Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My również chcielibyśmy złożyć Wam życzenia wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia, przyjaznych urzędów, tanich i solidnych wykonawców, wielkiego worka pieniędzy i .............. można by tak wymieniać długo. Niech spełnią się Wasze wszystkie marzenia. I mnóstwa prezentów pod choinką :wink:.

Marta, Piotrek i Jagódka

http://www.gify.amor.pl/mikolaje/mikolaje17.gif

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkiego, co najlepsze, szybko rosnących domków, piękniejących wnętrz, solidnych i tanich wykonawców, bezszkodowej przeprowadzki, a przede wszystkim zdrowia, miłości, pieniążków, cierpliwości i radości z realizacji (nie tylko budowlanych) planów życzy.

Niech te Święta będą dla Was radosne, rodzinne i spokojne, a Nowy Rok - szczęśliwy i owocny

Serdecznie pozdrawiamy

Monika z Rodzinką

Swieta, swieta i po swietach

mam pytanie:

Jesli dach chce robic w lipcu - sierpniu to kiedy musze zamawiac wiezbe i dlaczego (podczas swiat ktos tam z rodzinki sie wymadrzal ze uz ostatni dzwonek na zamawinie drewna jesli w lipcu chce robic dach i mnie troche przestarszyl.. co o tym sadzicie ??)[/url]

Tak, tak ..... po Świętach, niestety.

Jeśli chodzi o więźbę to myślę, że najlepiej zadzwonić do jakiegoś tartaku i zapytać ich o to, kiedy najlepiej zamiawiać materiał. U mnie do tego etapu jeszcze kupa czasu, więc nie bardzo wiem co, jak i kiedy.

A my mamy już poprawioną mapę do celów projektowych, musimy jeszcze załtwić warunki z gazowni i to będą już chyba wszystkie dokumenty. A nie, jeszcze wypis z rejestru gruntów. No i to by było chyba na tyle. Chociaż pewnie jeszcze coś wyskoczy :( .

Święta - nie dość że krótkie to bez śniegu :cry: . Cóż biednemu to zawsze wiatr w oczy :cry: . Ale nic to. Może w Wielkanoc będzie mróz i śnieg po pachy :wink: .

Nadal się zastanawiam nad firmą Maxform. Może ktoś jeszcze cosik słyszał. Dzięki za dotychczasowe informacje, jednak nie wydaje mi się żebym miał problem z terminami dostaw - bo to oni by przecież budowali. Więc dla siebie by nie mieli?? Sam już nie wiem.

Z tego co się orientuję to moja adaptacja projektu jest już w ZUDPie. Jak wróci to zostanie branżówka do zrobienia i uzgodnienia. Mam nadzieję, że do początku sezonu będę miał już pozwolenie (wiem że jestem optymistą, ale gdybym był pesymistą nie brałbym się za budowę :wink: ).

No wreszczie mam internet.

Pawson - musimy się skrzyknąć - obiecałem znajomym jeden z filmików - ten babski . Może w tym tygodniu - wtorek, środa ... bo nie powiesz że za rok :))) No i mam pare innym fajnych.

Czesc Idkam

Więc Wam też dali dobrą ofertę? Ja oglądalem osiedle które zaczęli budować Pod Lipami - fajnie to wyglada. Też chcesz żeby zrobili komplet?? Sprawa VAT - mi też dali ciekawa propozycję. Czy komuś znajomemu coś zbudowali?? Daj znać na priva. Jak chcesz to możemy się razem wybrać do Dysa i obejrzeć tamte chałupki i pogadać z ludźmi.

Pawson - może ty też się zdecydujesz. Jak byśmy poszli w trójkę - to więcej można by utargować. Czekam na telefon.

Witam po Świętach :) .

Co do Maxformu - też planujemy zrobić u nich wycenę. Czy wg Was opłaca się u nich zamówić tylko "komplet" - z wykonawstwem, czy mają także jakieś fajne oferty na same materiały . Szcerze mówiąc z ekipy, którą znaleźliśmy nie bardzo chciałbym rezygnować.

Ponawiam zapytanie o ewentualnych chętnych na ceramikę z Harasiuków (25% taniej).

Pozdrawiam

BabaB

Czesc Idkam

Więc Wam też dali dobrą ofertę? Ja oglądalem osiedle które zaczęli budować Pod Lipami - fajnie to wyglada. Też chcesz żeby zrobili komplet?? Sprawa VAT - mi też dali ciekawa propozycję. Czy komuś znajomemu coś zbudowali?? Daj znać na priva. Jak chcesz to możemy się razem wybrać do Dysa i obejrzeć tamte chałupki i pogadać z ludźmi.

Pawson - może ty też się zdecydujesz. Jak byśmy poszli w trójkę - to więcej można by utargować. Czekam na telefon.

Służbowo poznałem właściciela i chyba będzie to współpraca dłuższa ;-)

Obiecał doobre ceny. Mogę z nim porozmawiać o tym, że jest grupa (My) zaczynająca inwestycje na wiosnę. Może jak się zbierzemy do kupy to potraktuje nas inaczej???

Komplet - nie, znajomemu też nie budowali.

Kurcze moze wy byliscie w innym MAXFORMIE ?? :):)

Na mnie nie zrobili dobrego wrazenia chociaz jesli chodzi o zakup materialow to wrazenie rzeczywiscie nie ma wiekszego znaczenia.

Co do zakupu materialow to z checia bym sie podczepil pod zakup materialow na dach jesli oczywisice bylyby odpowiednio tanie. Mam juz od nich wycene i jakos z nog nie zwala ale fakt zbytnio jej nie negocjowalem...

A spotkanie oczywiscie chce - chociaz nie wiem kiedy mozna by było coś zorganizować (chyba juz w nowym roku ..)