genius2000 26.03.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 potrzebuje poradymam dylemat mam domek parterowy i nie chce remontowac poddasza tylko podnies go w góre i utworzyć piętro. tylko tutaj jest problem ponieważ niedawno zmienialem dach, jest pokryty blacha od 6 miesięcy i teraz szkoda by mi bylo go ruszac poniewaz koszty by mnie przerosły. i tutaj moje pytanie czy da sie pociągnąć piętro bez zdejmowania dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Obojętnie co wymyśleć nie będzie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 26.03.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Myślę że do tego trzeba geniusza a przecież Ty nim jesteś genius 2000... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.03.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Myślę że do tego trzeba geniusza a przecież Ty nim jesteś genius 2000... pzdr ale brakuje jeszcze 8 do 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.03.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jak Ci się więźba nie rozejdzie, to możesz spróbować podnośnikami.Kiedyś widziałem taką operację, użyto podnośników kolejowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Oczywiście można lewarować dach tak jak pisze "jea". Osobiście wykonywałem podniesienie dachu z pełnym deskowaniem o 0,5 metra takimi podnośnikami. Koszty operacji Cię przerosną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 26.03.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 też już z tym miałem do czynienia z taką różnicą ze dach był odeskowany i z papą , dwuspadowy najpierw spięto dach , coś w stylu okucia na beczkach wieniec wykuto wnęki pod murłatami , potem podnośniki , oczywiście "pożyczane" z kopalni ( na śląsku takie rzeczy można załatwić za 0,7 ) po trosze sie podnosiło i murowało zostawiając wnęki w innych miejscach , następnego dnia więźbę opuszczano na wymurowane ściany i przekładano do nowych wnęk , stare sie zaklejało Co prawda robota przejebana,pracochłonna , ale sie dało , co prawda gdybym to miał robić zawodowo to by to kosztowało masa tysięcy złociszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 15.04.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 potrzebuje porady mam dylemat mam domek parterowy i nie chce remontowac poddasza tylko podnies go w góre i utworzyć piętro. tylko tutaj jest problem ponieważ niedawno zmienialem dach, jest pokryty blacha od 6 miesięcy i teraz szkoda by mi bylo go ruszac poniewaz koszty by mnie przerosły. i tutaj moje pytanie czy da sie pociągnąć piętro bez zdejmowania dachu? 1. metoda na poduszki powietrzne 2. metoda na balon 3. metoda na windę 4. metoda na dzwignię każda z nich się nada i będzie tanio 5. nazwij poddasze jako "piętro" - i problem z głowy. --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts