Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Tęczy" Agaty i Łukasza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

HEJ

Działkę mamy dość dużą ok. 1800 m2 tylko że ona ma kształt trójkąta. Od drogi jest 38m, długa na 80m ale z lewej strony schodzi się w trójkąt i na końcu jest tylko 1m.

A Wy widzę też już kupiliście... No i też całkiem spora...

Gratulacje :D

no to dużą macie działeczke i wyjdzie wam dosc spory ogródek nasza działka to 1600 metrów ale jest w kształcie barzej prostakata jakies 30x 54 metry u nas tez dosc fajnie mozna urządzic ogród

a działkę dostalismy od tescia mojego :lol: no i teraz znów jestesmy w Irlandii a wakacje nam mineły szybko :cry: :cry:

• 2 weeks później...
Agato, pytałaś mnie, czy pada cień na szyby w naszym Pelikanie. Powiem Ci tak, może i trochę pada, ale nam to nie przeszkadza, jest super. Szef budowy proponował nam zwiększenie ściany kolankowej o jedną cegłę (porotherm 24), ale my nie chcieliśmy, baliśmy się, że wygląd domu na tym straci. Nie żałujemy.Pozdrawiam, życzę powodzenia, Jola

Hej ale ja zauważyłam że Wy macie na stropie jedną warstwę cegły

http://perfumy.skylan.pl/images/dziennik/wiezbajednastronagotowa.jpg

A u nas to by było tak że murłata szła by od razu na strop a nie tak jak u was, i wiesz co my się już zdecydowaliśmy podnieść jednak o tą warswę zawsze jednak lepiej mieć więcej światła w domu.

Pozdrawiam...

• 2 weeks później...

Witam serdecznie :D

Będziemy budowac w Blachowni. Jeśli faktycznie z tymi rejonami kojarzy Ci się teren to mogę jeszcze skonkretyzować :lol:

Nie wiem skąd u Ciebie ta niecierpliwość, bo patrząc na efekty to już naprawdę wiele Wam się udało :D

W sumie patrząc na Wasz dziennik wydaje mi się jakby pewne kwestie odzwierciedlały nasze poglądy, plany i sytuację :wink: nawet ślub braliśmy w zeszłym roku :D Ile macie lat jeśli mozna spytać?

Pozdrawiam i życzę mega cierpliwości!!!

Witam Cie marteczko u mnie :D

Jeśli chodzi o wiek to ja mam 23 a maz jest o rok mlodszy, nie mamy jeszcze dzieci

choc bardzo bysmy chcieli.

A o jakie plany i poglady konkretnie Ci chodzi :roll: Z ktorymi Ty sie zgadzasz?

Blachownia to w sumie niedaleko :D bo my budujemy w Starczy...

Pozdrawiam i zapraszam czesciej :wink:

My jestesmy troszkę starsi tzn.27 i 28 lat(męzuś). Pierwsze podobieństwa to na pewno będzie spory nakład pracy własnej, Twój kuchenny typ wydaje mi się bardzo zblizony do mego, deski i krowie tez malowaliśmy samodzielnie, w planach mamy samodzielnego murarza z pomocnikiem.. to te podobieństwa, ktore w tej chwili mi się nasuwają :lol: Będę odwiedzać Wasze postępy 8)

Drugi projekt rzeczywiście nietrafiony, choć mnie wogóle brakuje tam przestrzeni na te wszystkie urządzenia.

Zastanowiłbym się nad rezygnacją z prysznica i zrobieniem wanny z parawanem prysznicowym (teraz mamy mnóstwo takich wynalazków i coraz więcej firm oferuje takie rozwiązania).

Moim zdaniem łazienka by na tym zyskała.

Pozdrawiam

Łazienka zdecydowanie z pierwszego projektu! ten kibelek wciśnięty miedzy wannę a prysznic wygląda komicznie, a pewnie w uzytkowaniu nie będzie to zbyt wygodne.

Dzieki za rade.

A co myslisz gdyby zamiast prysznica dac wanne z parawanem tak jak pisze beba?

Zstanawialam sie juz nad tym ale nie wiem czy jest to takie wygodne miec 2w1 bo jak tu potem dzieci wykapac w wannie albo jakies pranie reczne zrobic jak przeszkadzal by parawan?

A co Ty myslisz?

Drugi projekt rzeczywiście nietrafiony, choć mnie wogóle brakuje tam przestrzeni na te wszystkie urządzenia.

Zastanowiłbym się nad rezygnacją z prysznica i zrobieniem wanny z parawanem prysznicowym (teraz mamy mnóstwo takich wynalazków i coraz więcej firm oferuje takie rozwiązania).

Moim zdaniem łazienka by na tym zyskała.

Pozdrawiam

beba dzieki za rade.

Ale wiesz co zastanawiam sie czy ta wanna z parawanem jest wygodna?

Wydaje mi się, że z brakiem wygody nie będzie problemu.

Pierwsza lepsza wanna z parawanem

http://www.ravak.pl/?page=supernova6

Cytat ze strony: "VS 2 składa się z dwóch części, które można złożyć jedna na drugą a następnie na scianę łazienki. W stanie złożonym VS2 praktycznie wcale nie zajmuje miejsca w łazience."

A jak jeszcze więcej poszukasz to pewnie znajdziesz rozwiązanie dla siebie.