RHM 14.12.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam cię Pyzo na forum. Też byłam nowa niedawno, trochę się obawiałam wejścia, ale poszło i jestem zadowolona. Od razu pytanie o dach od kiedy ci robią i na jakim etapie. Tomku 81 - z nieba mi spadasz z tym cieślą godnym polecenia. Podaj namiary i więcej szczegółów, dlaczego jesteś zadowolony. Raz jeszcze do Pyzy, i poniekąd do Pawsona: moje subiektywne odczucia (po tym, jak zostalismy oszukani przez pierwszą ekipę, z którą mieliśmy podpisaną umowę) dotyczące wszelkich umów: zdecydowanie są potrzebne. Sprawdzają się głównie w przypadku określonej grupy wykonawców ...takich...hm... z wysoką kulturą organizacyjną i przy okazji osobistą, ale nie zabezpieczają. Najważniekjszym zabezpieczeniem są zawsze PIENIĄDZE, w układzie: dobrze zrobione - zapłacone. Dlatego Pawson, super ekipa, bo nie chce zaliczki? Dlaczego się martwisz, że nie chce?Co do robocizny dla ogólnej orientacji: dom 140 m2 z garażem w bryle budynku, parterowy - 13 000,00, dach 320 m2, dachówka cementowa - 14 000,00, kierownik za wymienione etapy - 2 000,00.Co do grudniowej pogody i skojarzeń z październikiem: niech tak trochę pobędzie, bo jeszcze tylko dachówka i byłby koniec w tym roku. Dobra, wysyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.12.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 RHM ja sie zawsze czegos boje .... CO do Twojego sposobu rozliczania sie z nimi zrobione / zaplacone jest jak najbardziej OK Czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 baba: kierownik i sprzet w tej kasie czy nie ?? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 14.12.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Dziękuję Pawson za uznanie dla sposobu rozliczania. Myślę, że każdy o tym wie, ale nie zawsze uda się to realizować, prawda?I coś ci jeszcze powiem: ja też się zawsze czegoś boję. Jednego się nauczyłam, że zawsze jest jakieś wyjście. To nie tylko banał, to także moja wewnętrzna najprawdziwsza nauka, jaką dotąd wyniosłam. Bez tego nie dałabym już rady. I bez wzajemnego wsparcia męża. Choć wspomnę tylko, że kryzys małżeński był blisko.Proszę, nie martw się tą zaliczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 14.12.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 RHM, dach jest na takim etapie jak widac na fotce obok... moze troszke wiecej bo jest czesciowo folia przybita. Bardzo zalujemy z zonka ze nie mamy z ekipa od dachu zadnej umowy. Przychodza jak chca, na jeden dzien w tygodniu albo i nie Wczoraj byli po tygodniowej przerwie tylko we 2, obiecali ze dzis tez beda (ale sie nie pojawili) Eve do nich dzwoni rano czy sa a oni ze beda niestety jutro:-( Najgorsze jest to ze dalismy im czesc pieniedzy: 3 z dogadanych 9 tysiecy Potwierdza sie zasada - dobrze zrobione to zaplacone, nie ma co rozliczac sie na raty. Ekipa jest generalnie dobra, nie marudzi nie narzeka, tylko jest bardzo nie slowna. moze przed swietami skoncza ... Wyceny okien jeszcze nie ma a w sklepie na Leczynskiej powolalem sie na Tomka, Pani pyta mnie o nazwisko Tomka, ja ze: yyy... mam na koncu jezyka, ona rzucila "swoje" i mowi ze to kolega Prezesa to bedzie dobry rabat ...sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 14.12.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 cześć,RHM - namiar na dekarza poszedł na privaPyza - rzeczywiście z prezesem znamy się z dawnej wspólnej pracy.Chciałbym widzieć Twoją minę, jak wymyślałaś moje nazwisko.pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 15.12.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Słuchajcie kochani. Mam pytanie. Co myślicie o firmie MaxForm. Jakie macie doświadzcenia, lub jakie ddoświadczenia maają Wasi znajomi. Odpowiedzi proszę przesłać na priva, z wiadomych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 15.12.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Drogi Fizyku, teraz tylko krotko napisze o Maxformie. Radze bardzo uwazac, tu byla juz gdzies opinia ze panowie z obslugi sa bardzo mili, sympatyczni i bezproblemowi tylko szkoda ze tylko do momentu "zlapania" klienta mamy z ta firma duze doswiadczenia , wieczorem wiecej napisze bo teraz musze spadac do miasta po wyceny okien... PS: Chetnie poczytamy opinie innych inwestorkow Qba i Eve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 15.12.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Pyza1-co masz na myśli mówiąc, że może skończą do świąt. Ale co mają skończyć, bo chyba nie masz na mysli całego dachu, biorąc pod uwagę fotkę, dana zaliczkę i efektywność pracy. Sposób rozliczania na raty jest ok, pod warunkiem, że wypłacana rata dotyczy dobrze zrobionej roboty. Pyza1 wybacz...uśmiecham się czytając: ekipa jest W SUMIE dobra, bo nie marudzi. Kurcze, wzięli kasę, wyraźnie ignorują robotę (może gdzieś obok ciągną drugą...) i inwestora, kurcze, podziwiam Pyza1 twój optymizm. Ale życzę wszystkiego dobrego. Ach i nie macie czego żałować, że nie macie z nimi umowy, bo z opisu wynika, że w niczym by nie pomogła.A co do okien, zdradzisz wysokość rabaciku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 15.12.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Tomek81 - dzięki. Wysłałam ci posta na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 15.12.2004 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Witamy!! U nas pierwsza urzędowa potyczka, a mianowicie jak się okazało przy wydzielaniu części grunntu z produkcji rolnej, droga dojazdowa do mojej działki nie ma uregulowanej do końca własności i muszę mieć zgodę właściciela działki na przejazd i przechodzenie (służebność) lub być formalnym współwłaścicielem. Ups ... Inaczej działka bez dojazdu .... nie jest działą budowlaną !!!! Wydział geodezyjny twierdzi, że działka nie należy do gminy, gmina natomiast twierdzi, że fima która dzieliła te działki przekazała im działki, które stanowią drogę dojazdową w formie darowizny. Nie ma ksiąg wieczystych, które regulowałyby własność i wydział geodezji nie może zmienić zapisów w rejestrze gruntów. Jeżdziłem, załatwiałem i ... zgodę otrzymam (nie będę ukrywał, że dzięki pomocy ) z zastrzeżeniem, że jeśli faktycznie właścicielem tej działki nie jet gmina, a właściciel wystąpi o cofnięcie decyzji - decyzja zostanie uchylona Naczelnik wydziału przekazał mi informację, że faktycznie "jestem na prawie" (działki po podziale muszą mieć dojazd), ale po co szarpać się i łazić po sądach? Zobaczymy co na to za chwilę wydział buowlany???? Yares - dzięki za okazaną pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 15.12.2004 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Aaaaaaa. dostałem pierwszą wycenę na materiały budowlane z PPMB Niem... - generalnie nie powalia mnie na kolana biorąc pod uwagę "okres ciszy". Oferta z rabataem 8 i 20% bez transportu taka sama jak z Matelbudu z września i dodatkowo z transportem. Ponegocjuję jeszcze. Czekam na Lubartów i firmę Maxform? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 16.12.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Widzę, że dzieje się troszkę. A u nas.... właściwie nic, poza tym, że zdecydowaliśmy się na Pana, który bedzie nam adaptował projekt. Kiedy geodeta poprawi nam mapę, oddajemy dokumenty i czekamy. A tak swoją drogą, czy trzeba wyłączać część działki z użytkowania rolniczego, czy można to sobie darować?Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 16.12.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 MaPi: trzeba wylaczac i to wylaczenie kosztuje (ok. 300PLN) Tutaj jest wazne ze wylaczyc trzeba mniej niz 500 m2 bo jak wiecej to cos tam sie placi - jakies oplaty , czy podatki przez iles lat ... Pawel Co do zakupow to u mnie sie nic nie dzieje Nie mam kompletnie czasu na nic :( Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Dzis ostatni dzień licytacji, kończymy licytować o godzinie 20.00Jeśli nie masz jeszcze przezentów świątecznych, zastanów się czy nie przydałoby Ci się coś z naszej licytacji. Stan licytacji na 16.12.2004 godz. 08:00 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 79 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 45 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 40 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 20 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 10 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 złFotel naprawdę jest fajny, a obecnie wylicytowana cena jest poprostu śmiesznie niska, fotel możesz obejrzeć pod linkiem W sumie: - 1919 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3144 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.12.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Dzisiaj mam obiecane wyceny materiałów w Inwestorze, Atut-Bisie i Maxform. jeszcze nie odezwał się Stalmet i moja znajoma, która obiecała mi dobre ceny. No cóż pożyjemy zobaczymy. Dam znać jak bede coś konkretnego wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 18.12.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Wzruszyła...wkurzyła mnie sprawa, o której pisze Idkam. Jednak najtrudniejsze są sprawy formalno - prawne. Całym sercem życzę powodzenia. Piszesz o materiałach z Niemiec i Matelbudu. W Matelbudzie braliśmy ostatnio "dach" i jesteśmy zadowoleni z cen i obsługi. Spróbuj jeszcze w Lubartowie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 21.12.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci jako, ze pewnie do swiat nie bede mial okazji wiec pozwalam sobie juz teraz zlozyc Wam zyczenia swiateczne obyscie swieta spedzili spokojnie i zdrowo w cieplej, rodzinnej atmosferze - bez projektow, wycen i wyboru materialow a na Nowy Rok zycze Wam, aby Wasze fundamenty byly mocne a dachy nie cieknace pozdrawiam wszystkich i do przeczytania w przyszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 21.12.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 cześć, ja również dołączam się do życzeń bożonarodzeniowych i noworocznych - dla nas szczególnych, bo pierwsze święta w Nowym Domu - czego i Wam życzymy w nadchodzacym Nowym Roku, oby udało się w miarę bezproblemowo ukończyć zaplanowane etapy. Pamiętajcie - oszczędzajcie nerwy, bo mogą się przydać później, kiedy się juz wprowadzicie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 23.12.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Wesołych Świąt i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim budowniczym z lubelskiego życzy Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts