Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt więźby i dachu - robocizna

dominka

Recommended Posts

dakota, chcesz powiedzieć, że "konstrukcja" w sensie więźba na gotowo (murłaty, słupki, płatwie, krokwie, jętki i odeskowanie), tak?

No to nieźle, bo ja za samo krycie dachu dwuspadowego 230m2 z jedną lukarną,w W-wie: łaty, kontrłaty nabijane na papę, układanie dachówki, wszystkich dodatkowych (gąsiory, szczytowe, 3 kominki ceramiczne, wentylacyjne, 6 stopni kominiarskich z ławką, etc.), 8 okien połaciowych, 1 wyłaz i 1 świetlik tunelowy, obróbki blacharskie z orynnowaniem + odgromówka - 10750zł. Nie mówiąc o materiałach... :roll: a więźba, odeskowanie i papa swoją drogą :roll: ...

mój dach też prosty jak budowa cepa..

Ciekawe ile zapłaci moja siostra, która zaczyna budowę na jesieni, :-?

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...

witam.dom LIBRA.powierzchnia 221m2 kompletny dach ze wszystkimi szczegolami 24000zl sama robocizna(wiezba,folia,laty,kontrlaty,tasmy,opierzenia rynny,okna dachowe +200zl szt,deska okapowa czy czolowa jakos tak,oraz dachowka ceramiczna.)to mi wycenila firma.co WY o tym sadzicie? bo ja jestem w szoku!!!

http://www.dobredomy.pl

U mnie wygladało tak:

245m2 powierzchnia -dach 4 spadowy,kąt 34 stopnie.

1.Więźba dachowa robocizna 15,5 zł za metr2 - 3800 zł (miało być 15 ale ze wzgledu na wielkość "koszowych" - giganty. -wykonane

2.Połozenie dachówki ceramicznej Creaton (komplet:folia,łaty,8 okien dachowych,montaż rynien) 38 zł za metr. - zaczynają 24.06.2008 (9000zł)

Pabianice - Polska centralna.

Pozdrawiam

Artur

U mnie wygladało tak:

245m2 powierzchnia -dach 4 spadowy,kąt 34 stopnie.

1.Więźba dachowa robocizna 15,5 zł za metr2 - 3800 zł (miało być 15 ale ze wzgledu na wielkość "koszowych" - giganty. -wykonane

2.Połozenie dachówki ceramicznej Creaton (komplet:folia,łaty,8 okien dachowych,montaż rynien) 38 zł za metr. - zaczynają 24.06.2008 (9000zł)

Pabianice - Polska centralna.

Pozdrawiam

Artur

witam prawie sasiada :)

ja przymierzam sie do nadbudowy i wymiany dachu. Szukam własnie ekip z tego rejonu, mógłbyć podac namiary? czy całość u Ciebie robi jedna firma czy kot inny więxbe a kto inny pokrycie?

z gory dzięki za pomoc.

pozdrawiam

Ja mam umówioną ekipe na koniec lipca.Place za pokrycie folią,dachówka plus rynny 42zl/m2.Do tego za kazde okno dachowe 150zl.

Z tego co czytam u nas drą ile wlezie za 150 m dachu dwuspadowego - więżba prosta krokwiowo jętkowa bez okien dachowych jeden komin 40x40cm plus went 60x30 cm plus rynny chcą od 10500 do 13000 (dachówka ceramiczna - bez cięć)

....:-(

• 1 month później...

Mnie za dach 300 m2 czterospadowy bez lukarn zaproponowano 14 tys. Wszystko od więźby przez położenie blachodachówki po rynny. Dla kolegi z poprzedniego postu informacyjnie - bo z okolicy 8) Pozostałych proszę o więcej danych ze swoich wycen i komentarze. Bo to pierwsza wycena jaką dostałem. A ekipa z polecenia - że podobno bardzo dobra.