Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Tęczy" Agaty i Łukasza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Głowa do góry!Styropian naprawdę to wyrówna bo potrafi czynić cuda!Z jednej strony dołożą większa place kleju na styropian a z drugiej doszlifują styropian i te cm zgubi sie bez problemu...

Z pieniędzmi to chyba każdy ma problem chociaż może i znajdzie sie kilka wyjątków...

Gdyby ludzie sie nie zadłużali to 85% domów by nie powstało.

Najlepiej jest naprawdę dużo czytać i jeszcze racz czytać gazet budowlanych itp to pomaga.

Ja zaczynałem na jesień, zima wszystko stało ośnieżone bez przykrytego dachu i pilo wodę ale od wiosny ostre wietrzenie...A u was będzie dach wiec wiec to co najważniejsze!

a skomplikowany trochę jest i pewnie wyjdzie podobnie jak u mnie ehh.Wielospadowe, najładniejsze i najdroższe...I zasada jest jedna każdy następny majster ale to każdy, powie ci ze poprzedni spieprzył ci coś i zacznie wytykać palcami ze on teraz będzie to poprawiał a to kosztuje, zazwyczaj tego nie słuchaj, ok

Dzieki kochani :D

Dach bedziemy kryć gontem no i caly czas zastanawiamy sie nad tymi roletami zobaczymy jak to bedzie...

A co do tego wykuszu to mamy zamiar powiedziec murarzowi ze jak nam tego nie poprawi to kasy nie dostanie... innego wyjscia nie mamy jak skuc te cm co wystaje ten rog bo okap dachu tak mamy zrobiony ze przy tej scianie wysunietej deska czolowa dotyka sciany wiec nawet styropian by tam nie wszrdl i musialaby byc ta sciana nie ocieplona. A okap tak jest zrobiny bo jak by byl dalej wysuniety to zachodzil by na okna, wiec nie ma wyjscia jak tylko kuc a od srodka domurowac :roll:

• 2 weeks później...

Cześć Agatko

Co do okapu to się nie przejmuj. U mnie jest długi na metr i wygląda super.

Co do moich okien to ich wymiary są 140x180.

A co do odległości okien do okapu to jest to wysokość 3 pustaków czyli 24 cm x 3. Potem jest murłata na stropie.

Więcej luzu kobitko, bo nie dożyjecie końca budowy ze stresu. :wink:

Agata i Łukasz

o kosztach budowy to ja boję się pisać :-? . Budżet u nas był mooocno przekroczony, bo co chwila coś lepszego (jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego). Na pewno można bardzo utrzymać się w ryzach, ale to wymaga wielkiej dyscypliny. Prponuję sprządzić kosztorys i pomnożyć x 2 - to chyba będzie jakaś przybliżona kwota.

pozdrawiam i gratuluję postępów.

• 1 month później...

Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Życzy Ola

http://img155.imageshack.us/img155/2897/i3jojhv1ip7.gif