remx 26.03.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Czy istnieje coś takiego jak max okres oczekiwania na przyłączenie do sieci gazowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.03.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Niestety chyba nie ma... Mi powiedzieli, że jak dostanę umowę o dostarczanie gazu to potem gazownia będzie projektować przyłącze. I może im to zająć ok 8 miesięcy, albo dłużej... Dlatego podziękowałam gazowni i załatwiłam sobie profesjonalną ekipę, która zrobi mi to przyłącze w normalnym terminie- w sensie- kiedy tylko będę chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.03.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A wnaszej gazowni jak podpiszesz umowę na dostawę gazu to dostawa gazu za 6 miesięcy. Przyłaczenie według ryczałtu. U mnie jakieś 40m ok. 2700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.03.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nam trwało to 2 miesiące. Denerwowałam się, że długo, ale teraz odszczekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 26.03.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Gazownia Wrocław- 6 m-cy od zawarcia umowy jeśli zajmuje się tym gazownia. Ja robię sama- po 3 miesiącach zbierania papierków złożyłam wczoraj zgłoszenie w starostwie.Za 2 tyg ciągnę rurę. Koszt ryczałtowy wg gazowni podobny jak u pam, tyle że u mnie jest 4,5 m do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.03.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 U nas też mozna zrobić samemu i wtedy przyłacze trwa 3 miesiące. Ale wydaje mi się, ze wiele szybciej to to nie wyjdzie. Formalności - ZUDP, projekt itd też trwa. A tak podpisujesz umowę i masz wszystko z głowy (poza zgodą sąsiadów jeżeli trzeba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 26.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Tja, ja podpisałam umowę w czserwcu 2007 na podłączenie w grudniu. W grudmniu okazało się, że moje dokumenty zaginęły i mogą mnie podłączyć w czerwcu- lipcu 2008 (o ile znowu nie zgubią dokumentów). A ja muszę się wprowadzić z dwójką małych dzieci do 20 maja!! Znalazłam firmę, która robi projekty dla gazowni i to oni za atwiają wszystkie papierki. Dla osoby prywatnej jakoś szybciej im idzie. Koszt 700 zł zwraca gazownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.03.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 U mnie trwało to prawie rok.... w warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 27.03.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Nie ma maksymalnego terminu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 28.03.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Nie wiem jak u Was, ale w Radomiu od zawarcia umowy o dostawę gazu gazownia ma 7 czy 8 miesęcy maksymalnie na wykonanie przyłącza. W grudniu miałem podpisać umowę i przyłącze do końca wakacji, ale gazownia przez 3 miesiące odwlekała durnymi tekstami "mamy nowy system ale proszę się nie denerwować bla bla bla ..." W końcu dowiedziałem się że tak naprawdę nie wiedomo kiedy podpiszą ze mna umowę (dlatego że poźniej muszą się trzynmać maksymalnego terminu wykonania który liczy się od podpisania umowy).Znalazłem projektanta który się zajmie projektem i papierkami, projektant zna wykonawcę który pracuje w gazowni. Składa się podanie i gazownia to finansuje (w ramach zryczałtowanej opłaty przyłączeniowej). Ma być zdcydowanie szybciej.Komu zależy na czasie polecam tą 2 opcję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkozin 28.03.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Moja gazownia dała mi termin 6 miesięcy od podpisania umowy, ale zajęło im to 11 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 28.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 My czekaliśmy od stycznia 2005 r. do listopada 2007 r. tj. od otrzymania warunków przyłącza do podpisania umowy na dostawę gazu. Na to składały się uzgodnienia z ZUiD, projekt gazociągu (ok. 60 m), projekt wewnętrzny, wykonanie wewnętrznej instalacji + skrzynka w ogrodzeniu, budowa gazociagu, przyjęcie gazociagu od wykonawcy i wreszcie podłączenie licznika. Może wynajęcie prywatnej firmy (a nie czekanie na gazownię) skróciłoby czas oczekiwania, ale zwiększyłoby koszty. Gazownia za gazociąg "skasowała" nas na 1200 zł, prywatnie było by drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkozin 28.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 My czekaliśmy od stycznia 2005 r. do listopada 2007 r. tj. od otrzymania warunków przyłącza do podpisania umowy na dostawę gazu. Na to składały się uzgodnienia z ZUiD, projekt gazociągu (ok. 60 m), projekt wewnętrzny, wykonanie wewnętrznej instalacji + skrzynka w ogrodzeniu, budowa gazociagu, przyjęcie gazociagu od wykonawcy i wreszcie podłączenie licznika. Może wynajęcie prywatnej firmy (a nie czekanie na gazownię) skróciłoby czas oczekiwania, ale zwiększyłoby koszty. Gazownia za gazociąg "skasowała" nas na 1200 zł, prywatnie było by drożej. 1200 zł? To darmo. Ja płaciłem 2000 zł za nitkę 15 mb, do ogrodzenia. Od ogrodzenia płaciłem osobno prywatnej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts