SERENADA 26.03.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 mam pytanie - jestem właścicielem działki przem - usług bud - moje pytanie to czy aby utwardzić działkę trzeba mieć pozwolenie z gminy ??? poradzcie może ktoś wie ??? a druga sprawa to na działce mam wodociąg - czy aby moc zrobić wcinke do wody potrzebne są mapki czy pozwolenia ???...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Z utwardzeniem to za bardzo nie wiem. Byc może będziesz potrzebować plan zagospodarowania działki. Jeśli chodzi o podłączenie do wodociągu- to musisz mieć pozwolenie od wodociągów miejskich czy gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 serenada ja nie wiem ale lepiej spytaj w dziale 'prawo i pieniądze'. tam zaglądają prawnicy i ludziska obeznane z prawem budowlanym generalnie wiem że przed przystąpieniem do jakichkolwiek prac budowlanych w tym odgarnięcie humusu, wytyczenie budynku czy podpięcie się do mediów trzeba mieć ważne pozwolenie na budowe i zgloszenie rozpoczecia prac co do pierwszego pytania - utwardzenie gruntu na działkach budowlanych nie wymaga pozwolenia na budowe (art. 29 ust.2 pkt 5). wymaga to jednak zgłoszenia do urzędu. Sama forma podobna do ubiegania się o pozwolenie tyle że nie czeka się na decyzje a odczekuje określony czas i jeśli nie ma sprzeciwu można działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SERENADA 28.03.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dzzieki wielkie za opinie ....pozdrow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts