Beata i Darek 24.11.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 IDKAM: daj mi jakies namiary na goscia od dachow na priva jego komorka przestala odpowiadac jakis tydzien temu i nie moge sie z nim skontaktowac Mam też fajnego gościa od dachów. Dokładny i średniodrogi. W pełni samodzielny. Jak chcesz to wyślę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Hej, nie pisałam, bo byłam chora, mam zwolnienie A poważnie - zawiało nam antenki i nie miałam internetu A dla mnie on jest niezbędny jak powietrze do pracy... Chyba się przesiądę na Chello Wyceny się robią, przesłuchujemy majstrów. Z tego co widzę, mamy dwie opcje w kwestii ekipy: tania "zbieranina" lub droga firma. Co do zbieraniny - mam pewne obawy - takich pilnować trzeba na okrągło, a my poza dobrymi chęciami, wrodzoną inteligencją i nabywaną ciągle wiedzą budowlaną nie mamy za dużo wiedzy, zamiast taniej może wyjść drożej... Szukamy złotego środka BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.11.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Baba - ale z firmą też może być różnie - przecież oni zatrudniają ekipy. Wtedy to nawet nie wiesz kogo ochrzanić - własciciela firmy. jej pracownika, czy majstra?Jedno jest pewne - firma - na 120 % będzie droższa. Lepiej znaleźć naprawdę zaufanych ludzi. Są tacy. Może nie koniecznie z Lublina. Ale z okolic. Tam jest bieda aż piszczy (głośniej niż u nas). Myślę że znajdą się ludzie, którzy szanują robotę. Ważne jest kiedy masz zapłacić - po wykonaniu dobrze etapu pracy. Fundament zalany, kierownik mówi że jest OK? To płacę. Coś jest nie tak - to wynocha. Nawet nie rozmawiamy o pieniądzach.Fajnie MaPi - ale mam nadzieję - że długo nie zagrzeję tam miejsca. Pawson - jak tam samochód - znalazłeś coś??Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 24.11.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 IDKAM: daj mi jakies namiary na goscia od dachow na priva jego komorka przestala odpowiadac jakis tydzien temu i nie moge sie z nim skontaktowac Heloł !!! dzwoń do niego późnym wieczorem w sobotę lub w niedzielę. W taką pogodę to na 100% nie siedzi na dachu Nr stacjonarny wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.11.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Beata i Darek: przeslij mi namiary na priva - zobacze co to ALL: ZAPOMNIJCIE O TYM ŻE INACZEJ SIE PILNUJE FIRMY A INACZEJ MAJSTRÓW - to bzdura. I jedni i drudzy tak samo ci spieprza jak im nie patrzysz na rece. Chyba ze naprawde trafi sie na cudownie uczciwego i cudownie dokladnego wykonawce ktory nie pilnowany zrobi wszystko super... Fizyk - zadzwonie wieczorem - samochodu przestalem tymczasowo szukac bo tak do konca to jeszcze sam nie wiem co chce :) teraz zaczalem sie sklaniam ku Astrze II 2000-2001 - zobaczymy ... IDKAM - dzieki - zadzwonie na pewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 25.11.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Właśnie dowiedziałam się od IDKAM o grupie lubelskiej. Jestem tu poraz pierwszy i już żałuję, że nie trafiłam przed rozpoczęciem budowy. Teraz kładą nam dach. To znaczy kładą kiedy nie pada i nie wieje zbyt mocno. Napisałam do IDKAM o oknach z firmy ORTIS z ul. Lubartowskiej. Słyszałam od znajomych. Napisałam też do BABY-BUDOWNICZKI na forum odnośnie ekipy. Jeżeli jeszcze nie wybrałaś, to zapraszam. Przestrzegam przed ekipą spod Kraśnika, pana Wł. Ufniarza z Suchodołów. Poszukuję ekipy do budowy szamba i studni głębinowej i w ogóle do wykończeniówki. Mam hydraulika i elektryka. Acha i jeszcze kogoś do stropu drewnianego. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.11.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Witamy, witamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Właśnie dowiedziałam się od IDKAM o grupie lubelskiej. Jestem tu poraz pierwszy i już żałuję, że nie trafiłam przed rozpoczęciem budowy. Teraz kładą nam dach. To znaczy kładą kiedy nie pada i nie wieje zbyt mocno. Napisałam do IDKAM o oknach z firmy ORTIS z ul. Lubartowskiej. Słyszałam od znajomych. Napisałam też do BABY-BUDOWNICZKI na forum odnośnie ekipy. Jeżeli jeszcze nie wybrałaś, to zapraszam. Przestrzegam przed ekipą spod Kraśnika, pana Wł. Ufniarza z Suchodołów. Poszukuję ekipy do budowy szamba i studni głębinowej i w ogóle do wykończeniówki. Mam hydraulika i elektryka. Acha i jeszcze kogoś do stropu drewnianego. Pozdrawiam wszystkich. Dziękuję bardzo za odzew, napisałam na priva. Mozemy zrewanżować się namiarami na "dachowca" Pozdrawiam BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 26.11.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 A tak przy okazji, czy ktoś buduje ALĘ II? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.11.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Cześć RHM. Z czego budujesz??? i MNiej więcej gdzie? hurrrrrrrrrrraaaaaaa wekend )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 27.11.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Huuuuurrrrraaaa weeeeeekeeeend!Cześć fizyk. Budujemy, właściwie ściany już są, więc zbudowaliśmy z belitu. W kierunku Krasienina. A Ty? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 27.11.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Cześć RHM, może podasz jakiegoś linka do projektu domu, który budujesz? Ala wydaje mi się, że to Archipelag, ale nie jestem pewna.Witamy w Klubie.PozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.11.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Ja dopiero doprowadziłem działke do porządku. Buduję w Dąbrowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 28.11.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 A my po wizycie na "mini targach" chyba wybraliśmy kredytodawcę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.11.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 O kurcze, całkiem zapomniałam o tych targach. Mam nadzieję, że nic ciekawego mnie nie ominęło. Napiszcie, że nie. U nas mapa do celów projektowych się robi, a w poniedziałek mamy spotkanie z architektem.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 28.11.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Były to targi kredytowo-mieszkaniowe a oficjalnym sponsorem była omega. Generalnie nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.11.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 No to dobrze. Mieszkanie nie interesuje mnie wcale, a kredyt narazie też nie (i oby nigdy nie interesował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.11.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Witajcieczytałem wiadomoć w prasie nt. przydomowych oczyszczalni cieków- podobno UE dała lub ma dać na tereny wiejskie w najbliższym czasie fundusze na ich budowe. Zainteresowani majš pokryć 10% kosztów!Popytajcie w swoich gminach i podzielcie sie wiadomociami.Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 29.11.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 To kiedyś znalazłam na forum, ale to dotyczyło Dąbrowy Górniczej, ale może warto spojrzeć. Mam nadzieję, że będzie możliwość uzyskania jakiegoś dofinansowania.PozdrawiamMarta[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 29.11.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 cześć wszystkimkiedys badałem sprawę... w gminie musi sie znalezc ktos, kto poprowadzi akcje zebrania chetnych na taka oczyszczalnie (powiedzmy, ok. 30 osob) i wtedy gmina stara sie o fundusze strukturalne z uniiw rezultacie inwestor zaplaci za oczyszczalnie, powiedzmy nie 8, ale np. 2, czy 3 tys., reszta finansuje pozyskanymi pieniazkami gminanie ma szans na pomoc "pojedynczym" inwestoromtakie informacje uzyskalem od woj. funduszu ochrony srodowiska w Lublinie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts