adamoos 09.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Aha, już się dowiedziałem, ze to są Niwy, pomyliło mi się, ale bardzo dalecy znajomi, nie byłem u nich nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 11.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Bardzo ładne drzwi (moim zdaniem drugi model ładniejszy) a czy możesz mi przesłać link do producenta, lub jeśli znasz to proszę o podanie cenyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 12.04.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dzięki za opinię Ceny niestety nie znam ale znalazłam je na stronie www.drzwi.krakow.pl Mają tam duży wybór nawet drzwi wewnętrzne No i dzięki za odwiedzinki. Zapraszam ponownie Aha Kontakt też jest na tej stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 15.04.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Cena nawet bardzo przystępna Ale u nas się okazało, że panowie którzy schodzili poniżej 25 zł to się za bardzo do pracy nie przykładali. Zawsze oglądaliśmy prace, które wykonywali i okazywało się, że właśnie z tych tańszych inwestorzy nie byli za bardzo zadowoleni. Miejmy nadzieje, że wasz będzie dobrym cieślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 16.04.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Agata i Łukasz Moja rada co do okien- jedno duże. Moim zdaniem po pierwsze: więcej światła wpadnie przez jedno mimo, że mniejsze. Jak dwa mniejsze podzielicie jeszcze na skrzydła to ile zostanie szyb? Po drugie chyba więcej strat ciepła będziecie mieć przy dwóch oknach. Zobaczcie ile powierzchni zajmują ramy 2 okien a ile jednego. Jeszcze jedno w planie macie wykusz - jakie planujecie słupki pomiędzy oknami? Wybaczcie że się wcinam ale czy widzieliście już okno wykuszowe zrobione jako całość? Jest to jakoś zbrojone specjalnie (niestety więcej info musicie poszukać sami jeśli będziecie zainteresowani). Wygląda dużo lepiej niż 3 okna obok siebie - oczywiście to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 16.04.2008 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dzięki za radę. Co do wykuszu to zostawiamy tak jak jest, a słupki między oknami będą morowane z maxa. Jak już tak dobrze mi doradzasz To miałabym prośbę co do salonu. Dzisiaj pół dnia spędziłam na myśleniu jak go wyposażyć. Na planie rzutu salonu w pokoju mamy rogówkę przy tej mniejszej ścianie obok jadalni ale to ustawienie mi się za bardzo nie podoba. Może Ty masz jakąś koncepcję??? Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 17.04.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Nie wiem czy dobrze doradzam bo owszem proponuje zmianę okien z dwóch na jedno ale nie wiem co na to powiedziałby projektant. Chodzi o to, że jest to zmiana w ścianie nośnej. Słupek pomiędzy dwoma oknami może mieć znaczenie jako element na którym opiera się strop. Niestety na tym się nie znam a niewiem czy takich zmian w projekcie może dokonać kierownik budowy. Podoba mi się jedno ale to zmiana konstrukcyjna więc pytajcie fachowców o możliwości. Co do rogówki to pewnie wpakowałabym tam jakąś komodę lub kwiaty albo jedno i drugie ale teraz macie jeszcze troche czasu na meblowanie. Wiem sama po sobie że inaczej mebluje się na papierze a inaczej w "realu". Pozdrawiam . A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 17.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Mnie tak na szybko przychodzi do głowy coś takiego: http://images28.fotosik.pl/197/650b78a440dc741a.jpg Czyli:- otworzenie salonu z drugiej strony kominka uważam za dobry pomysł,- przeniosłabym ustawienie wypoczynku na ścianę przeciwną,- i na ścianę przeciwną ustawienie telewizora,- połaczenie okien też uważam za dobry pomysł,- no i w salonie na pewno przydałoby sie wyjście na taras, więc okno zamieniłabym na duże (ale myślę że nie zmieszczą się trzy skrzydła, a dwa też na pewno spełnią swoją funkcję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 23.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 http://images31.fotosik.pl/205/ee584713156b2870.jpg Bezwzglednie zdjęcie z waszej budowy kojarzy mi się z filmem "The Mist" S. Kinga. "Mgła" dla niewtajemniczonych Kto nie oglądał polecam. Zrozumie o co mi chodzi A co do budowy - witamy w kregu czestochowiaków - budulców. Fajny projekcik. Życze co by starczylo wam sił, wytrwałosci i kasy. A jak braknie, sama zauwazyłaś. Od czego sa banki ? Pozdrawiam. Obiecuję zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 24.04.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dzięki. No co do tej kasy to by się przydała i to nie mało Ja też będę do Was zaglądać A staracie się o kredyt czy czekacie do przyszłego roku? Co do zdjęcia to faktycznie trochę straszne Nie pomyślałabym że może się z filmem skojarzyć Pozdrawiam i życzę powodzenia no i samych trafnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 09.05.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Ja witam pozdrawiam i czuje sie z Wami zwiazana w ten szczegolny sposob, ze my tez z moim Tygrysem wzielismy slub 13 pazdziernika 2007r!!!! Hehe no i kto mi jeszcze smie powiedziec, ze to pechowy dzien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 16.05.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witajcie Ja to bym już od zaraz wszystko chciała . Ja też tak mam Widzę, że jesteście o dwa kroki przed nami Trzymamy kciuki i życzymy dużo cierpliwości Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 28.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam serdecznie. Uwielbiam parterówki i wypatruję na forum kolejnych "parterowiczów". Śliczny domek. Nad oknami w salonie jeszcze bym się zastanowiła - okna na całej elewacji mają chyba podobne wymiary? Proponuję zrobić jeszcze wizualizację elewacji. Jeżeli już łączyć te okna, to na zasadzie "wyrzucenia" tego słupka ze środka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 29.05.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam serdecznie. Uwielbiam parterówki i wypatruję na forum kolejnych "parterowiczów". Śliczny domek. Nad oknami w salonie jeszcze bym się zastanowiła - okna na całej elewacji mają chyba podobne wymiary? Proponuję zrobić jeszcze wizualizację elewacji. Jeżeli już łączyć te okna, to na zasadzie "wyrzucenia" tego słupka ze środka. pozdrawiam Dzięki za odwiedzinki No okna maja wszystkie takie same wymiary 1,20x1,50 a my zdecydowaliśmy się je połączyć w jedno większe właśnie w ten sposób że zlikwidujemy słupek między nimi, a to z tego względu że wpadnie więcej światła przez jedno a poza tym doradziła mi koleżanka z forum która nie połączyła tak swoich i teraz żałuje, bo tak naprawdę to nawet więcej ciepła ucieka jak są dwa obok siebie niż jedno większe. Wiadomo że dom musi jakoś wyglądać z zewnątrz ale według mnie musi się też wygodnie i funkcjonalnie mieszkać w takim domu. A u Was to już widzę domek stoi tylko pozazdrościć, ja tez się nie mogę doczekać aż w końcu zobaczę swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 29.05.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 A możesz bardzo proszę może wkleić wizualizacje wszystkich elewacji? Wtedy będzie łatwiej doradzić. Ja też się bałam zmainy rozmiaru okna (zmieniliśmy wyjście na taras). Walczyłam też jak lew, żeby czasem nie zamurowali mi któregoś z okien (a takie pomysły też były). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 29.05.2008 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Z miłą chęcią bym wkleiła jak bym taką wizualizację posiadała Ale niestety nie wiem w jakim programie coś takiego zrobić Mam na dzieję jednak że jakoś to będzie wyglądać. Zauważyłam że też macie duże okna chyba w salonie. Jakie mają wymiar te otwory w murze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 06.06.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 witam czytam wasz dziennik od pewnego czasu i podziwiam waszą determinację widze ze wiekszosc prac sami wykonujecie fajnie wasz domek rosnie a okno w salonie w koncu jakie robisz duże czy dwa mniejsze? pozdrawiam i czekam na zdjecia z postepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 06.06.2008 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Fajnie że ktoś interesuje się naszą budową, miło mi z tego powodu i dzięki. Okno robię jedno duże 3x1,80 w końcu sie zdecydowałam a jak coś to zawsze można zamurować. Dzięki za miłe słowa. Pozdrawiam. Wy też niedługo będziecie podglądać jak Wasze cudo rośnie tylko cierpliwości. Dom macie świetny taki przestronny i wogóle. A córcie to cudne a Jessica jak lalka i nawet imię ma takie samo jak chrześnica mojego męża. A ile ma latek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 09.06.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 hej mam prozbe jak możesz to wrzuc więcej fotek z budowy domku nawet ze srodka jak masz już jakies pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 09.06.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Hej Nie ma problemu tylko najpierw muszę je zrobić, ale zaraz jadę na budowę to pstryknę kilka i wkleję specjalnie dla Ciebie A jak tam u Was wszystko idzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts