Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Tęczy" Agaty i Łukasza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej! jeśli chodzi o łazienke to znalazłam ją naprawde po długich poszukiwaniach....oczywiscie nasza łazienka jest o wiele mniejsza niz ta ze zdjęcia ale mam nadzieje ze ze będzie równie piękna :D

Jeśli zas chodzi o wcześniejsze planowanie wystrojów wnetrz to nie jest to wcale głupi pomysł a wręcz przeciwnie. My planujemy w salonie , kuchni i łazience ogrzewanie podłogowe i w tym przypadku trzeba wiedziec gdzie co ma stać......więc trzeba za wczasu to wiedzieć i się dokładnie przygotować a nie tak na ostatnią chwile....kobieta przeciez zmienną jest i co będzie jak wybierze nie to co trzeba!!!! a tak są chociaz jakieś warianty do wyboru :lol:

Projekciki widzę że mamy podobne, u nas też zajda pewne zmiany.....szczególnie to że powiększymy salon i kuchnie oraz w salonie zrobimy jedno wielkie okno balkonowe a nie male okienko i jedne drzwi tak jak jest to teraz!!!!!

My budowe niestety zaczniemy dopiero na koniec wakacji, więc mamy czas aby latem naładować akumulatory i wziąść się póżniej do pracki......

POZDRAWIAM I RÓWNIEŻ ŻYCZĘ POWODZENIAhttp://www.malypatrysmurator.republika.pl/122.gif

Domek bardzo sympatyczny (choć mi w nim brakuje drugiej łazienki).

Podoba mi się ogólny styl studia Atrium - sami się zastanawialiśmy na Walczykiem i Romantykiem.

I niech inwestorka nie będzie taka niecierpliwa :lol: bo nieźle przecież idzie.

Życzę samych trafnych decyzji i powodzenia w budowaniu :)

Witam

Co do drzwi,to dokonałaś trafnego wyboru.Moje będą też białe.Widzę,że jako inwestorka jesteś bardzo niecierpliwa,a tej cierpliwości się tobie przyda bardzo dużo do zakończenia budowy.Widzę,że postęp prac jest bardzo duży.

Życzę sprawnego budowania bez problemów technicznych i finansowych :roll:

My zaczynamy budowę w środę,a dach ma być nakryty 10.06.2008r.

Noooo niecierpliwa to strasznie jestem :D :D :D :D Ja to bym już od zaraz wszystko chciała ale wiem że się tak nie da. Niestety :( :(

Fajnie że ci się spodobały te drzwi bo mąż mi cały czas próbuje wmówić że białe to sie będą brudzić i wogóle ale ja jak się uprę to i tak będzie po mojemu :D :D :D No bo tak wogóle to okna chcę białe i bramę garażową też no to drzwi też by pasowało bo przecież jakoś to musi wyglądać :) :) A tak to będzie wszystko do siebie pasować :p :p :p

No mam nadzieję że tych pieniążków nam nie braknie a i Wam życzę pomyślnego budowania i nie martwienia się o fundusze :D :D :D

No może i troszkę podobne ale Wasz tak jakby troszkę bardziej przestronny. My też będziemy mieć grafit tyle że będziemy kryć gontem

http://www.matsell.pl/images/allegro/gont/accord/accord_czary_1402.jpg

Mam nadzieję że to będzie wyglądać tak

http://www.matsell.pl/images/allegro/gont/zdjec_d/lt.aplink.servlets33.jpg

Witam u mnie :D :D :D :D

Nie ściągamy humusu bo u nas na tym terenie jest trochę mokro i budowlaniec powiedział że lepiej żebyśmy nie zbierali bo nam woda wyjdzie i będzie ciężko. Parę metrów za nami buduję się nasza znajoma i oni ściągnęli humus a potem czekali 2 tyg aż woda opadnie a jak kopali fundament to po kolana w błocie i glinie :o :o Tak więc postanowiliśmy nie zbierać :) :)

Fakt kosztuję to potem trochę pracy nawet nie trochę tylko dużo bo będzie trzeba wybrać łopatami ale nawet sam nasz murarz powiedział żeby nie zbierać humusu bo jest bezpieczniej.

Ale każdy robi po swojemu i ma swoje metody także nie kierujcie się nami.

Pozdrawiam :D :D :D :D

PS. Budujecie się widzę nie daleko :D :D :D nas. Ale coś się opuściłeś w dzienniku bo nie widzę żadnych postępów w pracach chyba że tylko nie zdążyłeś tego udokumentować :wink: :wink: Czekam na jakieś zdjęcia z tego roku i będę do Was zaglądać :wink: :wink:

A no tak jak napisałem w moim pierwszym poście do budowy jeszcze długa, na razie będą takie prace porządkowo-gromadzeniowe. Ale tej wiosny jakieś postępy już są, bo wykonaliśmy wjazd przez rów na działkę. No nie zapominaj też, że my mamy ślub (i związane z nim mega wydatki) jeszcze przed sobą (za okrągłe 500 dni :-)) ) więc priorytetowo kasa będzie szła na ten cel. Już się zabieram za uzupełnianie dziennika. A tak w ogóle to jak blisko się budujecie, bo okolice częstochowy to jednak dość rozległy teren ?

Nie wiem czy będziesz wiedział gdzie to jest ale my sie budujemy w gminie Starcza i wieś też Starcza :D :D :D Bo stąd pochodzimy a to jest całkiem nie daleko od gminy Poczesna choć Korwinów trochę dalej leży ale byłam tam na rajdzie pieszym jeszcze jak chodziłam do liceum także nie jest to aż taaaak daleko :D :D :D

A kiedy ślub jeśli mogę wiedzieć? :wink: :wink: My też nie jesteśmy jeszcze takim starym małżeństwem bo ślub mieliśmy 13 października 2007r. :D :D :D

Ale już działamy z budową bo im wcześniej człowiek zacznie tym prędzej się dorobi :D :D :D

No i jeszcze małe pytanko?? Domek już wybrany macie bo nie widzę jeszcze żadnego zdjęcia :D :D :D

Oczywiście, że wiem gdzie jest Starcza, chociaż myślałem, że trochę bliżej jesteście. Ślub za 500 dni czyli 22.08.2009

http://www.suwaczek.pl/cache/4f9d6e6cb2.png

Ja bym też już chciał zacząć, no ale tak jak pisałem priorytety są na razie inne, A prace wykonywane są na razie niskonakładowo, jedynie z udziałem teścia (przyszłego) i mnie, o ile akurat mamy zmiany w pracy pozwalające zrobić coś wspólnego. Najbliższe plany u nas to ogrodzenie (siatkowe, prowizoryczne), kopanie studni i założenie prądu. Pozdrawiamy :-)

No to fajnie że wiesz gdzie to jest :D :D :D A skąd jeśli mogę wiedzieć :wink: :wink:

No my też chcieliśmy już zaczynać przed ślubem ale rodzice się nie zgadzali bo jak to tak można przed ślubem ale teraz to już praca wre :D :D :D

A jeśli mogę zapytać to na kiedy planujecie rozpoczęcie budowy??? I ile macie zamiar na nią przeznaczyć kasy??

A znajomi mieszkają w tej gminie, ale nazwy miejscowości już nie pamiętam, jakaś Knieja czy coś takiego. Plany rozpoczęcia budowy to raczej na pewno po ślubie, wcześniej może się uda załatwić papierkologię. A co do kosztów to bladego pojęcia nie mam ile będzie można na to przeznaczyć z zapasów bieżących, pensji i kredytów. Oczywiście część prac na miarę możliwości trzeba będzie wykonać samemu. No i dom też nie ma być jakąś nie wiem jaką rezydencją. Ja jestem przyzwyczajony do bloku, 60m2 dla 4-osobowej rodziny i jakoś nam to wystarczyło. Więc szaleństw nie będzie. To powodzenia w dalszych etapach i będę Was obserwował, pozdrawiam.

Może Klepaczka albo Własna Albo Rudnik ale Knieja to nie znam :D :D :D :D

No my też teraz zastanawiamy się nad kredytem i to poważnie bo zostało nam już mało ok 30 tys :( :( :(

Ja też będę do Was zaglądać :wink: :wink: :wink:

A jeśli chodzi o powierzchnię domu to my też nie szalejemy :D :D :D Ale 120 m2 użytkowego to tak w sam raz :D :D :D