeć do Wukana, a szkoda - podobno bubuje dom podobny do naszego przyszłego Widzę, że trochę zeszło na architektów. Mam wobec tego pytanie: Ile wam wyszła całość udług geodety/architekta (mówię o papierach potrzebnych do uzyskania pozwolenia na budowę)? U nas całość łącznie z projektami przyłączy kosztowała 2900. najlepsze jaja są z tzw projektem zjazdu z posesji - nie może tego zrobić architekt, dorabiają sobie w ten sposób kolesie z UM W majestacie prawa. Już mi nie chodzi o kasę, ale o zasadę. Co do ekip, nasz sąsiad za stan surowy bez dachu (180m pow. całkowitej) zapłacił 22K. Widzę, że można taniej, ale robota tej ekipy naprawdę się nam spodobała Na spółdzielnię dalej reflektujemy, jesli będziemy już mieli konkretne wyliczenia, podam. Kto jeszcze będzie budował z Maxa? Jestem zdecydowana na 90% na ten materiał (wcześniej chodził mi po głowie Porotherm, ale teraz sama nie wiem...) BabaB 400 za geodete 2500 za dostasowanie z przylaczami (to bylo umowione jeszcze nie zaplacilem) wychodzi tyle co tobie ale u mnie jeszcze 1400 projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 400 za geodete 2500 za dostasowanie z przylaczami (to bylo umowione jeszcze nie zaplacilem) wychodzi tyle co tobie ale u mnie jeszcze 1400 projekt Nie martw się, ja też nie liczyłam projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 28.10.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 2. to się nie dogadaliśmy ... szkoda, bo byłeś i jesteś z nich zadowolony ... Dzwoniłem, jutro się z nimi umówiłem na Kalinowszczyźnie 3. jak u Ciebie Jarku sytuacja z dachem??? jesteś zadowolony??? jak wyglądało to cenowo?? ? idkam - daj znac jak sie zakonczyly rozmowy a co do dachu - mialem male opoznienie, bo byl problem z dachowka, nie tylko, ze Maxform nie mogl zrealizowac dodatkowego zamowienia, ale nawet nie bylo tego, za co zaplacilem kilka miesiecy temu ale w koncu sie udalo wykonanie chyba moze byc, zreszta sam zobacz jak wyglada z bliska kosztowalo mnie to 45 zl/m2, a poszlo im wszystko dosyc sprawnie - wazne jest jedno - ze ta sama ekipa robila wszystko, dzieki temu nie mialem problemow z szukaniem jednej ekipy do murowania innej do wiezby i zgrania tego wszystkiego w czasie, poprostu konczyli jedno, zaczynali nastepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 28.10.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Pawson, daj znać jak dotrze info o dekarzu na priv. Coś mi przerzuca listy do zakładki "do wysłania" i nic Jarku, oczywiście dam znaki, umówiłem się po poniedziałku. Daszek ? Ma lo wa ny !!! Oby oprócz wyglądu wszystko było OK. Deszczowa pora tuż tuż to ocenisz Z zewnątrz solidna robota !! Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.10.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Czy 2,5 za dachowke Brasa Celtycka to ok, czy targowac sie jeszcze. A i okna Fakro 78/160 z nawiewem 1098zl . Odebralam pierwsza wycene i z zaskoczeniem stwierdzam ze dach z blachodachowki wycenili na wiecej niz z dachowki cementowej powlekanej. Powiedzcie czy w Omedze jest drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 29.10.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Czy 2,5 za dachowke Brasa Celtycka to ok, czy targowac sie jeszcze. A i okna Fakro 78/160 z nawiewem 1098zl . Odebralam pierwsza wycene i z zaskoczeniem stwierdzam ze dach z blachodachowki wycenili na wiecej niz z dachowki cementowej powlekanej. Powiedzcie czy w Omedze jest drogo. Wg tego co opisują i oceniają Celtycka to produkt do bani ... dachówka cieńsza niż powinna być a co za tym idzie tańsza, produkowana na rynek wschodni by walczyć z konkurencją. Cena wysoka w porównaniu do jakości (koszty reklamy ktoś musi ponieść ... kto ? konsument!!!) Jeśli masz skomplikowany dach to tak będzie, że blacha będzie droższa od dachówki (dużo odpadów). Ja będę miał 4-spadowy (koperta) i też tak mi wycenili. Jaki masz dach? OMEGA ... ostatnie miejsce, gdzie kupowałbym materiały. Średniej jakości produkt za wysoką cenę. Porównując otrzymane wyceny są b. drodzy i nie do końca uczciwi. Nie bierz sobie tego do serca ... to moje zdanie Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.10.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Dach taki sam jak twoj tj koperta tylko prosta bez zadnych wykuszy. Nieobrazam sie za opinie o Omedze, przeciez po to zadalam to pytanie . Oni jako pierwsi oddali mi wycene, wiec skali porownawczej jeszcze niemam. Natomiast w omedze podobala mi sie obsluga, bylam w wielu innych sklepach i niechce robic anty reklamy, ale tak jak zostalam potraktowana w kilku z nich, to zastanawiam sie gdzie jest ta walka o klienta .Moze zostalam tak obsluzona bo jestem kobieta i w oczach sprzedawcy uchodze za osobe ktora o niczym nie ma pojecia i z ktora niema sensu rozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 30.10.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Dach taki sam jak twoj tj koperta tylko prosta bez zadnych wykuszy. Nieobrazam sie za opinie o Omedze, przeciez po to zadalam to pytanie . Oni jako pierwsi oddali mi wycene, wiec skali porownawczej jeszcze niemam. Natomiast w omedze podobala mi sie obsluga, bylam w wielu innych sklepach i niechce robic anty reklamy, ale tak jak zostalam potraktowana w kilku z nich, to zastanawiam sie gdzie jest ta walka o klienta .Moze zostalam tak obsluzona bo jestem kobieta i w oczach sprzedawcy uchodze za osobe ktora o niczym nie ma pojecia i z ktora niema sensu rozmawiac Jak chcesz, to mogę Ci podesłać na priva namiary na godne polecenia hurtownie i odpowiedzialnych ludzi. Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 30.10.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Bardzo chetnie skorzystam, wysylaj, wysylaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 30.10.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Byliśmy dzisiaj w Radzyniu oglądać "smukłego" i powiem wam, że chyba zdecydujemy się na ten projekt. Musimy jeszcze pogadać, pooglądać projekt, zastanowić się nad ewentualnymi zmianami i zdecydować.Ale to chyba będzie ten.PozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 30.10.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Witam Aik - ja również miałem takie samo odczucie jak ty, gdy w zeszłym roku chodziłem po hurtowniach i szkałem materiałów na stan surowy.Jedynie w Omedze potraktowali mnie jak klienta, dlatego materiały kupowałem u nich. Nie wiem dlaczego Idkam tak nie lubi Omegi, ale ja po zakończeniu stanu surowego jestem zadowolony ze współpracy.Na dachu dostałem upust 14% od cen producenta, na Maxie ponad 20%. Materiały które mi zostały po budowie, zwróciłem im z powrotem bez problemów. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 30.10.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 wukan, mozesz mi powiedziec jaka masz dachowke, przepraszam ale niepamietam. Niewiesz czy ta brasa celtycka jest faktycznie taka zla. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.10.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 czesc Idkam - rozmawialem z dekarzem - gosc jest OK - poleca murarza do ktorego juz wczesniej sam trafilem. Obaj budowali w tamtym roku mojemu znajomemu wielkie i skomplikowane domisko (a nie domek) i sie spisali na medal tak wiec moze sie zdecyduje. Omega ma droga robocizne -co do materialow to raczej nie - zreszta przy materialach cena wyjsciowa nie gra zadnej roli - zalezy ile sie da urwac :) Podobno jest jakas super promocja na dachowke ceramiczna creatona (ktora tez podobno jest super i ach i och i ech ???) - czy ktos z Was wie cos na jej temat ?? A teraz z innej beczki - dostalem wycene na caly SSO z materialami (dobrej klasy) wyszlo ok 185-190k - az usiadlem to wszystko w temacie kompleksowego wykonania przez jedna duza firme ... (szczegoly na priva jak kogos interesuja) Pozdrawiam Pawel PS. Jakby ktos mial ziemie w okolicach zemborzyc albo slyszal o ziemi (ok. 20-30 wywrotek) to ja z checia ...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts