Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt więźby i dachu - robocizna

dominka

Recommended Posts

A co powiecie na wycene TYLKO ROBOCIZNY tego dachu ( 256mkw)

http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1&lustro=1

- więźba

- deskowanie

- papa

- orynnowanie

- dachówka karpiowka w łuskę

wycena 40 000 zł...........mnie wyrwało z butów...do tej pory ich szukam....a propos moze ktoś widział "inwestorskie gumiaki" :lol:

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wow.

Też aktualnie robie wyceny dachu w różnych firmach. Robie to w Warszawie czyli ceny powinny być wyższe dach 4 spadpwy plus małe zadaszenie 2 spady powierzchnia 260m2 najdroższa robocizna przy dachówce to 16,8 tyś co daje około 65 PLN/m2 za robociznę ( folia, łaty, kontrłaty, obróbka 9 okien, 2 kominów, rynny). Więc jeszcze raz WOW. Niewiele więcej wychodzi mnie cały dach z materiałem.

Tylko że Ty masz karpiówke a to wychodzi chyba drożej, ale chyba nie aż tyle??

- więźba

- deskowanie

- papa

- orynnowanie

wycena 40 000 zł...........mnie wyrwało z butów...do tej pory ich szukam....a propos moze ktoś widział "inwestorskie gumiaki" :lol:

Zmień dachówkę na zakładkową i świat będzie piękny.

My też chcieliśmy karpiówkę i pierwsza wycena to 120 000 z materiałem :o :o :o No ale u nas są dwa wole oka i tu był problem - ale wszystko da się zrobić. W okach zmieniliśmy stosunek wysokości do szerokości i dach będzie kryty dachówką zakładkową za połowę ceny :)

Karpiówka sama w sobie jest droższa i robociznę liczą z regułu x2 :cry:

- więźba

- deskowanie

- papa

- orynnowanie

Witam,

Mam bardzo podobny projekt tyle ,że 4 kukułki i z tyłu troszke inaczej rozwiązany tyle ze odwrócony i robiony indywidualnie ponieważ w momencie kiedy zaczynałem takich gotowych nie było. Z tego co widzę mam troszke większy dach ( ok.310m2) robocizna za wszystko od więźby po rynny wraz z deskowaniem,folią (zdecydowałem się zamiast papy)dachówką roben itd... wyjdzie mnie ok. 67pln/m2 co już wcześniej pisałem nawet.Montaż okien 200pln/1szt. :wink:

• 4 months później...
a u mnie (sama robocizna): wiezba 3000zl, 5600zł za pokrycie (w tym polazenie foli, montaz lat i kontrlat, ulozenie blachodachowki, okucia, mocowanie rynien) (druga ekipa zrobila podobna wycene 9000zł za wszystko). Pow. dachu ok 330m2 - w tym 6 okien dachowych (projekt zacisze z horyzontu)

wyceny z dzisiaj od 6 roznych firm z Malopolski : demontaz starej wiezby, ulozenie wiezby, krycie dachowka, obrobka kominow, orynnowanie, laty, kontrlaty - dach na gotowo - ceny za m2 od 50 do 80pln - wszystkie firmy maja wolne terminy

dach prosty, dwuspadowy, 150m2, 1 okno dachowe - duzo to czy ok?

• 1 month później...

Witam :)

Chcialbym sie zorientowac ile bedzie kosztowalo wykonanie prostego dachu dwuspadowego o pow. 140 m2. Chodzi mi o sume kosztow robocizny od wiezby po pokrycie dachu blachodachowka, bez orynnowania. W dachu przewidywany jest tylko jeden otwor kominowy. Zaproponowano mi 94 zlote za m2 ale wydaje mi sie to troche za drogo. Prosze o jakies sugestie.