idkam 12.12.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 No i my pogratulujemy !!!! LUX !!! My w tym tygodniu składamy kwity !!! Byłem w Lubatrowie i Niemcach (BK, stropy, bloczek fundamentowy, styropian) - czekam na wycenę. Przy okazji wpadłem do Max Formu - czekam na ofertę (tak na marginesie podsunęli mi ciekawe rozwiązanie z umową o dzieło z wybranym budowlańcem - wiecie ... 7 a 22% VAT ) Dam znaki. Budowlaniec wybrany - zaliczka, w przygotowaniu umowa przedwstępna. Dekarz/cieśla wybrany - umówiony wstępnie na 1 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.12.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 (IDKAM: dzwonilem do S chce 13k. nie wiem czy to duzo / malo ile chce od ciebie ??) Pawson, 10,2 kPLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 A u nas trochę zmian... Prawie na pewno zmienimy projekt na "Konwalię" z Horyzontu. Bardzo podobny do poprzednio wybranego, ale zdecydowanie bardziej nam sie podoba jego uroda i funkcjonalność. Biliśmy się dosyć długo z myślami (bo projekt już kupiony, szkoda pieniędzy, Konwalia większa i droższa). Ale - zdecydowanie lepiej pasuje do naszych potrzeb. No i ma kotłownię i pomieszczenie gospodarcze z prawdziwego zdarzenia (w poprzednim projekcie myślelismy o piwnicy, kosztowo na jedno by wyszło). Mamy tez już ekipę budowlańców, wycena dachu "się robi". Za to możemy mieć jazdę z gazem . Wszystko okaże się pewnie jeszcze przed świętami - tzn czy gaz będziemy mieć od razu, czy może za 2 lata, jak się nasza uliczka zabuduje. A wyjaśnienie tej kwestii wstrzymuje sprawę pozwolenia na budowę. Mam powoli dosyć papierologii i leniwych, niekompetentnych urzędasów . To by było na tyle. P.s. Czujecie już Święta ? BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.12.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Witajcie, mam wzór umowy z ekipą budowlaną.Jeśli ktoś chce to poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.12.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 P.s. Czujecie już Święta ? Już powoli czuję zbliżające się Święta, byliśmy dzisiaj z mężem w OBI, poczułam piękny zapach świeżych choinek i to nastroiło mnie tak świątecznie. Chyba niedługo trzeba będzie już przystroić choinkę. Narazie jesteśmy na etapie wymyślania co komu kupić pod choinkę. Część prezentów już kupiona, ale jeszcze trochę przed nami. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 12.12.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Witam Inwestorow Lubelszczyzny Mam na imie Kuba i razem z zonka - Ewelina budujemy dom w Motyczu. Pisze dopiero kilka dni po rejestracji bo troche zajelo mi przebicie sie przez lubelski watek :-)Ddzieki temu mimo ze Wy mnie nie znacie, mi wydaje sie ze znam Was od dawna. Zaluje ze nie czytalem FORUM od poczatku budowy, poawoliloby to zaoszczedzic troche nerwow, czasu i... pieniedzy Postaram sie klubowiczow bardziej doswiadczonych pomolestowac troche pytaniami i prosbami o ewentualna pomoc (wyrozumialosc mile widziana) pozdro Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.12.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Witamy !!! Witamy !!! Witamy !!! Witamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 12.12.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 cześć wszystkim, witam serdecznie na forum "nowych" oraz gratuluję Pawson-owi otrzymania pozwolenia na budowę. no to teraz Ci się zacznie...U nas domek zadaszony, mamy już okna drzwi wejściowe i segmentówkę.Właśnie robimy instalacje elektryczne, na ukończeniu jest szambo.Kasa, niestety, ucieka przez palce w zastraszającym tempie. Wszyskim, którzy poszukują wykonawców, z czystym sumieniem mogę polecić spośrd moich dekarza, cieślę (trzeba go troszkę przypilnować na początku) oraz dostawcę okien. Z pozostałymi ogólnie nie było źle, jak to na budowie, trzeba ich na początku "dostosować do swoich oczekiwań" a czasami jeszcze trochę dopilnować.Pozdrawiam TomekPS. potrzebuję dobrego instalatora do instalacji wody i gazu oraz alarmowca. Zna ktoś kogoś wartego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.12.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Witam Pyza1.Jeżeli wiecie napiszcie jak to jest z uprawnieniami budowlanymi. Facet, o którym myślimy, żeby nam zaadaptował projekt na stronie inżynierów budowlanych, w rubryce data ważności zaświadczenia ma wpisane "zawieszony". Co to oznacza? Nie ma on już prawa robić adaptacji mojego projektu, czy po prostu nie należy już do izby, a dokumentację do pozwolenia na budowę może mi zrobić. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 13.12.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 cześć wszystkim, cześć Kuba widzę, że na forum niezły ruch... AIK - życzę Ci dużo zdrówka, 3maj się! pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.12.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Aik - dużo, dużo zdróweczka, Cześć Pyza1, witaj i czuj się jak u siebie w domu Powiem Wam szczerze, że biorąc pod uwagę pogodę, odnoszę wrażenie że jest październik a nie połowa grudnia. Więc świąt od tej strony wogóle nie czuję. W sklepach już dawno wystrój świąteczny wiec już mi się opatrzył. Ale zdaję sobie sprawę którego mamy grudnia i wiem że Święta już tuż tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.12.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Dziekuje wszystkim - teraz mi sie zacznie Swiat nie czuje bo pracuje :( Idkam - to sie jeszcze musze potargowac z S... wykonawca wybrany ale nie chce zaliczki (niby dobrze ale wolalbym zeby wzial...) Pozdraiwam [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 13.12.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Dzieki wszystkim za mile powitanie... ... a teraz do rzeczy : Jedziemy za chwile na budowe pilnowac dekarzy bo juz z przerwami ponad 2 tygodnie nam dach robia Tomek, napisz jakie zakupiliscie okna? my wlasnie powaznie sie rozgladamy. Czytalem we wczesniejszych postach ze wiele osob kupowalo w Goranie, ciekawe jakie rabaty dostaliscie. Zdaje sie ze Guit ma tam jakas wtyke ? Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 13.12.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 hej urko ostatnio badał moich znajomych pod kątem cenowym i podobno nie wypadli za dobrze w razie czego kontakt gdzieś tam znajdziesz, jak nie odezwij sie n priva ważne: jeśli komuś dawałem namiary na instalatora wod-kan - wymażcie to z pamięci - dzięki niemy mam teraz wielki problem - źle przykręcony zawór spowodował wyciek wody za glazure, nie wiem jak się to skończy, mam nadzieję, że dobrze dla mnie, dla niego na pewno już nie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 13.12.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 cześć Pyza, poniżej info o oknach .... swoje okienka kupiłem w OknoDom , Łęczyńska 1. Profil salamander, obustronny złoty dąb. Polecam, b. dobry stosunek jakości do ceny...pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 13.12.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Dzieki za namiary na okna. Dzis rozwiozlem rozmiarowke okien do 6 sklepow i czekam na wyceny... jutro maja sie odezwac. Dekarze laskawie pojawili sie dzis na dachu, powiem Wam jednak ze powinno sie chyba zawierac umowy z fachowcami aby miec na nich jakis bat. Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 13.12.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 To wyzej to bylem ja, tylko nie przelogowalem sie na forum i poszlo z profilu zonki Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.12.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Podsumowanie negocjacji z tego roku ile udalo sie wam wywalczyc za robocizne ?? Ja - dom ok 220 m2 użytkowej stan surowy bez dachu 23 + dach 13 do tego kierownik 2k i koparka 2k. w sumie 40 k. oczywiscie targuje dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 U nas - dom ok. 180 użytkowej (z garażem) - 20K robocizna + ok. 10 za dach 244m2 z ceramiki BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.12.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 baba:kierownik i sprzet w tej kasie czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts