Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Tęczy" Agaty i Łukasza

Recommended Posts

Ile placiliscie za pape z m2? Placilem teraz 3,46 zl (W400/1200) i wydaje mi sie, ze to duzo, ciekawe do ilu w LM zeszli. Na 220 m2 dachu kopertowego poszlo mi ponad 350 m2 papy i 15 kg papiokow + 20 kg podkladek :/

Szkoda, ze stali nie kupiliscie sobie w marcu/kwietniu byla po 2700 zl z faktura.

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładny domek! Gratuluję takiego zacięcia w budowaniu. Agatko, zarażasz optymizmem i od razu usmiech na twarzy... :D

Apropos 13 października to dla mnie również bardzo ważna data :D

Ja ślub brałam 26 października 2002 roku. PAŹDZIERNIK....KOCHAM.....

:D :D :D

Bardzo ładny domek! Gratuluję takiego zacięcia w budowaniu. Agatko, zarażasz optymizmem i od razu usmiech na twarzy... :D

Miło mi słyszeć takie rzeczy aż sie zawstydzilam :oops: :roll: :oops:

Ale co do tego optymizmu to nie wiem czy jest bo ja to raczej do tych pesymistycznych ludzi naleze.

Fajnie ze Ci sie podoba domek, a Ty gdzie się budujesz?

Poczytalam trochę Twoj dziennik i juz wiem dlaczego pazdziernik to taki wazny miesiac dla Ciebie...

A dzieciaczki macie śliczne, tez bym juz chciala takie miec...

Pozdrawiam i dzieki za odwiedzinki... Zapraszam ponownie :D

• 2 weeks później...

9 październik 2004 8)

jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu 8)

i dlatego też uwielbiam ten miesiąc :wink:

a tak przy okazji..

to dużo Was budujących z Twoich okolic :o :p :p

9 październik 2004 8)

jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu 8)

i dlatego też uwielbiam ten miesiąc :wink:

a tak przy okazji..

to dużo Was budujących z Twoich okolic :o :p :p

Witam u mnie :D

Ja też kocham październik...

A co do moich okolic to tak dość dużo jest osób które buduja w okolicy Częstochowy tylko że ta okolica to dość duża jest :roll: :wink:

• 2 weeks później...

a co do budowania to nie wiem czy faktycznie nam tak dobrze idzie troche to wszystko sie grzebie jak mucha w smole ale teraz to juz tak tego nie przezywam jak kiedys...

A u was tez niczego sobie, w koncu sie mury pna do gory :D i oby tak dalej, zycze powodzenia i duzo cierpliwosci bo to w budowie jest najwazniejsze wiem cos o tym...

Pozdrawiam i zapraszam ponownie :wink: :D

no witam :D mam rozumiec ze Ty tez budujesz z tego studia?

No tak 13 pazdziernika to nie tylko dla nas wazna data jak sie okazuje a co Ty tez kochasz pazdzirnik :D :D :D

dokładnie też budujemy domek ze Studia Atrium tylko inny projekt Fistaszek

13.10.2001 wtedy ....ożeniłem się ;)

Nie zartuj :D my tez bralismy slub 13.10 tylko ze 2007r :D

• 3 weeks później...
no witam :D mam rozumiec ze Ty tez budujesz z tego studia?

No tak 13 pazdziernika to nie tylko dla nas wazna data jak sie okazuje a co Ty tez kochasz pazdzirnik :D :D :D

i ja się dołączam do czytających wasz dziennik :D

my ciut dalej mieszkamy, ale w pobliżu zaraze4m - w łódzkim

a 13 październik - super data

5 lat temu tego dnia urodził się najmłodszy nasz inwestor

:D

Piekny domek Wam rośnie i jak równiutko murowany. Mam nadzieję że moja ekipa też będzie tak stawiać "od linijki", bo jak nie to najpierw uduszę a dopiero potem wywalę. :evil:

Brać kredyt, niestety.

Tez nienawidzimy kredytów i unikamy jak ognia, ale zdecydowaliśmy się wziąć trochę na wszelki wypadek żeby zapewnić sobie komfort płynności finansowej, i nie utknąć pomiedzy

"koniec środków własnych" a "pieniądze ze sprzedaży mieszkania".

Takie życie :( .

Dzieki za takie mile slowa ale to nie do mnie one powinny byc skierowane tylko do murarza... Fakt przyznam ze murowal czysciutko i rowniutko ale strasznie wolno i to jest moje jedyne zastrzezenie co do niego no i troche nerwow nas kosztowal ale to za duzo by gadac.

A co do kredytu to caly czas myslimy mam nadzieje ze w koncu cos wymyslimy :roll:

• 3 weeks później...

No i okapu wyszło nam ok.90 cm a nad oknem do podbitki mamy ok.15 cm trochę mało ale co zrobić człowiek uczy się na błędach...

Tym bym się nie przejmował, nasze domy są podobne co do "charakteru" i u nas okap jest standardowo 50 cm i od góry okna do podbitki około 25 cm i moim zdaniem jest bardzo ok :D

Poza tym obserwacja taka : jak pada deszcz to przy dużym okapie okna suche i opaska wokół domu też będzie sucha :D

pozdrawiam, majki

Dzieki kochami za miłe słowa :D

My to mamy chyba pecha do tej budowy, murarz tak nam wymurowal ze szkoda gadac, wykusz mamy skrzywiony ta scianka co jest na niej to wieksze okno jest przesunieta ok 8 cm do przodu i automatycznie jeden bok wykuszu tez jestem taka wsciekla jak nie wiem co przeciez teraz jak okna beda to beda krzywo :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: